Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Pipera si largirea Sos. Pipera (INAUGURAT 30.04.2012)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

1479 posts, 353758 views

Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46  ... 106

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Nightwolf

Dominatrix wrote:
Intersectia aia este un punct nevralgic, care probabil va deveni un cosmar odata cu finalizarea pasajului suprateran in prezent in constructie.

Facutul la stanga de pe Pipera spre "centru" se gatuie pe un singur fir. Nu vad cum s-ar largi Nicolae Caramfil, prelungirea sos. Pipera spre sos. Nordului ar fi o idee, dar asta inseamna exproprieri cam mari si mai ales ca sos. Nordului se opreste in calea ferata - acolo unde ar trebui sa se prelungeasca pe str. Elena Vacarescu care iese in sos. Bucuresti-Ploiesti. Pana cineva nu va repara prostia facuta de Ceausescu facuta in 1986 si va reface legatura Sos. Nordului - Elena Vacarescu, scroafa ramane moarta in cotet si usa se deschide pe dinauntru. Acest proiect ar mai descongestiona si intersectia Pipera/Caramfil.

O alta solutie, nu stiu cat de buna, ar fi sa se faca de la Ambasada Chinei pe malul lacului o bretea cu sens unic care sa iasa in str. Zagazului si apoi sa se faca dreapta spre viitorul pasaj si un sens unic pe Caramfil spre Ambasada Chinei.

Solutie provizorie ar fi sa schimbe putin configuratia pe portiunea Pipera - Nordului dintr-o banda cat e acum, in doua si sa mareasca proportional timpul semaforic de facut stanga. Sa nu uitam ca pasajul asta venea impreuna cu cel de la CdG care a cazut acum, asa ca vor trebui fragmentate undeva fluxurile auto. Acum, nu o sa se apuce de expropieri pe acolo, ca nu e nimeni nebun sa plateasca 1mil EUR pe o casa s-o darame ... vor gasi o solutie cumva ...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Goldmund

Am mai vorbit aici despre intersectia urmatoare pasajului, din Pipera spre Caranfil(stanga)sens centru.
Singura solutie care ar rezolva acea intersectie este si va ramane un tunel din Sos. Pipera doar pt. sens Aviatorilor(doua benzi) care poate iesi langa Ambasada RPChina, in intersectia Caranfil cu Nordului( e loc destul)La 'suprafata' ramane pe Caranfil sensul spre Pipera/Baneasa
In alta ordine de idei, am tot auzit ca acest Pasaj care e in lucru si Sos. Pipera care va fi largita la trei benzi/sens si care (aici nu inteleg)vor prelua din circulatia de pe A3
Cum? Prin sat/cartier Pipera-oras Voluntari, nu vad cum strazile respective ar putea prelua din traficul unei autostrazi si care vor fi legaturile cu zoana...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului DanCld

M-am jucat un pic pe harta; varianta logica e ca vor transforma str. Popasului in bulevard urban, vor rezolva cumva (cum?) rondul celebru din Pipera, vor trebui sa trateze la modul serios situatia de pe Caramfil (iar, cum?), vor finaliza pasajul de la Charles de Gaulle si gata, traficul va ajunge din Piata Victoriei la Ploiesti (si viceversa) fara mari dificultati. Teoretic...

harta-a3.png (564.85 KB; downloaded 2702 times)

DanCld wrote:
M-am jucat un pic pe harta; varianta logica e ca vor transforma str. Popasului in bulevard urban, vor rezolva cumva (cum?) rondul celebru din Pipera, vor trebui sa trateze la modul serios situatia de pe Caramfil (iar, cum?), vor finaliza pasajul de la Charles de Gaulle si gata, traficul va ajunge din Piata Victoriei la Ploiesti (si viceversa) fara mari dificultati. Teoretic...

Eeerrr... te contrazic un pic -- rondul de la Pipera-Tunari OMV nu va fi reconfigurat ... Supralargirea Sos. Pipera atat spre Petricani cat si spre CB, insa, e in plan de vreo 5-6 ani la Pandele, DAR nu s-au apucat de ea deoarece trebuie expropieri ... Eeee ia expropiaza-l tu pe Jiji -- ia vezi, poti?? :D

Cat priveste varianta cu pasajul subteran in zona Nordului -- Ambasada China, e putin cam greu. Sa nu uitam ca suntem ff aproape de salba de lacuri SI MAI ALES avem M2 (sper sa nu gresesc) undeva p`acolo ... varianta cea mai plauzibila este tot o mini-strapungere dar e fff greu in zona aia ... s-ar mai putea face o supralargire a portiunii Nic. Caramfil nr. 1-13, loc ar fi si pe stanga si pe dreapta, ca sa se poata prelua traficul, dar intersectia in T tot acolo va fi si tot va creea nod de incidenta in afluirea masinilor catre oras ...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Goldmund

Era o idee cu tunelul sub...Caramfil(nu stiu de ce l-am scris cu "n"), iar tunelul metroului nu trece unde ar fi tunelul( e un colt de parc acolo iar metroul o ia pe sub parc spre stanga) ca sa ajunga la Pipera
'Rondul din Pipera' , daca il lasa asa, este primul obstacol mare pentru  fluidizarea circulatiei, iar str. Popasului(am vazut-o de cateva ori pe map cu street view si pot spune ca e o ulita sugrumata de cladiri masive, aproape imposibil de demolat...Mai ramane varianta cu str.Fabrica de Glucoza, care mi se pare mai realista, dar atunci chiar ca nu inteleg discutiile cu "traficul de pe A3" pe sos. Pipera :idea:

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Dr2005

Goldmund wrote:
Era o idee cu tunelul sub...Caramfil(nu stiu de ce l-am scris cu "n")

Probabil pentru că numele inginerului care a dat numele străzii era CaraNfil, dar cineva a greşit în nişte hârtii...

Nu era mai simplu să se facă pasaj curb spre Cal. Floreasca? Porţiunea aia oricum e lată şi puţin folosită. De acolo s-ar pi putut merge fie înainte spre Ştefan cel Mare, fie la dreapta pe Mircea Eliade... deci erau mult mai bune legăturile.

Dr2005 wrote:
Goldmund wrote:
Era o idee cu tunelul sub...Caramfil(nu stiu de ce l-am scris cu "n")

Probabil pentru că numele inginerului care a dat numele străzii era CaraNfil, dar cineva a greşit în nişte hârtii...

Nu era mai simplu să se facă pasaj curb spre Cal. Floreasca? Porţiunea aia oricum e lată şi puţin folosită. De acolo s-ar pi putut merge fie înainte spre Ştefan cel Mare, fie la dreapta pe Mircea Eliade... deci erau mult mai bune legăturile.

Aia ar fi fost cea mai buna solutie si toata lumea a sugerat lucrul asta + ca s-ar fi evidentiat calitatea sporita a respectivei artere de a prelua traficul. La Floreasca, in schimb e problema mare cand ajungi pe la Dinamo si din 2 benzi te trezesti intr-una si cu un timp semaforic de tot rahatul, care formeaza niste cozi interminabile ....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Grigore

DanCld wrote:

Dan, strada Popasului din harta ta, este de fapt Emil Racovita. Popasului se numeste doar segmentul dinspre Soseaua Andronache. Daca vor vrea sa o lateasca, se va pune problema de exproprieri serioase, pentru ca desi e prin camp, acolo unde sunt case, frontul stradal este foarte aproape de calea de rulare si nu e loc de bulevard. Trebuie demolate niste case, hale etc., nu ajunge sa fie expropriate doar curtile.

Traseul de intrare al A3 este mai in standa, chiar la limita padurii Andronache, dincolo de cartierul Domus. Traseul desenat de tine in zona intersectiei cu Emil Racovita este adiacent cartierului Azur si se suprapune cu o strada de racord cu centrul comunei Pipera.

Problema A3 in acea zona nu este Gigi si banii pe care-i cere el pe terenuri - bani care oricum sunt limitati pe baza procedurilor legale de expropriere - ci Pandele, primarele de Voluntari, care a refuzat de mai multe ori sa accepte proiectul, pentru ca el vrea ca pe teritoriul Voluntari autostrada sa fie sosea urbana. Adica sa ii construiasca Ministerulu Transporturilor bulevard in camp, pentru ca pe urma orasul lui se se dezvolte in zona.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Weekendul asta a fost concediu (lafel va fii si urmatorul), am trecut prin zona si suntem inca la 6 deschideri, cu schelele pregatite pentru a 7-a, cea dinainte de prima deschidere de pe o pila mare (cea care se vede pe webacam), s-a continuat si cu pilele si am vazut ca sunt turnate si urmatoarele 2 fata de ultima schema.

oprescu wrote:
“Lucrarea merge mai mult decat bine. Pe Nicolae Caramfil se lucreaza la rampa de urcare, mai sunt doar 2 stalpi de montat, in acest moment fiinda gata mai mult de jumatate, aproape 60 la suta. Marti de dimineata, bucurestenii vor vedea cum incepe asezarea grinzilor peeste Barbu Vacarescu, podul urmand sa supratraverseze bulevardul. Conform promisiunilor, sfarsitul anului ne va prinde cu aceasta lucrare terminata.”, a spus Primarul General.

Iar vorbeste asta cand trebuia sa taca, ca pe santier nu avem stalpi si oricum cu stalpii se face altceva, nu se monteaza, care or fii aia 2 ultimii habar n-am, cel mult o vrea sa zica ca mai sunt doar 2 pile de armat.... Cat despre termenul de marti, poate ca marti incep sa asambleze schelele de sustinere ale grinzilor, ca deocamadata nu se vede nici o schela la pilele ce flancheaza Vacarescu...

http://www.jurnalul.ro/webcam/pipera-ba ... u-174.html

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului marius baciu

Hai nu mai fi asa critic ca omul este de meserie doftor.Si eu spun ca  la tine in legenda ar trebui Tablier nu Punte

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Da, decat analfabet, mai bine doftor.

Este marti si nu a aparut nici macar o urma de schela la intersectie, probabil vorbea de martea viitoare.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului cristianvisan

shoppy wrote:
Da, decat analfabet, mai bine doftor.

Este marti si nu a aparut nici macar o urma de schela la intersectie, probabil vorbea de martea viitoare.

bine ca le-ai adus aminte. pe camera se vede acum un camion cu niste chestii care par schele.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului mindmasster

Ora 14:14 se descarca in continuare
123.jpg (426.29 KB; downloaded 2834 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Dany1984

Salut.

Acum se poate vede pe webcam ca se descarca niste grinzi. Par diferite fata de cele de beton care au fost montate pana acum.
Oare sunt pentru deschiderea mare peste B.V. sau sa fie suport pentru grinzile ce urmeaza a fi montate peste deschiderea mare?

Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46  ... 106

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Pipera si largirea Sos. Pipera (INAUGURAT 30.04.2012)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463908 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”