Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Pipera si largirea Sos. Pipera (INAUGURAT 30.04.2012)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

1479 posts, 353338 views

Go to page:  1  ... 39 40 41 42 43 44 45  ... 106

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Goldmund

Macar pe acest santier vad progrese, iar construtorul e superactiv.Sper sa refaca si aici intreaga zona, precum la Basarab - asta e important.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului telvanni

Sper ca vor separa sensurile pe pasaj.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului General_Katana

telvanni wrote:
Sper ca vor separa sensurile pe pasaj.

Nu trebuie sa-ti faci griji, romanul se descurca si fara  :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Dominatrix

Se descurca romanul si fara, dar separarea sensurilor de circulatie e o masura esentiala pentru siguranta circulatiei la toate lucrarile de arta si conform ultimelor directive UE in materie...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului elloyy

PASAJ PIPERA-/Oprescu: Pasajul de la Pipera va fi dat în folosinţă în octombrie
Oprescu: Pasajul de la Pipera va fi dat în folosinţă în octombrie
DATE:Mon, 30 May 2011 17:45:17 GMT
BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că pasajul de la Pipera va fi dat în folosinţă în octombrie, precizând că fiecare partid va dori să îşi însuşească podul, dar acesta este al bucureştenilor.
"Pasajul de la Pipera va fi dat în folosinţă din octombrie, aşa cum am promis bucureştenilor. Fiecare partid va dori să îşi însuşească podul, dar acesta este al bucureştenilor. Să îşi ia la revedere că îşi asumă vreunul acest pod, noi l-am făcut, l-au gândit la vremea respectivă, s-au chinuit şi oamenii ăia, ne-am chinuit şi noi, cu toţii, inclusiv constructorul, care este actorul principal, iată că a ieşit foarte bine. Podul este al bucureştenilor şi, dacă vor să şi-l ia în proprietate, să vină să le dau brelocuri, am brelocuri pentru toţi, şi pentru PDL şi pentru ceilalţi care doresc să şi-l asume", a spus primarul Sorin Oprescu, la Pasajul Basarab, unde a participat la primele teste cu încărcare ale podului hobanat.
Edilul şef al Capitalei declara, la începutul lunii aprilie, că lucrările pentru supralărgirea Şoselei Pipera şi la pasajul denivelat sunt în grafic, fiind amplasate grinzile pe trei tronsoane ale podului şi executaţi toţi piloţii foraţi, iar problema exproprierilor este rezolvată.
Proiectul vizează lărgirea la şase benzi a Şoselei Pipera (faţă de două câte sunt în prezent), între Calea Floreasca şi Calea ferată Bucureşti - Constanţa şi construcţia unui pasaj prin care să se realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu, pe de o parte, şi a Căii Floreasca, pe de altă parte.
Supralărgirea Şoselei Pipera va facilita accesul în zona de nord a Capitalei dinspre viitoarea autostradă A3. Drumul va avea lungimea de 1,52 kilometri şi lăţimea de 34 de metri.
În acest proiect, a cărui valoare este de 106.022.831,34 lei, din care TVA reprezintă 16.928.015,25 lei, constructor este Asocierea PA&CO International SRL şi F. Kirchhoff Strebenbau GmbH Co KG.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Goldmund

Despre ce 'pod' viseaza dr. Mabuse?! E clar, Pasajul suprateran e f. important pt. bucuresteni( e adevarat, toate sunt facute pentru traficul din Bucuresti, pt. bucuresteni- din multe aiureli ii scapa si o propozitie mai cursiva si coerenta domnului dr.!)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Asta se vrea un raspuns la afisul ala ca Pasajul Basarab a fost inceput de Basescu.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Dany1984

Salut,

Azi pe la ora 12:00 am vazut un grup de cameramani/reporteri pe ultima sectiune de grinzi montate.
Pare sa fi fost o conferinta de presa pentru ca era un panou montat probabil cu planul pasajului. O fi fost o noua "vizita de lucru" a d-lui doctor?;-)
O zi buna va doresc.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Utilizator anonim

A fost primarul in inspectie.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Stadiul lucrarilor la obiectivul de investitii “Supralargire Soseaua Pipera (Floreasca-CF Bucuresti-Constanta) + Pasaj denivelat
by Sorin Oprescu on Friday, June 3, 2011 at 6:31am
http://www.facebook.com/notes/sorin-opr ... 4893813673
Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat astazi stadiul lucrarilor la obiectivul de investitii “Supralargire Soseaua Pipera (Floreasca-CF Bucuresti-Constanta) + Pasaj denivelat”.

Primarul General s-a declarat multumit de stadiul lucrarilor acestea fiind mai avansate decat graficul stabilit.

“Lucrarea merge mai mult decat bine. Pe Nicolae Caramfil se lucreaza la rampa de urcare, mai sunt doar 2 stalpi de montat, in acest moment fiinda gata mai mult de jumatate, aproape 60 la suta. Marti de dimineata, bucurestenii vor vedea cum incepe asezarea grinzilor peeste Barbu Vacarescu, podul urmand sa supratraverseze bulevardul. Conform promisiunilor, sfarsitul anului ne va prinde cu aceasta lucrare terminata.”,  a spus Primarul General.

Sorin Oprescu a adaugat ca prin aceasta investitie s-a realizat si reabilitarea tuturor retelelor edilitare (gaze, apa, energia electrica) si ca timp de 20 de ani, pentru niciuna dintre ele nu va mai fi necesara nicio interventie.

Proiectul vizeaza largirea la sase benzi a soselei Pipera (fata de doua cate sunt in prezent), intre Calea Floreasca si Calea ferata Bucuresti – Constanta si constructia unui pasaj prin care sa se realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Vacarescu, pe de o parte, si a Caii Floreasca pe de alta parte.

Supralargirea Soselei Pipera este necesara pentru asigurarea accesului in zona de nord a Capitalei dinspre A3.

Conditiile dificile de circulatie in aceasta zona conduc la sporirea timpului de parcurgere a distantelor si la consum marit de carburanti, deci la daune economice.

Realizarea lucrarilor de largire a soselei Pipera si a pasajului denivelat va reduce nivelul de zgomot in zona analizata.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului laurashgeo

Eu nu am vazut nici o discutie despre continuarea acestei supratraversari spre N. Caramfil. De ce nu pomeneste nimeni nimic de urmatoarea intersectie pe care o vei intalni venind dinspre Pipera si traversand pasajul? Stiu ca s-a discutat mult aici pe forum de aceasta intersectie si despre solutiile posibile insa nu stiu daca exista o varianta oficiala.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Dominatrix

Intersectia aia este un punct nevralgic, care probabil va deveni un cosmar odata cu finalizarea pasajului suprateran in prezent in constructie.

Facutul la stanga de pe Pipera spre "centru" se gatuie pe un singur fir. Nu vad cum s-ar largi Nicolae Caramfil, prelungirea sos. Pipera spre sos. Nordului ar fi o idee, dar asta inseamna exproprieri cam mari si mai ales ca sos. Nordului se opreste in calea ferata - acolo unde ar trebui sa se prelungeasca pe str. Elena Vacarescu care iese in sos. Bucuresti-Ploiesti. Pana cineva nu va repara prostia facuta de Ceausescu facuta in 1986 si va reface legatura Sos. Nordului - Elena Vacarescu, scroafa ramane moarta in cotet si usa se deschide pe dinauntru. Acest proiect ar mai descongestiona si intersectia Pipera/Caramfil.

O alta solutie, nu stiu cat de buna, ar fi sa se faca de la Ambasada Chinei pe malul lacului o bretea cu sens unic care sa iasa in str. Zagazului si apoi sa se faca dreapta spre viitorul pasaj si un sens unic pe Caramfil spre Ambasada Chinei.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului adn2377

Dominatrix wrote:
Intersectia aia este un punct nevralgic, care probabil va deveni un cosmar odata cu finalizarea pasajului suprateran in prezent in constructie.
Facutul la stanga de pe Pipera spre "centru" se gatuie pe un singur fir. Nu vad cum s-ar largi Nicolae Caramfil, prelungirea sos. Pipera spre sos. Nordului ar fi o idee, dar asta inseamna exproprieri cam mari si mai ales ca sos. Nordului se opreste in calea ferata - acolo unde ar trebui sa se prelungeasca pe str. Elena Vacarescu care iese in sos. Bucuresti-Ploiesti.

In primul rand nu inteleg de ce nu s-ar putea largi Nicolae Caramfil pe acea portiune de maxim 300 de metri pe care strada e ingustata pe un singur fir. Acest lucru trrebuie facut si eu zic ca se va face la momentul potrivit.

Nu mi se pare deloc o solutie buna circulatia pe sos. Nordului chiar presupunand ca ne-am trezi maine dimineata cu un tunel pe sub calea ferata spre strada Elena Vacarescu. Ar insemna sa aducem alt trafic major spre DN1, sa aglomeram inutil o alta intrare in Bucuresti si sa contracaram avantajele date de construirea pasajului Baneasa. Ca sa nu mai spun ca Nordului e super ingusta, aglomerata si nu permite largirea.

Pe de alta parte insa, dupa ce am studiat harta de pe Google ceva vreme, pana cand se va hotara si finanta prelungirea A3 de la centura spre interior (daca ne uitam pe harta punctul cel mai probabil in care aceasta s-ar putea "intepa" ar fi capatul dinspre centura al strazii Emil Racovita), mai sunt alte segmente de largit inaintea porcariei de pe Caramfil... Mai exact:

- largirea strazii Emil Racovita;
- reconfigurarea nodului rutier intre artera de mai sus, sos. Pipera si sos. Bucuresti Nord (prelungirea Petricani);
- largirea soselei Pipera intre intersectia sus-amintita si pasajul peste calea ferata;
- largirea soselei Bucuresti Nord intre intersectia de mai sus si calea ferata (intrarea in Bucuresti, de unde se numeste sos. Petricani)
- realizarea unui alt pasaj rutier suprateran peste calea ferata sus-numita.

Go to page:  1  ... 39 40 41 42 43 44 45  ... 106

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Pipera si largirea Sos. Pipera (INAUGURAT 30.04.2012)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463851 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”