Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 534514 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 84 85 86 87 88 89 90  ... 194

📖 Pagination options
Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus URANUS

Se pare ca pana la urma oprescu + udrea = love (sursa: stirile protv)

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus shoppy

Hai ca astea ca de ce acolo si nu dincolo sunt infantilisme, e logic sa se bage ca gaina in mijlocul gramezii acolo unde e scandalul mai mare, si daca justitia le-a dat dreptate atunci vede toata lumea ce primar incompetent avem, vorba ceea, numa cat ti-e plapuma te-ntinde.

Ce tunuri de mare calibru? Era clasicul 88mm flack cunoscut foarte bine de toti care s-au aflat "on the receiving end" :D

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus andrei11

Love pe bani, cred ca  si-a luat si tanti Leana 'contributia' si vorba aceea, pupat in Piata Independentei !

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus iliutu

Am trecut azi pe Buzesti pe la Piata Victoriei (mai bine zis l-am traversat) si am vazut ceva "baieti" care montau separatoare de beton intre sensuri. Dar nu prea erau semnalizate si astept cu interes primul bizon!

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Dominatrix

Cata MCMLXXXVII wrote:
In Austria de ce se poate, si aici nu? Cladirile de birouri nu ne ajuta cu nimic. Turistii in schimb, da. Turisti care nu prea mai au de ce sa vina in Bucuresti... Unii oameni chiar nu inteleg ca trecand cu buldozerele peste istoria noastra nu facem decat sa ne distrugem identitatea... respectul de sine, atribut determinant pentru viitorul unei natiuni.
Hai sa nu facem comparatii lipsite de sens. Voi comparati cladirile vechi din orasele austriece cu colibele de pe Buzesti? Iar in legatura cu turistii, cati turisti ati vazut admirand si fotografiind Hala Matache, Cinematograful Feroviar, Hotelul Marna etc.?

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Cata MCMLXXXVII

Dominatrix wrote:
Hai sa nu facem comparatii lipsite de sens. Voi comparati cladirile vechi din orasele austriece cu colibele de pe Buzesti? Iar in legatura cu turistii, cati turisti ati vazut admirand si fotografiind Hala Matache, Cinematograful Feroviar, Hotelul Marna etc.?

Da le comparam. Pai nu i-am vazut, pentru ca e Afghanistan acolo. Daca ar fi fost intr-o stare buna, sigur am fi vazut turistii. Oricum, solutia nu este buldozerul. Solutia asta este pentru oameni fara perspectiva. Polonezii si-au reconstruit centrele istorice ale principalelor orase, nemtii au reparat/reconstruit ce au putut dupa ce au fost facuti zob de rusi si aliati + bomboana numita comunism (cateva exemple)... Toata lumea civilizata renoveaza/restaureaza, romanii darama...

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Dominatrix

Cata MCMLXXXVII wrote:
Da le comparam. Pai nu i-am vazut, pentru ca e Afghanistan acolo. Daca ar fi fost intr-o stare buna, sigur am fi vazut turistii. Oricum, solutia nu este buldozerul. Solutia asta este pentru oameni fara perspectiva.
In primul rand, fie ca ne place sau nu, Bucurestiul nu este, si nici nu va fi prea curand un oras turistic, indiferent daca pastram sau nu maghernitele respective. Daca am ajuns sa ne mandrim cu Hala Matache si Hotelul Marna, ca simboluri "istorice" ale orasului, atunci e trist ca asta e tot ce avem arata turistilor. In occident nu vezi in centrul istoric, cladiri precum Generalii inghesuite intre case cu 1 etaj pe strazi cu o banda pe sens + linie de tramvai ca aici. Si acolo se renoveaza si se restaureaza ceea ce merita pastrat, nu toate cazaturile de case pe motiv ca au fost construite acum 80 de ani.  In al doilea rand, faptul e consumat, asa ca decat sa ne pierdem energiile batand apa in piua, ONG'urile  ar trebui sa se concentreze pe lucruri mai constructive, de exemplu, cum va fi organizat noul bulevard din punct de vedere urbanistic.

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus chevic

andrei11 wrote:
Voi nu ati citit ce am scris eu ? Structura de rezistenta era "prastie" / "varza" sau ce termeni de comparatie mai folositi voi in ziua de azi. Nu  mai aveai ce sa recuperezi din ea ca sa spui ca mentii zidurile. Si la urma urmei ce te deranjeaza ca acea constructie va arata ca si predecesoarea ei, numai ca nu mai e caramida din 1900 ci din 2012 ? Si ca stalpii sunt dispusi altfel ? Daca te uiti la ea o sa vezi exact aceeasi cladire din poza aceea mai veche.

Si atunci care e problema sa se refaca hala matache la fel putin mai in spate asa cum s-a zis ? Va arata la fel cu mijloace de constructie moderne, se opun ongurile la chestia asta ? in plus strada fiind mai lata vor incapea mai multi turisti straini sa faca poze......

P.S. incepand de astazi am decis sa imi pun ca avatar cladirea care mie mi se pare cea mai frumoasa din tot bucurestiul. am lucrat mult timp in zona si va spun sincer ca nu am vazut straini sa ii faca poze, si nici macar oameni care sa se opresca pentru o secunda doua sa o admire.

chevic wrote:
P.S. incepand de astazi am decis sa imi pun ca avatar cladirea care mie mi se pare cea mai frumoasa din tot bucurestiul. am lucrat mult timp in zona si va spun sincer ca nu am vazut straini sa ii faca poze, si nici macar oameni care sa se opresca pentru o secunda doua sa o admire.

E vorba despre Muzeul National George Enescu de pe Calea Victoriei, nu?

jailor wrote:
Bucurestiu nu trebuie comparat cu alte orase la nivelul cladirilor ci la nivelul politicilor. Polonezii, nemtii, francezii au reconstruit, reconditionat, refacut cladirile vechi pe care le aveau. asa trebuiua facut si in Bucuresti cu cladirile pe care le aveam, chiar daca nu sunt niste palate. Un turist va veni intr-un oras in care are ce vedea. Nu va veni niciodata intr-un oras cu blocuri de birouri si de apartamente comuniste. Acestea sunt neinteresante pentru turistul obisnuit. Chiar daca nu ai cladirile din Paris poti atrage turisti asa cum sunt atrasi de orase din estul europei, Asia, africa, etc. Ai un specific aparte fata de Europa de Vest. Sunt oameni care dau bani buni sa viziteze India, Malaezia, Laos, Vietnam sau orase ca Damasc, Casablanca, Tunis, etc. Toate orasele astea au cladiri traditionale specifice tarilor respective in stare buna. Maghernitele de pe Buzesti erau niste case mari, cu 1-2 etaje, unele chiar cu 4-5. Nu erau niste bordeie in pamant. Ideea e ca erau urate pentru ca erau neingrijite, nerefacute de 50-60 de ani, impacate cu zugraveala de la inaugurare. Nu e normal sa se faca curat cu buldozerul. Trebuiau refacute si pastrat aerul micului Paris care era poarta orientului, unde se termina Europa si incepea Asia. Parfumul orasului ala ar fi putut atrage, clocurile de sticla atrag in SUA si nu se incadreaza zonei geografice in care ne aflam. Nu poti sa construiesti blocuri de 100m intr-un oras cu o densitate de 3 ori mai mica decat a Parisului si o suprafata de 3 ori mai mare....le construiesti acolo unde nu ai loc si te ridici pe verticala.

Da, trebuiau pastrate. Pacat. Cladirile erau in paragina (tiganului n-ai ce sa-i faci... asta pune pe foc tot ce arde, iar burlanele le vinde la fiare vechi), dar imaginati-va cum aratau cand au fost construite. Erau superbe.
Casablanca are o medina incredibil de descris... in ferentari te simti mai in siguranta, si e si mult mai curat. Totusi turistii vin acolo. Cu alta ocazie, eram prin Slovenia cred, cand am auzit la radio ca in Bratislava (Slovacia) s-a organizat o expozitie de fotografie veche la care au participat si romanii. Toata lumea era foarte entuziasmata si isi facea planuri de calatorie la Bucuresti, pana cand a aflat ca mai mult de jumatate din cladirile respective au fost daramate (de comunisti, de astia noi etc.). Tinerii au spus ca atunci de ce sa mai vina? Ca blocuri au si ei... Turismul nu se face cu buldozerul...

Dominatrix wrote:
In primul rand, fie ca ne place sau nu, Bucurestiul nu este, si nici nu va fi prea curand un oras turistic, indiferent daca pastram sau nu maghernitele respective. Daca am ajuns sa ne mandrim cu Hala Matache si Hotelul Marna, ca simboluri "istorice" ale orasului, atunci e trist ca asta e tot ce avem arata turistilor. In occident nu vezi in centrul istoric, cladiri precum Generalii inghesuite intre case cu 1 etaj pe strazi cu o banda pe sens + linie de tramvai ca aici. Si acolo se renoveaza si se restaureaza ceea ce merita pastrat, nu toate cazaturile de case pe motiv ca au fost construite acum 80 de ani.  In al doilea rand, faptul e consumat, asa ca decat sa ne pierdem energiile batand apa in piua, ONG'urile  ar trebui sa se concentreze pe lucruri mai constructive, de exemplu, cum va fi organizat noul bulevard din punct de vedere urbanistic.

Da, faptul e consumat din pacate. Si da, in Occident exista un plan urbanistic, plan care nu a fost facut pe spaga. Cladiri de 20 m inaltime dominate de o cladire de 100 m inaltime...Ce vroiam sa spun este ca daca tot nu prea mai avem ce arata... macar ce a ramas sa fie salvat... pentru ca in felul in care se actioneaza acum, in curand nu o sa mai avem decat blocuri noi si blocuri vechi... Trist...

Da, trebuia, trebuia multe, dar cum le reabilitai?
Hai sa presupunem prin absurd ca se dadea o lege prin care se dadea o lege la genul ca ori platesti 50-50% cu primaria pentru reabilitarea fatadei si apoi esti obligat sa o intretii ori esti expropriat si despagubit, si trecea, si erau si bani, si scoteau mascatii tiganii, si chiar se si reabilitau casele.
Odata reabilitat totul tot ramaneai cu o strada de o singura banda blocata de trafic, nu poti sa faci turism pe o strada de o singura banda si tramvai care e mereu blocata, singura solutie era sa nu mai lasi decat pietonal + tramvai, chestie care sigur iti scotea lumea in strada (daca nu erau deja acolo de la legea de mai sus). Deci la ce bun?

Deci acolo aveai doar 2 situatii: ori razi totul ori lasai asa, strada pietonala istorica nu aveai cum sa faci.

shoppy wrote:
Da, trebuia, trebuia multe, dar cum le reabilitai?
Hai sa presupunem prin absurd ca se dadea o lege prin care se dadea o lege la genul ca ori platesti 50-50% cu primaria pentru reabilitarea fatadei si apoi esti obligat sa o intretii ori esti expropriat si despagubit, si trecea, si erau si bani, si scoteau mascatii tiganii, si chiar se si reabilitau casele.
Odata reabilitat totul tot ramaneai cu o strada de o singura banda blocata de trafic, nu poti sa faci turism pe o strada de o singura banda si tramvai care e mereu blocata, singura solutie era sa nu mai lasi decat pietonal + tramvai, chestie care sigur iti scotea lumea in strada (daca nu erau deja acolo de la legea de mai sus). Deci la ce bun?

Deci acolo aveai doar 2 situatii: ori razi totul ori lasai asa, strada pietonala istorica nu aveai cum sa faci.

Nu pietonala, ci cu trafic, dar cu o sosea refacuta, si o linie de tramvai refacuta, nu bombardamentul care era... ca nu mai stiai pe unde sa o iei... S-ar fi gasit solutii... In alte parti s-au gasit, fara distrugerea patrimoniului (ala care e...)... Oricum la noi tot ce inseamna istorie este lasat in paragina, batjocorit, degradat, distrus... + ca mai lasam si noi masinile acasa si mai luam si autobuzul,tramvaiul, metroul, BICICLETA ca nu ne-am nascut in masini. Daca stii ca e aglomeratie, si nu ai unde sa parchezi, lasi 4X4  5.0i twinturbo 700 cp acasa si iei bicicleta. Olandezii asa fac si le merge bine...

E s-ar fi gasit, cum veneau turistii aia acolo? Cum includeai chestia asta intr-un circuit turistic? Veneau cu metroul pana la Victoriei si dupaia pe jos?, prin tot zgomotul si praful ala din Piata Victoriei, ca apoi sa se inghesuie pe un trotuar de 2m latime cu o o banda de blocaj etern de tramvaie, suv-uri si dube langa ei? Cam masochisti turistii astia ai tai.
Or fii venit cativa super-pasionati de arhitectura insa nu cu astia faci bani, turismul se face cu puhoiul care vrea sa se odihneasca si sa se simta bine, vrea strazi pietonale largi unde sa nu stea cu grija la trafic.

Go to page:  1  ... 84 85 86 87 88 89 90  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463887 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”