MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1722556 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect andrei11

Intrebare
Eu nu inteleg unde au facut ei organizarea de santier. Acolo nu trebuie sa fie o ditamai groapa ? Poate gresesc / nu stiu eu sa interpretez corect schita / intre timp a aparut o alta schita / un alt proiect.
Valea Ialomitei.jpg (144.2 KB; downloaded 3374 times)

Re: Stiri despre proiect cristi20

andrei11 wrote:
Intrebare
Eu nu inteleg unde au facut ei organizarea de santier. Acolo nu trebuie sa fie o ditamai groapa ? Poate gresesc / nu stiu eu sa interpretez corect schita / intre timp a aparut o alta schita / un alt proiect.

Exact unde ai incercuit, acolo e "marea" organizare de santier :)
Pana la sapaturi mai e drum lung... au timp sa mutea alea 2 baraci cand or sa se apuce serios de treaba.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

MaxBoegl s-a miscat 'vioi', vom vedea foarte curand primele 'sapaturi'... :mrgreen:
Astaldi inca se mai 'foieste'...e drept ca si 'problemele' sunt ceva mai grele... :ugeek:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate George

Sa intelegem ca la Astaldi mai dureaza o luna, doua?

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

De ce incerci sa ma intrebi pe mine 'ce gandeste' Astaldi'???...nu e 'fair'...
Cand am sa am 'News & Facts' va zic...

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andrei11

Locuitori din Dr. Taberei, vi se pregateste ceva. Sa nu spuneti ca nu v-am avertizat :
Citez din topicul dedicat hobanatului de la Ciurel scris de colegii nostri forumisti.
Pentru a ma face mai bine inteles:
- am demonstrat ca la M. Transporturilor nu au existat probleme de majoritate politica in parlament de 7 - 8 ani incoace (au fost cam aceleasi partide la guvernare) si tot nu s-a facut treaba.
- prin analogie fac conjectura ca, daca la Primaria Bucuresti ar castiga alegerile pe linie acelasi partid (primar general, primari de sectoare si majoritate in consiliul local), tot s-ar gasi chichite care ar face ca lucrarile publice din Bucuresti sa aiba intarzieri de 1 - 2 ani, majorari de pret de 50% (cat permite legea pentru 'lucrari neprevazute') etc.

Desi e vorba de politica (aparent off-topic) efectele ei se reflecta direct asupra bucurestenilor.

azi la 17.00 se lucra cu spor. Chiar nu mai exista nici o sansa-poate pe credit?!?
Deja datoriile acumulate catre constructor sunt aproape 20 de milioane, in conditiile in care finantarea e de numai 3 milioane pe tot anul...
Mortua est!
Azi dimineata nu mai lucra nimeni. Gata? S-a terminat lucrul pe anul asta?
Ieri s-a incheiat lucrarea de punere in conservare.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Goldmund

Nu este FAIR sa criticam lipsa banilor...

Cateva mari proiecte doar in Bucuresti doar din anul acesta:

"Pasajul Basarab

Termen estimat de finalizare: aprilie 2011
Investiţie: 150-160 mil. euro;
Data la care au început lucrările: 2006;
Constructor: asocierea Astaldi - FCC Construccion;
Va face legătura rutieră, dar şi de tramvai între b-dul Nicolae Titulescu, Şos. Orhideelor, Podul Grozăveşti, b-dul Vasile Milea şi şos. Grozăveşti din Bucureşti;
Va fi tranzitat zilnic de 100.000 de maşini, adică 10% din parcul auto al Bucureştiului;
Va avea două benzi rutiere şi cale dublă de tramvai pe ambele sensuri.
(a costat mai mult si e gata!)

Biblioteca Naţională

Termen estimat de finalizare: septembrie 2011
Investiţie: peste 100 mil. euro;
Data la care au început lucrările: martie 2009;
Constructor: Aedificia Carpaţi;
Va "găzdui" 12 milioane de cărţi;
Va avea restaurante, cafenele, săli de expoziţie, săli de lectură pentru copii, o aulă de 400 de locuri unde se pot viziona diferite proiecţii, grădiniţă pentru copiii celor 1.000 de angajaţi, 250 de locuri de parcare.

Metrou 1 Mai - Bazilescu

Termen estimat de finalizare: iunie 2011
Investiţie estimată: 75-80 mil. euro;
Lungime: 2,6 kilometri;
Cuprinde staţiile Pajura şi Parc Bazilescu;
Lucrările au început de mai bine de 20 de ani;
Traseul 1 Mai - Parc Bazilescu va fi parcurs în 5 minute.

Noul terminal al Aeroportului Otopeni

Termen estimat dare în funcţiune: martie 2011
Investiţie: 60 de milioane de euro;
Constructor: Astaldi;
Construirea noului terminal a fost una dintre condiţiile impuse pentru aderea la spaţiul Schengen;
Până în 2012, capacitatea aeroportului va creşte la 6 milioane de pasageri anual."

de la ziarul ZF(http://www.zf.ro/business-construct/top ... 11-8102083)

Ar mai fi Stadionul National Lia Manoliu care va costa in total cca. 230 milioane euro(?), dar si constructia Pasajului suprateran Barbu Vacarescu si largirea sos. Pipera si finalizarea lucrarilor in acelasi an!
Aratati-mi inca o capitala in Europa care are atat de multe priecte mari si f. mari in constructie sau care au fost in 2011 gata.
Putem critica multe - si avem ce critica -  dar nu putem niciodata lauda ce se face bine?!?
De anul viitor vor fi din nou bani pt. alte mari proiecte pt. bucuresteni...

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate fider

Goldmund wrote:
Nu este FAIR sa criticam lipsa banilor...  [...]
Aratati-mi inca o capitala in Europa care are atat de multe priecte mari si f. mari in constructie sau care au fost in 2011 gata.
Putem critica multe - si avem ce critica -  dar nu putem niciodata lauda ce se face bine?!?
De anul viitor vor fi din nou bani pt. alte mari proiecte pt. bucuresteni...

Problema nu tine de bani cat de strategie si discutia cred ca era mai potrivita la Metropola Bucuresti pentru ca nu are nici o legatura cu subiectul in sine.

Oricum, este cel putin ciudat, ca sa nu spun mai rau, ca laudam aceste proiecte cand alte state aveau de mult realizari similare deja finalizate. In plus multe proiecte se finalizeaza greu, cu lucrari de calitate mediocra si foarte scump in Romania din motive cunoscute.

Legat de M5, ramane de vazut cati ani va dura santierul si cate modificari vor mai fi facute in mers, aparent, pentru binele cetatenilor. Ironia este ca peste 20 de ani vor fi alte persoane care se vor minuna ce au considerat cei din trecut ca fiind justificat si un bun compromis. Nu mai vorbesc de faptul ca alti ingineri isi vor pune problema cum sa remedieze din greselile de proiectare ale trecutului. Pacat ca lucrurile se uita atat de rapid.

fider scrie:
"Problema nu tine de bani cat de strategie si discutia cred ca era mai potrivita la Metropola Bucuresti pentru ca nu are nici o legatura cu subiectul in sine. "

Era un raspuns la un apropo ca Romania nu are bani si de aceea sunt inchise marile santiere ale Capitalei, cand colo eu am gasit rapid cateva proiecte fantastice pt. Bucuresti, gata in acest an...

"Oricum, este cel putin ciudat, ca sa nu spun mai rau, ca laudam aceste proiecte cand alte state aveau de mult realizari similare deja finalizate. In plus multe proiecte se finalizeaza greu, cu lucrari de calitate mediocra si foarte scump in Romania din motive cunoscute."

Nimic mai fals, mein Lieber.
Spre exemplu, Terminalul T5 al aeroportului Heathrow- Londra a costat 5,6 miliarde euro(5,6 miliarde!)Doar un terminal!
La atatia bani eu sunt convins ca
1-s-au folosit cele mai bune materiale
2-proiectul terminalului a fost facut de arhitectii cei mai vestiti
3-cei mai buni constructori ai momentului au construit lucrarea.
4-constructia nu a fost intrerupta pana cand totul nu a fost gata...
"Problema" tine mereu de bani! Si de bani

Cine aduce aminte de "alte state" ar trebui sa spuna ca acele state nu au cunoscut cu siguranta comunismul, teroarea si planul cincinal. Bun, acele state sunt modelul nostru, sau?

PS
Si in Bucuresti sunt bani si inca multi, insa mai intai trebuie terminate marile proiecte incepute. Eu sunt convins ca vor fi bani destui si pentru Metrou, insa nu cred ca vor fi bani pentru mai multe magistrale de metrou. M5 e o magistrala importanta si trebuie rapid realizata, cel putin pana la Eroilor...

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Dominatrix

Goldmund wrote:
PS
Si in Bucuresti sunt bani si inca multi, insa mai intai trebuie terminate marile proiecte incepute.
Pe ce te bazezi? Daca ne uitam pe bugetele de investitii ne ia groaza, si asta pentru ca trebuie platite ajutoare sociale la toti "orbii" care conduc BMW X5 si alte asemenea carutze.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate cristapone

Am si eu o mare nedumerire si anume: Cand o sa inceapa lucrarile concrete pentru aceasta magistrala, adica cu foraje, sapaturi ?

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate ByOnu

cristapone wrote:
Am si eu o mare nedumerire si anume: Cand o sa inceapa lucrarile concrete pentru aceasta magistrala, adica cu foraje, sapaturi ?

Asta nici Guru nu cred ca stie... :lol:  :cry:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate telvanni

Deocamdata nici nu s-a ajuns la solutia finala. Inca se proiecteaza.

Go to page:  1  ... 38 39 40 41 42 43 44  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463901 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”