MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM4 Străulești - Gara de Nord - Gara ProgresulM4 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

3330 posts, 686835 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 238

📖 Pagination options
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului Goldmund

Am vazut ultimele poze facute de Utilizator anonim de la Bazilescu si Pajura. Statiile arata bine, se pare ca finisajele sunt imbucurator de bune fata de cele din timpul "epocii de aur".
Lifturile arata superb! E un pas urias inainte!! Ma bucur enorm pt. bucuresteni, un popor aparte(apropiat de poporul roman...) chinuit de ingramadeala urbana uriasa si de un transport in comun la suprafata care obiectiv nu are cum sa faca fata fluxului urias de calatori/zi. Doar o retea intinsa si ca o plasa a magistralelor de metrou ar face Bucurestiul si suburbiile sale  mai atractive. Aceste doua statii mai arata ceva:
timpul nu s-a oprit la 1989, s-au reluat constructiile importante pt. Bucuresti precum magistralele de metrou sau pasajele rutiere supra si subterane.
Anul acesta Bucuresti va primi marea Biblioteca Nationala, un stadion de fotbal modern(si pt. UE) mai multe pasaje rutiere si doua statii de metrou. Macar sa mentina acest ritm pe an cel putin o suta de ani si tot ar mai fi de lucru pt. Bucuresti
La mai mare!

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului Dr2005

Goldmund wrote:
Anul acesta Bucuresti va primi [...]doua statii de metrou. Macar sa mentina acest ritm pe an cel putin o suta de ani si tot ar mai fi de lucru pt. Bucuresti

Cele 2 staţii + tunelele de rigoare sunt săpate din 1989, fiind începute în 1998, mai puţin subtraversarea apeductului şi a căii ferate. Deci... în 1989 erau gata (mai trebuiau doar finisate). Apoi au fost abandonate, fiind complet inundate, chiar propuneau unii să fie declarate rezervaţie speologică, fauna fiind unică în ţară. Până la urmă a fost pompată toată apa, iar acum, la vreo 13 ani de la începerea pompării apei, le avem finalizate... sincer, în ritmul ăsta, vom avea metrou în Drumul Taberei prin 2060.

Dr.2005,
eu nu pariez din principiu, insa magistralele care vor fi construite de acum incolo vor fi construite in alt ritm decat ritmul ultimilor 20 de ani. Motivele sunt multiple si as aduce in dicutioe doar unul:
rezistenta vechiului aparat din "sistem" care practic a blocat totul in Romania ca sa dovedeasca  ca " nici macar de terminat nu puteti termina ce au inceput comunistii" incepe sa cedeze- si iata, se poate si dupa cum am spus, din fericire, la finisaje care inainte nici macar nu erau visate de comunisti si sclavi :idea:

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului ByOnu

Goldmund wrote:
...finisajele sunt imbucurator de bune fata de cele din timpul "epocii de aur"...

Ma ia cu ameteala cand aud prostii... fara suparare! Gandeste-te ca statiile respective au ~30 de ani si rezista/arata bine -- doar ca nu-s ingrijite! :cry:

Ce finisaje vezi tu asa fascinante? Tabla indoita perfect in fabrica? Sau placile perfect identice de plastic? Tehnologia asta.. :lol:

Poate vrei sa spui ca sunt mai bune decat statiile post-decembriste... :roll:

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului subway guru

Dr2005 wrote:
Cele 2 staţii + tunelele de rigoare sunt săpate din 1989, fiind începute în 1998  :o  :o  :o , mai puţin subtraversarea apeductului şi a căii ferate. Deci... în 1989 erau gata (mai trebuiau doar finisate). Apoi au fost abandonate, fiind complet inundate, chiar propuneau unii să fie declarate rezervaţie speologică, fauna fiind unică în ţară. Până la urmă a fost pompată toată apa, iar acum, la vreo 13 ani de la începerea pompării apei, le avem finalizate... sincer, în ritmul ăsta, vom avea metrou în Drumul Taberei prin 2060.

Dragul meu, fie ai pierdut complet notziunea timpului, fie pur si simplu 'aberezi'... :(
Cand s-au 'reluat' lucrarile, statia Pajura nici macar nu era 'sapata' decat pe jumatate iar Bazilescu pur si simplu nu exista... :x

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului andrei11

Dr 2005 a vrut sa spuna ca tunelele erau sapate. Cat priveste Parc Bazilescu, asa cum stim este o statie "Contra Naturii", nascuta dintr-un "accident" financiar.... In loc de Bazilescu trebuiau sa faca Laromet, ma rog, Laminorului. Sau vrei sa spui ca asa au gandit-o arhitectii, in curba. Asadar "afara" drumul este drept, drept iar staia e in curba. O fi tot o gandire revolutionara sau special conceputa ca sa fie pusa pe lista de curiozitati ale lui tanti Nuti ca sa fie inscrisa in circuitul turistic bucurestean.  Si ca sa fim cinstiti pana la cap, si Parc Bazilescu exista, cred ca in proportie de 1/3. Cand ati inceput sa construiti statia cu siguranta inelele erau acolo,  si de ceva timp.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului Dr2005

S_Guru, chiar dacă e cum zici tu (nu te contrazic, n-am avut niciodată acces în subteran, vedeam doar ce era la suprafaţă, adică intrările în staţii şi altă ,,găură" (probabil un PLS) plină cu apă până sus), nu crezi că a durat cam mult? Vorbim de vreo 3 km de tunel cu 2 staţii. La M5 cât o să dureze, având în vedere că sunt la fel de multe staţii ca cele de troleu?

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului Dominatrix

M5 se face 50-50 cu finantare de la buget si imprumut BEI. M4 a fost facut cu alocarile bugetare "cu taraita". Cele 2 situatii nu sunt direct comparabile.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului andrei11

Replay / Off topic.
Parca trebuia sa avem anul asta autostrada pana la Brasov / Constanta...
Nu stiu de ce sunteti ferm convinsi ca M 5 va fi gata in 4 ani...
Si apropo de fonduri, daca ma muncesc mai gasesc exemple de proiecte cu finantare beton abandonate.
Profetie : Peste 4 ani vom avea in Dr. Taberei gropi abandonate unde vor creste in voie 'matasea broastei' si broaste de dimensiuni considerabile. Deabia astept sa ma plimb vara pe acolo sa ascult 'concertul'. Si tineti cont ca vom avea gropi din juma in juma de kilometru !

@By-Onu,
fara suparare, tu te-ai enerva daca o furnica te-ar musca de pantaloni?!
"Ma ia cu ameteala cand aud prostii... fara suparare! "
Nici o problema, poate fi si de la consumul de alcool.

Lasand gluma la o parte, incerc sa explic diferentele intre un regim totalitar comunist si o democratie cu o economie libera:
daca am compara un Wartburg sau Lada cu o masina contemporana construita in Occident am putea intelege diferentele:
unii faceau masini durabile, dar care nu erau moderne, de obicei cu motoare depasite si cu finisaje cumplite, altii construiau exact invers, accentul fiind tehnologia de ultima ora, forma si cu finisaje tot mai bune, modele care nu trebuiau sa tina zeci de ani pentru ca erau depasite oricum  rapid de noile tehnologii si modele...

In anul 1978, primavara, m-am plimbat prin tunelul metroului cu mult timp inainte de inaugurarea primelor sase statii. Am vorbit cu arhitecti, constructori. Nimeni nu avea pe agenda de lucru finisaje de calitate, cu toate ca erau echipe talentate de oameni si atunci. Prima magistrala trebuia sa fie gata(cele sase statii, incepute in anul 1975)cat mai repede, "generalul suprem" facea vizite dese si ameninta generalii(da, era o lucrare in care generalii aveau un cuvand greu de spus, atunci!-odata Conducatorul era sa cada pe niste trepte din lemn, intr-o statie in lucru-generalul care era 'in tura' era cat pe aici sa fie impuscat!-mai exista ...care sa sufere dupa comunism?)si nimeni nu mai avea timp si nici curajul sa ceara noi materiale si finisaje mai bune. Nefacand nici o comparatie, mie mi-au placut atunci statiile(Eroilor si Izvor le-am vazut mai mereu cand se aflau in lucru)si eram mandru precum alti 1,8 milioane de bucuresteni pentru acest metrou(al 27-lea din lume!), dar in momentul in care am vazut si alte metrouri din lume, am vazut si singur ca exista alte finisaje, materiale, alte rame care nu erau atat de galagioase...

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului ByOnu

Ok.

Explica-mi/arata-mi te rog finisajele 'extraordinare' interceptate de tine. ;)
Metroul ca infrastructura trebuie sa fie durabil, ca spre deosebire de o masina, nu il dai la casat.

Din potriva, finisajele la aceste doua statii mi se par 0 (zero), in afara de putina marmura de pe jos, totul consta in prefabricate -- deci in afara de pardoseala nu exista alte finisaje. Poate doar faianta de la WC. :lol:
Sa-ti amintesc ca la NG2 (2008) deja cade tavanul? Dar de M4 2000 care arata ca dupa razboi din cauza infiltratiilor banuiesc ca ai luat deja la cunostinta, nu? Aaa, stai, si intr-o poza de la Bazilescu din ultimul reportaj se vad infiltratii majore -- deja!

Totusi, arata bine (vazute din avion), trebuie sa recunosc asta... :oops:  :?

Btw, fara suparare, nu vreau sa atac pe nimeni. :)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului Costin

Au ajuns si aici comunistii? Va rog eu, nu mai aduceti in discutie comunisti, nazisti, basisti, iliesti si altii, devin obositoare obsesiile politice personale. Sunt prea multe, din ce in ce mai multe, si nu isi au locul pe forum.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si proiectului sab

ByOnu wrote:
Din potriva, finisajele la aceste doua statii mi se par 0 (zero), in afara de putina marmura de pe jos,)

Marmura ?  :?  Cred ca ultima oara cand s-a folosit marmura a fost prin 1987 la M2 (si acolo am inteles ca marmura de la PU2 provine de la Casa Republicii, prin "substituire"), dupa aceea s-au folosit numai lucruri ieftine la metrou. Poate granit pe ici pe colo, pe jos, dar in rest tot materiale din astea "moderne" si sintetice. Aaaa, mai exista 2 stalpi la Gorjului nava 1, care cred ca tot din marmura sunt..Si parca si niste marmura pe jos in vestibul si pasaj.
Singurul loc unde dupa 1989 s-au aruncat banii (si repet, s-au ARUNCAT) a fost la GdN2, care arata mai "acatarii", dar din pacate nu justifica nici pe departe investitia in finisaje, scari rulante si un etaj al carui rost nu pot sa-l inteleg.
Statiile M4 "vechi" (exceptand GdN2) deja arata jenant. Preferam sa nu se faca atata economie (si chiar suntem mandri ca s-a facut economie  :evil: ) si sa se faca niste statii acceptabile, nu unele in care sa-ti fie rusine dupa 10 ani. O sa fie un contrast evident intre vechea si noua M4.
Cu NG peronul 3 ai dreptate, eu am pus o poza cu tavanul cazut. Din pacate nimeni nu raspunde, cat despre remedierea situatiei nu cred ca se va face prea curand, asa cum Unirii2 sta de ani de zile in halul asta si nu jeneaza pe nimeni, desi acolo este centrul Bucurestiului.
Din pacate observ acelasi lucru ca la NG si la Bazilescu, un tavan doar "tencuit", care nu cred ca o sa reziste mult la vibratiile produse de metrou. In schimb cele 2-3 randuri de tabla/placaj cu care ne "mandrim" au fost prelungite in tunel... :evil:

Statiile de dinainte de 1989 sufera de un "pacat". S-a folosit execesiv de mult travertinul si marmura, mai ales travertin, practic alte materiale nu prea exista. Caramida aparente, gresia omniprenta galbena in patratele, ceva faianta pe pereti, pe alocuri tabla si..cam atat. Insa se tin bine dupa 30 ani, pacat ca nu se mai curata din cand in cand cu niste aparate de spalat cu presiune,  spre deosbire de "modernele" Basarab M4, NG-LdC si mai ales pasajul Unirii, modernizat de curand cu niste placaje ieftine si care deja s-au deteriorat.
Uitati-va la Izvor, unde curge apa "intr-o veselie" si finisajele nu s-au deteriorat castusi de putin, la fel la PU2, unde se vad pe pereti urmele de la infiltratii...si totusi nu a cazut nimic. Erau alti "dorei" atunci... ;), lucrau cu simt de raspundere. Acum ieftin sa fie, ca asta este criteriul numarul 1, nu conteaza ca se prabuseste peste 2 ani ( NG)

Ai dreptate @cos,
nu e locul aici, dar nu pot fi nici pasiv la "pe timpuri totul era mai bine facut", adica in perioada de trista amintire, in dictatura.
@ByOnu,
Putem privi un bloc construit azi si unul construit in anii '70! Sunt diferente uriase de finisaje, iar lifturile Schindler sau Hahn existau si in anii '50!-, dar poti sa o intorci si sa spui ca la noile blocuri curge apa din tavan, ceea ce nu e exclus, dar la cele 'comuniste'(chiar asa sunt ele proleclite si nu au ceva cu obsesii...)asta e fregvent! Nu mai vorbesc de infrastructura rutiera lasata mostenire....nu are rost sa mai deschid alt capitol...De fapt cu tot romantismul tineretii pierdute, stii si tu cum s-a construit din Romania pana in Cuba in acea perioada...
(apropo infiltratii de apa: stii f. bine cate infiltratii au fost si in statiile mai vechi de metrou. Eu sper ca pe cele noi sa le construiasca mai bine, iar faptul ca toate statiile primesc si lifturi moderne, e ceva pozitiv, sau?!

Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26  ... 238

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M4 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463863 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”