Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

4158 posts, 1214858 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46  ... 297

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului andrei11

Da, am inteles, sa traiti, interzicem circulatia masinilor in Bucuresti, trecem pe RATB / Metrou / biciclete si mersul pe jos. Utilizator anonim se aude ? Putem inchide forumul.Fine Sfarsit.  Auviderzen .

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului cilau

Cand vei locui intr-o zona care, teoretic, va fi foarte poluata (in special fonic)... sa vedem daca iti mai arde sa faci remarci in stiul "drama queen".
Sunt sofer, dar in oras prefer sa circul cu metroul sau bicicleta. Este mult mai rapid si ieftin. Nu sunt impotriva traficului auto in oras atat timp cat acel trafic este preponderent subteran.

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului sss

Nu esti sofer, esti posesor de permis de conducere! Sofer sunt eu, pentru ca masina face parte din jobul meu, nu pot face 2000 km pe saptamana cu bicicleta. Si da, stau chiar langa viitoarea fosta penetratie si sunt pentru zgomotoasa sosea expres... ca n-am incotro, din Militari fac mai mult pana-n Titan decat pana-n Pitesti. Asta este, fiecare-si cunoaste problemele si alege sa sustina partea care i le rezolva ( pardon, care-i promite ca le rezolva, ca suntem in Romania )  ;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului danielstan

Problema demolarilor se pune ce catre orice roman astfel:
- sa se demoleze oriunde si sa se largeasca orice bulevarde, ca sa pot circula si eu mai bine
- dar sa nu se demoleze CASA MEA si sa nu se largeasca bulevardul din fata blocului meu, caci imi afecteaza dreptul de proprietate;
iar ceilalti bucuresteni sa ocoleasca pe alte strazi decat sa faca zgomot pe STRADA MEA

Relativ la strapungerea A1 - Ciurel:
nu inteleg cum s-au dat aprobari de constructie in zona (si pe malul lacului am vazut viloaie ridicate dupa 1990) cand
era usor de ghicit ca o penetratie spre autostrada se va face intr-o zi.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Dominatrix

Legea 18 si celelalte ar fi trebuit sa impiedice punerea in posesie pe terenurile destinate prin planificare urbana si/sau teritoriala unor utilitati publice (autostrazi, sosele, retele edilitare etc). In lipsa acestei prevederi, statul sau primaria va plati  exproprieri ale terenurilor pe care tot el le-a dat. Apropo de improprietarire urmata de expropriere, nu e nimic nou sub soarele romanesc: in 1947 s-a dat pamantul taranilor prin Reforma Agrara, iar incepand din 1948 li s-a luat inapoi, dar nu oricum, ci taranii "cereau" :x  sa vina cu pamantul in cooperativa. Cine n-a vrut sa "ceara" sa i se ia pamantul, se stie ce a patit.  :(

Re: Stiri despre proiect shoppy

Si eu am scris ieri si vad ca tot la 6 mesaje a ramas. :|

Inainte de inceperea unui proiect nou, de asemenea amploare, primaria ar trebui sa isi faca bine temele. Sa ia in calcul toate variantele posibile pentru realizarea proiectului si sa o aleaga pe cea optima din toate punctele de vedere (cost,durata,impact asupra populatiei). In cazul de fata, au preluat un proiect, probabil de pe vremea lu' nea Nicu, l-au desenat frumos pe hartie si gata, facem penetratie. Nimeni nu luat in calcul sutele de case si terenuri scumpe de pe traseul acestei marete strapungeri. S-au trezit in luna februarie dupa ce au inceput lucrarile, care de altfel sunt ilegale fara PUZ aprobat, ca nu au bani de exproprieri ca sunt prea scumpe....facem tunel ca nu mai avem fonduri pentru exproprieri.  
Dezbaterea publica a PUZ-ului probabil va avea ca rezultat (in cel mai bun caz) optimizarea proiectului, lucru de care primaria & proiectatul se pare ca sunt incapabili.
Legat de terenurile din zona lacul Morii & canalul Arges, sunt multe terenuri care nu sunt date de primariile de dupa '90, sunt terenuri proprietate privata (in special zona drumului Ciorogarla) inca de pe vremuri demult apuse. Si alt aspect, nu poti lasa o zona pustie zeci de ani invocand motivul ca undeva in viitor va trece o sosea pe acolo...este absurd.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului danielstan

Una e dreptul de proprietatea asupra terenului si alta este autorizatia de constructie, daca primaria are intuitia ca intr-un viitor se va expropria terenul respectiv.
Vezi cazul Gigi Becali care sta de vreo cativa ani cu niste terenuri nefolosite in Pipera pentru ca vor fi, cel mai probabil, expropriate pentru penetratia A3 - Pipera.

Am gasit o stire mai detaliata privind grupul de cetateni care ii spun primarului ca penetratia A1 - Ciurel nu e buna, 'pentru ca atrage trafic in oras'.
Grupul de cetateni este de fapt format din proprietari care vor fi expropriati si, deci, nu de traficul atras in Bucuresti ii doare pe ei, ci de terenurile (eventual casele) lor, in conditiile noii legi privind exproprierile care limiteaza drastic despagubirile (nu ca la pasajul Basarab unde s-au expropriat terenuri cu MII DE EURO pe mp, e drept, obtinute in justitie.): http://www.puterea.ro/news22257/%E2%80% ... vile--.htm
Iata un paragraf din stire:
"Un alt proiect ambițios și important, ca dimensiuni și ca scop, al Primăriei Capitalei, drumul expres care va lega centrul Bucureștiului de autostrada A1 București -Pitești, întâmpină opoziția societății civile. Ieri, un grup de cetățeni a depus la Primăria Capitalei un memoriu prin care argumentează de ce „Autostrada Ciurel” nu este oportună în această formă și propun o alternativă. În fapt, semnatarii memoriului sunt viitorii expropriați de pe traseul drumului expres."

Si ce propun respectivii? Sa se faca penetratie, dar pe altundeva, prin Drumul Taberei (Bd. Timisoara) sau traversare peste Lacul Morii cu un pod hobanat de circa 1000m sau scenariul S.F. cu un tunel care sa treaca, eventual, pe sub niste vile. Se pricep la imbarligaturi.

"Societatea civila", "ONG" sunt tot felul de chestii abstracte care au in spate interese concrete.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului fider

danielstan wrote:
Problema demolarilor se pune ce catre orice roman astfel:
- sa se demoleze oriunde si sa se largeasca orice bulevarde, ca sa pot circula si eu mai bine
- dar sa nu se demoleze CASA MEA si sa nu se largeasca bulevardul din fata blocului meu, caci imi afecteaza dreptul de proprietate;
iar ceilalti bucuresteni sa ocoleasca pe alte strazi decat sa faca zgomot pe STRADA MEA
Relativ la strapungerea A1 - Ciurel:
nu inteleg cum s-au dat aprobari de constructie in zona (si pe malul lacului am vazut viloaie ridicate dupa 1990) cand
era usor de ghicit ca o penetratie spre autostrada se va face intr-o zi.

Problema exproprierilor si a necesitatii ca ele sa fie facute tine de alte interese pe care nu le mai discut. Problema de fond este insa alta:
- proprietarul nou trebuie sa se informeze de la proprietarul vechi ca zona este vizata pentru diverse amenajari urbane ce vizeaza exproprierea. Nu se informeaza de la el sau pe cont propriu: treaba lui si problema ii apartine.
- aprobarile de constructii in zone care este posibil sa sufere modificari datorita diverselor lucrari prevazute nu primesc PUZ pentru cladiri inalte cat cel mult locuinte individuale/colective cu regim de inaltime si ocupare spatiu bine reglementate. Altfel spus nu aprobi cladiri de birouri monstru intr-o zona pe care urmeaza sa faci o strapungere (vezi cladirea "Generali" de pe Buzesti).

Cum in Bucuresti s-au dat aprobari pentru spatii construite pana la strada si depasiri flagrante ale regimului de inaltime nu trebuie sa mire pe nimeni nici faptul ca unii se considera discriminati nici ca toata lucrarea costa enorm si finalizarea ei este execrabila pentru ca nu se poate expropria X teren in conditia Y care vezi-doamne nu era evidenta la data studiului de fezabilitate.

danielstan wrote:
Si ce propun respectivii? Sa se faca penetratie, dar pe altundeva, prin Drumul Taberei (Bd. Timisoara) sau traversare peste Lacul Morii cu un pod hobanat de circa 1000m sau scenariul S.F. cu un tunel care sa treaca, eventual, pe sub niste vile. Se pricep la imbarligaturi.
"Societatea civila", "ONG" sunt tot felul de chestii abstracte care au in spate interese concrete.

Acei oameni (si sunt multi conform PUZ-ului) au perfecta dreptate. Exista alternative la acest proiect, care in opinia mea este S.F. (tot proiectul), care implica mult mai putine exproprieri (sau deloc) si preponderent terenuri, nu case/vile. Varianta cu tunel nu este S.F. deloc (vezi proiectul Buzesti-Berzei-Uranus unde se va face un tunel de 800 m prin spatele casei poporului). Autostrada M30 subtraverseaza Madridul iar la suprafata sunt parcuri,cladiri noi si istorice....la ei se poate, la noi e S.F.....
Daca exista aceste alternative, de ce trebuie bagat buldozerul in casele oamenilor ? Aici nu e vorba de niste maghernite cum au fost la Basarab sau Buzesti-Berzei-Uranus...sunt vile noi, unele fff scumpe...Acest proiect este COMPLET INUTIL, va aduce foarte mult trafic direct in centrul orasului, si asa aglomerat. Ar trebui refacuta integral centura iar dupa finalizare, prelungite bulevardele Preciziei, Timisoarei,Giulesti pana in centura. In acest fel Iuliu Maniu se va decongestiona foarte mult. Cei din Dr. Taberei/Ghencea au Prelungirea Ghencea/Timisoarei si Preciziei pentru accesul in A1, cei din Crangasi au Giulesti-ul, iar restul centura.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului shoppy

Si dupa tine Cilau, care este viitorul acestei zone, sa-i zicem Apusului - Rosu? Ca e o zona in care toata lumea da bunza sa construiesca incapatanandu-se sa nu observe ca singura modalitate de acces este Buelvardul Uverturii, care are o singura banda pe sens, si care e deja blocat zilnic...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului shoppy

Am refacut proiectul dupa noul plan.
plan.jpg (427.52 KB; downloaded 2657 times)

Re: Stiri despre proiect shoppy

Se pare ca ieri a avut site-ul un sughit, nu supravhegheaza nimeni ca mesajele de ieri sunt postate de 2 ori, acum se pare ca si-a dat drumul, sunt peste 20 de mesaje (fara alea repetate).

shoppy wrote:
Si dupa tine Cilau, care este viitorul acestei zone, sa-i zicem Apusului - Rosu? Ca e o zona in care toata lumea da bunza sa construiesca incapatanandu-se sa nu observe ca singura modalitate de acces este Buelvardul Uverturii, care are o singura banda pe sens, si care e deja blocat zilnic...

Bulevardul Uverturii are 2 benzi pe sens, numai ca banda 1 (pe amblele sensuri) este ocupata pe alocuri de masini parcate. Trebuie gasita o solutie pentru acei proprietari de auto care parcheaza in acest fel; ridicarea abuziva a masinilor nu este o solutie dar in cazul unora (parcari pe coltul intersectiei, pe trecerea de pietoni) ar trebui aplicata. Traficul are probleme, dimineata, in intersectia Lujerului, multe probleme fiind cauzate de soferii nesimtiti care vireaza stanga pe linia de tramvai.
Pe Iuliu Maniu este o problema la Pacii, unde, dimineata stau dubele parcate in statia RATB blocand astfel o banda.

In orice caz, acest proiect NU va rezolva problemele de trafic din Militari, din contra. Nu stiu cati din voi cunoasteti zona lacul Morii & canalul Arges. Este o zona linistita preponderent de case unifamiliale si ceva mai multa verdeata. Ce-i drept sunt si cateva exceptii dar nesemnificative raportat la celelalte. Lumea contruieste in zona respectiva tocmai pentru ca zona are multe de oferit (in special liniste si aer mai curat) si este normal sa riposteze fata de acest proiect, care nu face decat sa cheltuiasca niste bani (ai nostri) inutil. Nu trebuie sa devina o zona de betoane si noxe.

Sunt locuitor al acestei zone si sincer nu vad probleme majore comparativ cu alte zone ale orasului. O cauza principala a aglomerarii cartierului Militari este puzderia de hypermarket-uri si centre comerciale care au fost construite fara cap (vezi Cora Lujerului, AFI). In orice tara civilizata aceste centre se construiesc in afara orasului unde infrastructura permite acest lucru, nu in buricul cartierului.In SUA, de exemplu, mall-urile sunt in afara orasului.

Un alt lucru pe care nu il inteleg, este construire de poduri hobanate cat mai inalte in mijlocul orasului. Cel care aproba asa ceva ar trebui impuscat. Aceste poduri sunt pentru supratraversari de ape,vai,etc...nu cai ferate si strazi in oras.

Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46  ... 297

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463829 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”