Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

4158 posts, 1216177 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 37 38 39 40 41 42 43  ... 297

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Dominatrix

catalinm wrote:
parcare si pasaj charles de gaulle etc)
Proiectul respectiv e "mort" anul acesta.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului catalinm

Dominatrix wrote:
catalinm wrote:
parcare si pasaj charles de gaulle etc)
Proiectul respectiv e "mort" anul acesta.

cu siguranta; ideea era de ce sa lansezi alte proiecte, nu la fel de importate, cand ai cele 2 de facut (a1+a2) deja licitate si pt care deja ai dificultati in a le asigura finantarea pt urmatorii 2-3 ani?

Simplu...ca sa se dea impresia poporului ca domn' primar vrea, dar consiliul ticalos nu il lasa si ii blocheaza proiectele.  De excedentele bugetare din anii trecuti(adica bani pierduti din lipsa de proiecte), cand s-a vazut clar "competenta" primarului, nu aminteste nimeni...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului catalinm

Dominatrix wrote:
Simplu...ca sa se dea impresia poporului ca domn' primar vrea, dar consiliul ticalos nu il lasa si ii blocheaza proiectele.  De excedentele bugetare din anii trecuti(adica bani pierduti din lipsa de proiecte), cand s-a vazut clar "competenta" primarului, nu aminteste nimeni...

total de acord cu tine
problema cu excedentele am mai abordat-o pe la alte teme; din pacate peste partea de incompetenta confirmata se adauga si un spirit mucalito-mistocaresc demn de ferentari pe care unii il apreciaza;
n-am cum sa nu fac paralela cu o alta petarda de primar, al de cta, care ia la misto un oras intreg fara ca acesta din urma sa-si dea seama (la aceeasi categorie il includ pe "care este").
trebuie sa ne gandim bine cand alegem (daca avem din ce); asta meritam, pan' la urma

Ceea ce se intampla acum cu investitiile in infrastructura ar trebui sa-i trezeasca pe cei de care si-a batut joc, atunci cand i-au dat votul acestui impostor cu vocabular de Ferentari. Problema, asa cum ai sesizat-o si tu, este ca e imposibil de maturat aceasta cleptocratie prin alegeri libere. De fapt, tara si orasul sunt conduse de deasupra primarilor si partidelor.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului marius baciu

@Dominatrix...este clar ca in materie ai mai multa experienta ca mine.As vrea daca poti sa propui un sistem,un individ ,un nume, ceva valabil la urmatoarele alegeri.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului shoppy

Nu e vorba e om, e vorba de cine pune talpa si cine pune umarul, momentan lui oprescu ii pune talpa si psd-ul si pdl-ul, daia nu merge nimic (Basarab a mers ca a putut sa iasa boc la rampa ca "aranjeaza" el in parlament sa mearga repede declararea de utilitate publica si schimbarea la legea exproprierilor, ca altfel nu il aveam terminat anu asta).

Practic cu Oprescu initial alegatorii psd-ului au dat o palma propriului partid pentru scandalul de alegere al candidatului si apoi bucurestenii s-au unit sa dea o palma si pdl-ului ca doar nu erau nici astia curati ca lacrima. Bine, probabil ca singurul nebun care nu credea ca oprescu se duce inapoi la psd era chiar el, asa ca, pe baza dusmanul dusmanului meu e prietenul meu, psd si pdl s-au trezit aliati impotriva primarului si a bucurestenilor.

Teoretic bucurestenii ar trebuii sa si-l aduca aminte pe Padure, intemeiator al GEPA ElectroCenter si apoi primar independent al sectorului 1, care nimic nu a facut nici ala, dar se pare ca bucurestenii pricep greu da uita repede.

Deci alegeti fie psd fie pdl, ca sa fie macar jumate din consiliu care sa mai puna si umarul, nu doar talpa.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului fider

Legat de primari, nu o sa intru prea mult in detalii doar ca lista incompetentilor este extrem de lunga si nuantata (cel putin din punctul in care imi aduc bine aminte ce nu au facut): Crin Halaicu, Viorel Lis, Victor Ciorbea, Traian Basescu, Adrian Videanu, Sorin Oprescu. Aceeasi sleahta dar cu aparenta de schimbare. Unii au facut mai mult, altii mai putin dar toti au facut stim noi ce praf cat s-a putut de mult. Pe ansamblu cred ca uita doar cine se face ca uita sau chiar este ignorant. Altfel, se vede bine ce au insemnat mai bine de 20 de ani cu democratia originala pentru tara si capitala.

Legat de proiecte si grandomanie, primul pe lista cred ca a fost T. Basescu, ce a si lansat moda "placutelor" pentru cine stie ce porcarie plus inaugurarile de forma dar prezentate drept mari realizari. De atunci am avut inca un alt primar si apoi pe Oprescu, ultimul fiind chiar cel mai bun clovn. Nu cred ca a reusit cineva sa se faca mai de trei parale prin limbaj si aparenta de mare luptator ca el, poate cu exceptia marelui alb care a devenit mai tarziu presedinte.

Revenind la pasajul Basarab, nu este nici o fenomenala realizare. Intr-o tara obisnuita am fi discutat mai mult despre cum refacem legaturile de transport din zona centrala, promovam cultura, muzeele si putinele monumente istorice pe care le avem prin integrarea intr-un circuit turistic, revigoram zonele aflate in paragina. Asa, ne luptam orbeste doar pentru un amarat de pasaj. Scuzati obiectia personala dar la cate obiective s-au inaugurat anual intre 1950-1989, faptul ca singurele lucrari mai importante in Bucuresti dupa 1990 sunt pasajul Baneasa si Basarab spune multe despre cat de jalnici am ajuns.

marius baciu wrote:
@Dominatrix...este clar ca in materie ai mai multa experienta ca mine.As vrea daca poti sa propui un sistem,un individ ,un nume, ceva valabil la urmatoarele alegeri.
Legat de viitoarele alegeri, sa vedem mai intai cum se cristalizeaza scena politica si cine sunt "actorii principali". De fapt, problema cea mai mare in Romania este gustul populatiei pentru conducatorii pe care ii alege. S-a vazut de nenumarate ori ca cu cat candidatul e mai golan si se exprima mai plastic, cu atat are mai multe sanse de a ajunge in functie. Pe unul l-au pus primar si apoi presedinte. Altul e inca la stadiul de primar, dar in 2009 se visa mai sus...stiti voi la cine ma refer. Faceti voi profilul alegatorului acestor oameni. In 2008 la alegerile pentru primaria generala, singurul candidat cu un proiect concret si coerent  nu a intrat nici macar in turul 2. Asta spune mult despre "profilul" alegatorului roman, care vrea circ si golanie, nu proiecte de dezvoltare durabila a orasului in care locuieste.

Ca sa schimbam aceasta stare de fapt, in primul rand oamenii de rand trebuie sa inteleaga că le trebuie demnitate, hotararea de a nu face compromisuri vanzandu-se pentru o mita electorala fara valoare, dorinta de a promova pe cei mai buni dintre ei in posturile de conducere.  Sa va dau un exemplu: o cunostiinta, cu multi ani in urma, a fost in China ca sa le vanda chinezilor calculatoare Felix, produs romanesc la acea data. Dupa ce a terminat afacerea, a inceput sa-i invete pe chinezi limbaje de operare. A vazut ca dintre toti, unul punea intrebari inteligente si dovedea o mare putere de asimilare. La un moment dat a intrebat alt chinez cine este seful lor. Raspunsul l-a surprins foarte tare: era cel mai inteligent, cel care punea intrebari si care intelegea cel mai bine. Datorita atitudinii chinezilor de a aprecia si a promova pe cei mai destepti dintre ei China este acum o mare putere mondiala.

La noi nu s-a ajuns la aceasta schimbare, ba dimpotriva promovarea politica si cea in alte functii de decizie se face INVARAIBIL prin pupatul in fund si mita politica, incluzand cumpararea de posturi fara a conta in vreun fel calitatea profesionala a celor implicati. De aceea noi n-am ajuns nicaieri si nici nu vom ajunge prea curand. Ne aflam exact pe locul pe care-l meritam.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Goldmund

Care strapungeri?
Alea de pe hartie?-asta am vrut sa spun, in rest presupun ca toate strapungerile (proiectele) sunt cunoscute...
Eu vad ca nici aceasta 'strapungere' nu mai e ce-a fost odat' si s-a blocat spre Lacul Morii
Ideea era ca macar in intersectia cu Virtutii sa faca un nod rutier ca lumea- presupun ca dupa metoda dr. Oetker, vom astepta mult si bine pana cand strapungerea(din A1) va ajunge si 'la noi'  :idea:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Goldmund

S-a oprit lucrarea?

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Utilizator anonim

Se mai toarna 2m saptamana asta. Apoi se opreste...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului alex1968

Nu se mai poate face nimic????? Daca tot e gata pasajul basarab era logic ca in apropiere de el sa se mute toate utilajele si sa se traga tare. Deci noi cei din Militari asteptam poate 2014 sa vedem gata lucrarea - podul, nu strapungerea catre A1! Dar ce sa zic-resemnare mioritica- se poate si mai rau vezi Domna Ghica-Chisinau! Sper sa nu se ajunga ca acolo.

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului sss

In afara de scandal pe forum ( asta oricum facem degeaba, dupa principiul cainii latra, caravana trece ), metoda este simpla: sa avem grija la urmatoarele alegeri, ca primarul si consiliul sa aiba aceiasi culoare! Atunci o sa le ramana doar justificarea cu "greaua mostenire"  :lol:  :lol:  :lol:

Go to page:  1  ... 37 38 39 40 41 42 43  ... 297

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463888 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”