MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1489374 views

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Da, un timp s-a circulat "pe fals", Linia 1 era dedicata in intregime lui M 3 si nu se mai incurcau cu M 1 absolut deloc. Macazul respectiv se putea monta chiar in 3 variante ( :!: ), exista gabarit arhisuficient, nu are rost sa detaliez.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Asa mi se pare si mie. Hai sa spunem ca nu exista gabarit chiar la iesirea din statia Eroilor, dar se putea monta eventual mai incolo, unde se termina "peretele cu usi" si incepea galeria dubla (in zona pod Cotroceni).
Ce i-o fi impiedicat sa o faca ? Oricum ar fi fost mai bine decat sa tina blocat tot tunelul intre Eroilor si Politehnica pret de 8-9 min cat dura traseul Politehnica-Eroilor  dus-intors+debarcare-imbarcare la Eroilor + traversarea macazului la Politehnica + "refacerea" macazului.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dominatrix

sab wrote:
Deci 4 ani s-a circulat pe fals ? Straniu...Adevarul este ca eu, in momentul limitarii Militariului la Eroilor, am renuntat la metrou, deci nu imi aduc aminte foarte bine...
4 ani MINIM. Nu stiu cand s-a montat breteaua noua intre liniile 1 si 2, dar oricum a fost dupa 2002. Totusi, tin minte ca cel putin la orele de varf, la Eroilor se practica schimbarea stafetei, asa ca odata ajuns in statie trenul dinspre Politehnica, era imediat preluat de echipa trenului precedent, asa ca se putea mentine un interval de circa 7-8 minute.

Re: Discutii diverse despre Metrorex DocOctavius

În fine vine și la noi ideea "debazarizării" metroului?
Articol de presă aici
Sau pur și simplu trebuie să sperie pe cineva care nu a făcut "depunerea" corectă pentru "ungerea" unor aprobări în stațiile nou terminate? Sper totuși să fie prima variantă cea adevărată.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dr2005

Spatiile actuale sunt concesionate pe muuult timp firmei Sindomet, a liderului de sindicat, care incaseaza o chirie maricica... din care doar vreo 5% ajung la Metrorex, restul ii umfla conturile lui Ion Radoi, la fel si banii proveniti din panourile publicitare si din acele LCD-uri din statii.
Revenind la subiect, sunt de acord cu orice ar putea aduce bani in plus companiei fara scumpirea cartelelor... publicitatea e o solutie foarte buna, la fel si deschiderea de spatii comerciale in statii (unde e posibil). Dar toate astea cu conditia ca banii sa ajunga la Metrorex, nu la vreo firma capusa.

Despre Sindomet s-a scris anul trecut pe vremea asta în Adevărul, http://www.adevarul.ro/actualitate/even ... 73289.html

Re: Discutii diverse despre Metrorex rosetti61

Gata a trecut vremea cand era un adevarat bazar la metrou, chiar si spatiile existente, trebuie sa dispara, sa ramana doar cele de ziare si carti, alimentarele si celelalte produse isi au locul ori la suprafata ori in piete, malluri si hipermarketuri. Nu stiu daca magazinul din pasajul de la Unirii, care se aprovizioneaza printr-un vechi acces dezafectat are si mezeluri (e prea de tot). Haine, pixuri, baterii de 2 lei, dulciuri si bauturi, spalatorii sau mai stiu ce prestari servicii (la Armata Poporului era ceva de gen la iesirea spre Lujerului - o curatatorie chimica ce s-a transformat apoi in magazin de papetarie. Plus salile de forta de mai demult.
Cum era in 1994? Pereti, stalpi, orice spatiu disponibil bordat cu tarabe unde se vindeau de la chiloti si portocale pana la casete audio si carti (in perioada aia circulam predilect cu metroul, indiferent unde aveam treaba, completat apoi de RATB, din motivul de mai sus, ca mai gaseai o carte, o caseta), plus ce era la gura statiilor, sus. Prin 1995 au inceput sa-i dea afara  - scandaluri, amanari, evacuari in forta si au aparut si ramas magazinele care aveau un spatiu decent.
Acum sunt tot felul de gogoserii, saorme care fie iti gadila apetitul cu arome diafane de patiserie fie strica aerul - cum e McD de la metrou Unirii, care miroase insa afara, in fata unde era Pireus bank alta data.
Aticolul la obiect, insa jurnalistii, ah jurnalistii, tot aia au ramas - au bulibasit imaginile insotitoare cu mult talent - prima e din Moscova, a doua e de la New York si prezinta una din primele statii de metrou, capat de linie, functionala intre 1904 si 1945, metroul din Dubai lipseste iar ce a ramas e din Bruxelles si Shanghai (dar gresit pozitionate).

Re: Discutii diverse despre Metrorex fider

Discutia aceasta despre spatiile comerciale este foarte interesanta si intr-adevar este cea mai buna expresie a dispretului si imbogatirii cui trebuie, nu mai scriu numele ilustrului liderului sindical.

Ce este uluitor, ma rog, pentru tarile civilzate, este cum de au disparut cofetariile adevarate si decente din Bucuresti dar au aparut tot felul de mizerii de buticarii si cosmelii in care se vand produse cel putin dubioase. Nu am dubii ca daca s-ar preleva probe din diverse produse de catre SANEPID pe la toate patiseriile, covrigariile, shaorma-riile lui peste prajit mare patron "care este" el, ar rezulta la analize numai lucruri surpriza. Mizeria se perpetueaza astfel in tacere si cu spaga mare. Este cel putin ciudat cum de nu s-a facut nici o verificare de catre SANEPID in toti acesti ani sau daca s-a facut e de mirare cum de nu se cunoaste nici acum ce s-a gasit, amenzi date si incetarea desfasurarii activitatii comerciantului.

In prezent, in statiile de metrou, in functie de statie, gasim: buticarii unde se pot cumpara chiloti si sutiene, umbrele, ciorapi, fructe si legume, telefoane mobile, lasere de dimensiuni medii, genti, ornamente, produse cosmetice, argint dubios, ziare si reviste, carti, covrigi, produse de patiserie, bauturi alcoolice, dulciuri, batoane pentru slabit, articole de papetarie si un butic de amanet daca nu ma insel. In urma cu un an mai era inca o curatatorie chimica la Armata Poporului si un magazin de componente pentru calculator la Eroilor, un butic unde se vindeau cd-uri, casete si dischete in alte locatii si asa mai departe. In concluzie, un imens bazar de cea mai joasa speta si fara absolut nici o noima. Bucuresti sau Bangladesh? cred ca si acolo lucrurile erau facute mai cu cap.

Referitor la viitor, parerea mea, probabil se incearca "reasezarea" intereselor sindicatului si o noua incercare de rentabilizare a conditiilor de inchiriere a spatiilor comerciale, avand in vedere ca pot justifica chirii mai mari daca au alti clienti care au pus bancomate si publicitate pe fiecare stalp si zid din statii plus reclamele de la muuuz tv.

Re: Discutii diverse despre Metrorex ByOnu

Sa-mi explice si mie cineva ca la prosti:

Daca contractul cu Sindomec sau cum :evil: ii spune, este asa de pagubos, de ce a fost semnat?! Eu nu ma prea pricep, dar de ce este un sindicat asa puternic? Pur si simplu sunt sute de persoane care pot sa se angajeze la MRex, cui nu-i convine sa plece.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dr2005

Dacă nu te bagi şi în sindicat, zbori de la Metrorex sau de la orice întreprindere de stat mare sau, în cel mai fericit caz, ajungi să lucrezi în cele mai proaste condiţii posibile. Cum e un singur sindicat şi mai e şi al cui e...

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dominatrix

ByOnu wrote:
Pur si simplu sunt sute de persoane care pot sa se angajeze la MRex
Plus ca la Metrorex, din cate cunosc, conform contractului colectiv de munca, au prioritate la anagajare rudele salariatilor...Concluziile le trageti voi.

Re: Discutii diverse despre Metrorex flobir

ByOnu wrote:
Sa-mi explice si mie cineva ca la prosti:

ByOnu da-mi voie sa ma folosesc de introducerea ta pentru a pune o intrebare despre o chestie care nu stiu daca e adevarata sau e doar o "legenda urbana". Asadar, este adevarat ca statiile de metrou au fost construite la adincime mai mare decit tunelurile pentru ca un eventual tren ramas fara tractiune in tunel sa poata ajunge in statie pe baza gravitatiei?

In mod normal statiile ar trebui sa fie mai sus decit tunelurile pentru a ajuta la accelerarea/frinarea trenului la plecarea/sosirea intr-o statie. Plus ca acesul calatorilor ar fi mai facil.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

De unde ati mai scos si ideea asta, mai ales ca nici pe forumuri nu s-a discutat  vreodata ?Experienta: Cumpara o minge de tenis sau orice minge care vrei tu si du-te la Obor  pe strada si vezi daca ajunge in Piata Iancului.  ( Oborul e mai sus ca Piata Iancului )...

Re: Discutii diverse despre Metrorex flobir

Cu ideea asta am ramas din facultate. E mult de atunci insa ... poate de la vreun curs, poate de la vreo vizita practica la metrou...

Mi-am adus aminte de chestia asta vazind poza pusa e sab in sectiunea "Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate", mai exact tunelul intre Hasdeu si Cismigiu, care urca la plecare din Hasdeu si coboara la sosire in Cismigiu:

Re: Discutii diverse despre Metrorex DocOctavius

O explicație mai probabilă pentru o mica pantă a tunelului înspre stație nu ar fi scurgerea infiltrațiilor înspre stații pentru ca de acolo să fie pompate în afara rețelei subterane? Pentru că infiltrații pot exista oricând iar o stație de pompare este mult mai ușor întreținută/ alimentată în incinta spațiilor tehnice ale unei stații decât undeva la mijloc între stații.

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463838 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”