Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3)

1420 posts, 367375 views

Go to page:  1  ... 87 88 89 90 91 92 93  ... 102

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) catalinm

Nightwolf wrote:
Esti intr-o eroare mai mult decat fantastica. In primul rand, Sos. Nicolae Titulescu -- asta pt ca e sosea si nu bulevard -- este format din doua parti.
Alte probleme?

dif intre sosea si bulevard:
BULEVÁRD, bulevarde, s. n. Arteră urbană de mare circulație, de obicei plantată pe margini cu arbori.
ȘOSEÁ, șosele, s. f. Cale de comunicație interurbană, pietruită sau asfaltată; p. restr. stradă largă, frumos amenajată, la intrarea într-un oraș, care continuă căile de comunicație interurbane

dac-ar fi sa ne luam dupa dex titulescu nu e sosea si cum alee sau straduta nu e, nu ramane decat......bulevard
dar  nu era asta problema si oricum n-am nimic cu cei care locuiesc in zona si eu am amici pe acolo

m-am plans de proasta conceptie a bulevardului, cu atat mai mult cu cat el face parte din inelul interior de care pana si ceausescu, in prostia lui, se ocupase (vezi pasaj victoriei, etc); in conditiile actuale, la care se adauga si basarabul, spatiul (latimea) trebuie folosit la maxim; degeaba, repet, degeaba faci un superpod daca nu "vezi" mai departe traficul; n-are sens sa muti un blocaj din zona garii de nord (ceva mai bine construita dealtfel, in alta epoca) pe pasaj si in zona titulescu; trebuie sa gandesti mai departe de pasaj si asta include titulescu, banumanta, victoriei, etc

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) subway guru

De acord cu tine, dar asta-i treba de urbanisti nu de constructori...
Constructorii au treaba doar de la 'piciorul rampei la piciorul rampei pasajului', restul se pune in contul 'arhitectului sef al capitalei' care 'tace malc'...

subway guru wrote:
De acord cu tine, dar asta-i treba de urbanisti nu de constructori...
Constructorii au treaba doar de la 'piciorul rampei la piciorul rampei pasajului', restul se pune in contul 'arhitectului sef al capitalei' care 'tace malc'...

nu dadui vina pe nimeni :)
o sa platim scump aventurile arhitectonice-urbanistice ale epocii comuniste, mai ales in bucuresti; si mai mult, administratiile postrevolutie nu au dat semne ca au inteles ceva din problemele acestea

Rau faci ca nu incerci sa aprofundezi analiza, macar cu un mm...
Daca nimeni nu e responsabil, atunci nici nimeni nu e 'vinovat' si nici nimeni nu e dator sa gaseasca 'solutzii'... :?

subway guru wrote:
Rau faci ca nu incerci sa aprofundezi analiza, macar cu un mm...
Daca nimeni nu e responsabil, atunci nici nimeni nu e 'vinovat' si nici nimeni nu e dator sa gaseasca 'solutzii'... :?

sunt de principiu ca orice dezbatere ne este folos; gasim argumente si informatii care ne ajuta sa tragem concluzii (inclusiv sa gasim responsabili)
forumul acesta este excelent in acest sens

OK, inseamna ca suntem in 'consens'...
Toate cele bune!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Nightwolf

catalinm wrote:
Nightwolf wrote:
Esti intr-o eroare mai mult decat fantastica. In primul rand, Sos. Nicolae Titulescu -- asta pt ca e sosea si nu bulevard -- este format din doua parti.
Alte probleme?

dif intre sosea si bulevard:
BULEVÁRD, bulevarde, s. n. Arteră urbană de mare circulație, de obicei plantată pe margini cu arbori.
ȘOSEÁ, șosele, s. f. Cale de comunicație interurbană, pietruită sau asfaltată; p. restr. stradă largă, frumos amenajată, la intrarea într-un oraș, care continuă căile de comunicație interurbane

dac-ar fi sa ne luam dupa dex titulescu nu e sosea si cum alee sau straduta nu e, nu ramane decat......bulevard
dar  nu era asta problema si oricum n-am nimic cu cei care locuiesc in zona si eu am amici pe acolo

m-am plans de proasta conceptie a bulevardului, cu atat mai mult cu cat el face parte din inelul interior de care pana si ceausescu, in prostia lui, se ocupase (vezi pasaj victoriei, etc); in conditiile actuale, la care se adauga si basarabul, spatiul (latimea) trebuie folosit la maxim; degeaba, repet, degeaba faci un superpod daca nu "vezi" mai departe traficul; n-are sens sa muti un blocaj din zona garii de nord (ceva mai bine construita dealtfel, in alta epoca) pe pasaj si in zona titulescu; trebuie sa gandesti mai departe de pasaj si asta include titulescu, banumanta, victoriei, etc

Din pacate nu ne luam dupa dex ci dupa ce scrie in PUZ-uri, PUG-uri si evidenta populatiei ... Iar Titulescu este la intrarea in oras ... nu are legatura cu Gara de Nord?? :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Terapeut71

Acum 1 ora se asfalta pe Banu Manta (sensul catre Ion Mihalache) bucata dintre Titulescu si curba de intoarcere a tramvaielor ce vin dinspre Pta Victoriei. Este posibil pana diseara sa ajunga cu asfaltarea pana in dreptul strazii Gral Vladoianu.
Desi sensul dinspre Ion Mihalache catre pasaj Basarab (pe acelasi Banu Manta) este asfaltat, se circula ingrozitor.
De evitat zona!

Nightwolf wrote:
catalinm wrote:
Nightwolf wrote:
Din pacate nu ne luam dupa dex ci dupa ce scrie in PUZ-uri, PUG-uri si evidenta populatiei ... Iar Titulescu este la intrarea in oras ... nu are legatura cu Gara de Nord?? :)

intotdeauna am apreciat simtul umorului :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) BuGabriel

Azi au început să lipească niște ... chestii, dungi, nu știu ce sunt, pe arcurile de susținere de la Grozăvești.

PS: Cu ocazia asta (că am pus imagini): are ceva dacă încarc după siteuri dedicate, fiindcă aricum văd că ce se încarcă direct pe site este șters după un timp.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) shoppy

Nu are nimic, doar sa nu folosesti contul pe 10 forumuri si apoi sa ne dea monthly bandwith exceeded in locul fiecarei poze.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) telvanni

Da, e o imbunatatire a aspectului cu acele dungi. Imi place cand vad preocupare pentru asemenea detalii. Sper doar ca dungile sa reziste pana la prima revizie (vopsire).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Aron

BuGabriel wrote:
Azi au început să lipească niște ... chestii, dungi, nu știu ce sunt, pe arcurile de susținere de la Grozăvești.

PS: Cu ocazia asta (că am pus imagini): are ceva dacă încarc după siteuri dedicate, fiindcă aricum văd că ce se încarcă direct pe site este șters după un timp.

scria intr-o revista ca vor pune leduri acolo, si va fi iluminat toat arcul, eu zic ca o sa iasa frumos ;)  :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) ioan

Mai uitam astazi la ultima poza de pe pasajbasarb.net si am observat ca s-a terminat cu acoperirea statiei de tramvai dar mi se pare ca partea de deasupra liniilor nu este acoperita....oare nu vad eu bine :) sau asa este ?

Go to page:  1  ... 87 88 89 90 91 92 93  ... 102

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463907 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”