Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3)

1420 posts, 366974 views

Go to page:  1  ... 56 57 58 59 60 61 62  ... 102

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) andrei11

Pentru toti care sunt preocupati de testele de rezistenta, o ultima interventie pe aceasta tema, deja e a treia oara cand explicam pe aici ce e cu ele ( si eu si mai ales subway care e mult  mai in tema decat subsemnatul ).
A nu se confunda testele la rupere a materialului ( in general numite teste la deformatie plastica / la rupere / la distrugere) cu testele dupa ce podul e gata ( teste la deformatie elastica ).
Fiecare material ce intra in componenta podului - fie ca e vorba de hobane, fie ca e vorba de tablier, suruburi, suduri sau ce mai are el pe acolo  - inclusiv beton se testeaza in laborator ( pe esantioane, evident ) rezistenta la deformatie plastica / la rupere / la distrugere. De exemplu un surub oarecare din compomenta tablierului metalic este testat ( la diverse forte ) pentru rupere, si rezulta ca surubul respectiv cedeaza / se deformeaza / se rupe / se distruge / crapa la o forta de 527 kN / cm 2 ( am dat o valoare aiurea, nu o luati drept buna, e aiurea rau de tot valoarea asta ). Asa se face cu toate componentele podului.
Dupa ce e podul gata, se testeaza la deformatie elastica. Reamintesc si nu mai insistati pe aceasta tema, este absurd sa testez podul la deformatie plastica / la rupere / la distrugere dupa ce acesta este gata construit, pentru ca inseamna ca toate podurile pe care le construiesc ar trebui sa se rupa din prima daca vin eu cu o forta colosala sa-l incerc.
Deformatia elastica la care este supus podul in esenta consta in incarcarea acestuia  in diverse puncte ( de regula in cele defavorabile ) cu diverse sarcini, repet ptr a suta oara mult mult mult mai mici decat rezistenta la rupere ( care se testeaza pe esantioane in laborator ) si se vede / se observa cum raspunde structura de rezistenta la asemenea solicitari, daca deformatia elastica a acesteia se incadreaza in parametrii calculati.
In speta surubul nostru este supus la o forta de maxim 75 kN / cm 2, el rupandu-se la 527 kN / cm 2.
Sper ca s-a inteles, nu mai confundati testele la rupere ( care se fac pe esantioane in laborator ) cu testele la deformatii elastice - care se fac ca sa se vada daca structura lucreaza asa cum au gandit proiectantii ( inginrii constructori si nu arhitectii, arhitectii sunt paraleli cu treburile aceste ).
Si ca sa inchid cumva interventia mea, fiti linistiti, daca se pun tancuri in loc de masini pe toata lungimea podului acesta rezista, nu se prabuseste.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) danielstan

Am inteles ceea ce banuiam.
Se poate ca testele la deformari elastice 'sa nu iasa bine'?

In acest caz ce se poate face?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) DocOctavius

danielstan wrote:

Se pune un panou cu o restrictie de tonaj la intrarea pe pod așa cum s-a facut la multe alte poduri șubrezite de vreme sau calculate pentru forțe mai mici. Însă nu cred să existe vreo șansă să fie nevoie de așa ceva, cel puțin nu în următorii 50 de ani (presupunând că nu ar fi întreținut de loc podul)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Metamorph

General_Katana wrote:
Daca nu ma insel, ei fac testele/masuratorile cam degeaba fara sa punem in calcul si greutatea geamurilor ce urmeaza sa fie montate pe cupola statiei + o mica greutate a scarilor rulante, care vor fi ancorate/sprijinite pe statie.  :mrgreen:

12 tramvaie +
32 camioane incarcate cu pietris +
infochiosc +
----------------------------------------
in loc de ...
12 tramvaie +
32 camioane incarcate cu pietris +
infochiosc +
scari rulante +
geamurile cupolei +
altele ce vor fi montate pe parcurs +
bonus: traficul de persoane la care vom adauga si pers. supraponderale sau "McDonaldistii/shaormeristii" +
:mrgreen:

Un singur lucru spun cu privire la ce ai zis:cand vreodata crezi ca vor fi 12 tramvaie simultan pe hobanat?iti spun eu ca niciodata!va fi unul,vor fi 2,hai 4 dar niciodata 12.Si nu imi spune ca niste plexiglas si alte maruntisuri cantaresc cat 8-10 tramvaie.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) shoppy

Metamorph, asta nu intelege lumea, nu conteaza ca nu o sa fie niciodata 10 tramvaie si 20 de camioane pe pod, ca doar nu stau politistii sa numere camioanele si daca da mai mult de 15 "stai ba asa, 10min pauza ca sa-si revina ca altfel se strica" (desi daca ma gandesc la Grant, ai blocajul obisnuit pe o parte si un accident ce se lasa si cu blocarea unei linii de tramvai pe cealalta gata, ai umplut pasajul ca la teste 8-) ), important este ca teoretic SE POATE, de aceea trebuie sa fim siguri ca pasajul poate sa faca fata fara sa aiba loc uzuri anormale sau deteriorari ale structurii.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Grigore

danielstan wrote:

Posibil e una, probabil este alta. Aceste teste de final au ca scop certificarea conformitatii cu specificatiile, nu descoperierea de lacune. Adica nu se cauta defecte, ci doar se bifeaza ca podul este bun. Exista si posibilitatea ca ceva sa iasa prost, dar vorba, industriei aeronautice, e "the unlikely event". Faptul ca la predare faci o verificare finala, nu inseamna ca ai asteptat ziua predarii sa vezi daca e bine ce-ai facut...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Donio

Salutari,

azi nici o veste pana la ora asta?

Curios! Ne-ai invatat tare prost Marian. ;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Gabi23

Inca sunt teste pe pasaj. La aceasta ora Utilizator anonim este la fata locului, mai asteptati si voi pana pe seara  :P

DSCF7580.JPG (590.21 KB; downloaded 2318 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) ANTENA

Gabi23 wrote:
Inca sunt teste pe pasaj. La aceasta ora Utilizator anonim este la fata locului, mai asteptati si voi pana pe seara  :P

Nu mai avem rabdaaaare.
Of, dac-ar fi avut un laptop si un stick de net la el ...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) subway guru

marius baciu wrote:
@sguru   poate va face un banner sa il puna in locul lui Astaldi

Scuza-ma, dar nu m-am 'prins'...

Donio wrote:
Salutari,

azi nici o veste pana la ora asta?

Curios! Ne-ai invatat tare prost Marian. ;)

Testele pe deschiderea principala s-au terminat, au mai ramas de incarcat rampele dinspre Grivita...

• darknight
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) darknight

subway guru wrote:
Testele pe deschiderea principala s-au terminat, au mai ramas de incarcat rampele dinspre Grivita...

O  veste buna, in curand se apuca Oprescu de numarat.....(Oi) :lol:.

DocOctavius wrote:
O întrebare de curiozitate "pisicească":
Este cumva posibil să ne spuneți și nouă care erau deformările podului cu încărcătură maximă? Așa, dacă vă trec prin mâna pe vreo hârtie sau dacă mai ține-ți minte ce or fi mormăit băieții de la nivelment când scriau.

Care au fost sagetzile 'efective' inca nu...
Dar uite la ce 'ne asteptam' (stiu ca suntetzi 'mortzi' dupa info de inside de la wikileaks... ;)  )
DSC02925.jpg (112.68 KB; downloaded 2177 times)

otonis wrote:
De ce au dat jos proiectoarele de pe "teasta" pilonilor ? Erau prea mici ?    :lol:
Mai este un pas de remediat, si va fi perfect.

Le-au dat jos ca sa le monteze un pic mai sus, riscau sa fie 'rase' de un tir-ist mai 'impetuos... :lol:  :lol:  :lol:

Go to page:  1  ... 56 57 58 59 60 61 62  ... 102

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463826 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”