Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3)

1420 posts, 367127 views

Go to page:  1  ... 54 55 56 57 58 59 60  ... 102

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) lucianxx9o

subway guru wrote:
lucianxx9o wrote:
Toate cele bune, stimate arhitect...(ce v-atzi face voi fara noi???, n-ar ramane piatra peste piatra...)

Mi se parea prea aiurea sa fie sprijinite de pod, mersi pentru raspuns ;) A fost tare povestea cu bin laden nu o stiam :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) telvanni

Ca mare vorba zisesi coane Guru, dar sa nu ne umflam acum in pene ca fiecare are rolul lui bine stabilit, dar parca noi, inginerii, lasam CEVA posteritatii.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) subway guru

@telvanni:
Corect si 'echitabil', fiecare trebuie sa incerce macar sa-si faca treaba 'ca la carte' si atunci totul e ok...in orice domeniu...
Dupa 'umila' mea parere, sa-ti faci treaba 'nemtzeshte' e singura si 'suprema' dovada de real patriotism, restul e gargara si 'voma' politicianista...
Ca sa fim getlemani pana la capat, infruntam 'eternitatea' impreuna, vrem nu vrem, noi si arhitectzii, ei cu 'frumosul si utilul', noi cu 'durabilul si perenul'...
@lucianxx90:
Voi la Arhitectura atzi avut shansa sa avetzi un profesor de 'constructzii' de cea mai inalta clasa, pe regretatul Dl prof. Cismigiu...
Tu ai apucat sa-l mai prinzi? Sau n-ai mai prins decat 'epigonii'??? (doar de curiozitate si fara alte 'conotatzii')

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Geronte

Buna seara,

Ma intereseaza putin spre deloc testele de la pasaj si ce urmaresc ele. Daca nu ies bine banuiesc ca nu il vor demola... asa ca...

Am in schimb o intrebare usoara pentru cei documentati de pe forum: Cand se deschide pasajul? Vineri am treaba pe Banu Mantu. Venind de la Razoare credeti ca am vreo sansa sa scurtez luand-o pe pasaj?

Multumesc.

Nope...

P.S.
Pana acum nu sunt semne de ingrijorare ca nu au 'sa iasa bine'...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) andrei11

Si ca sa-ti raspund la intrebare, stimabile Geronte, ma intereseaza putin spre deloc daca vrei dumneata sa ajungi din Berceni in Ferentari vineri pe la miezul noptii. Nu mi-e in stil sa ma sesizez asupra limbajului userilor dar cam suna a bascalie ieftina a la Mircea Badea intrebarea dumitale. Nu prea ai sanse, de la putine spre deloc sa admiri peisajul de pe pasaj vineri .
@ subway - iar am raspuns unul dupa altul...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Geronte

@andrei: Am spus ce gandesc... chiar nu ma intereseaza testele :) Ma intereseaza doar cand se deschide... atat. La fel gandesc ca ai mers prea departe cu gandirea ta despre cum am pus problema, accentul pe cuvinte, tonul din voce sau alte nuante de exprimare :) Intrebarea cerea un raspuns simplu.

Multumesc.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) danielstan

@subvway guru,
ma voi documenta mai bine caci nu am studii in domeniu.
Daca sunt insistent tac, pana gasesc dovada.
Daca ai avut dreptate merit bancul cu bin laden.
Apelativul de 'tovarasi' nu-l retrag unora care au sifonat banul public, chiar daca mi se explica peste tot ca asa e in Romania si anormalitatea trebuie luata drept normalitate.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) andrei11

@ Geronte : Ca esti nou pe aici, daca nu te trimiteam la Club dar probabil nu sti adresa .Asta e. Sa revin, intrebarea ta corecta era daca vineri poti sa traversezi pasajul, ok ? Asa mi se pare mie, nu sa faci remarci a la Mircea Badea - mistocareala ieftina - cu privire la teste. Punct. Daca vrei sa dezvoltam, te astept La Club. Oricum raspunsul l-ai primit din 2 parti.

danielstan wrote:
@subvway guru,
ma voi documenta mai bine caci nu am studii in domeniu.
Daca sunt insistent tac, pana gasesc dovada.
Daca ai avut dreptate merit bancul cu bin laden.

No problem...
M-a deranjat doar chestia cu 'tov'...aplicata 'otova'...
Cu prietenie...

P.S.
La categoria 'bancuri vechi' am o colectzie 'inepuizabila'...la vremea cu 'tov' era 'sport natzional'...
Toate cele bune!

@andrei11:
Acasa am o 'tzevushca' la internet de tot 'kaka', la serviciu am un 'tzevalau' dar n-am timp de asa ceva...
Nasol!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Nightwolf

DanCld wrote:
Chev Celios wrote:
Ce bomba ca piloni de la Basarab sunt numai buni pentru un lunetist.

1. Ma indoiesc ca accesul in piloni va fi lasat fara un minim de securitate (usa blindata / incuietori dificil de deschis fara cheie intr-un timp util / sistem de alarma conectat la o firma de paza)
2. Scari... scari... scari.... ;) Acolo sus ajungi cu tahicardie, transpiratie si inceput de febra musculara. Si trebuie sa pui si luneta la ochi sa tintesti cu mare precizie
3. Presupunand ca ai tras macar un glonte nu cred ca dureaza mai mult de cateva minute sa fii localizat; oricum mai putine minute decat ia oricui sa coboare acele scari  :roll:
4. In caz ca plecarea de pe varf se face prin bungee jumping intervine problema caratului unei funii de >70m in spinare pana sus. Pe langa pusca  :twisted:
5. In cazul in care totusi ar merita o astfel de "misiune" cu siguranta ca zona va fi in acel moment deja supravegheata de catre SRI, SIE, CIA, FBI, KGB....

Desi.... cine stie ce idei mai au unii in lumea asta.

Terminati-va cu fanteziile astea SF-istice ... voi nu stiti sa vorbiti ce inseamna sa tragi cu prastia de la o astfel de inaltime cu o astfel de deschidere, daramite cu o pusca semi-automata calibru minim 105x7,62 cat are un glont normal de luneta ... in primul rand -- si spun doar atat -- niciun lunetist intreg la cap nu va trage de pe un punct in care nu are minimum de acoperire la cel putin 2 directii posibile ale curentilor de aer ... si cu asta, pt cunoscatori, am spus tot ...

Auzi... puscas pe turn.... HAHAHA!! :D

shoppy wrote:
Eu unu sunt curios care e aia "limita de trafic normala" si cum a fost determinata.
Cat despre sarcina pe osie la V3A, de tot rasul, adica nu punem Tatre la care stim, punem alea care o sa circule, atata vreme cat testul presupune doar incarcarea cu o valoare cat mai mare si mai exacta, ca de obicei cu stangul in dreptul (mai bine sa se uite cei din statia de betoane de sub Grant daca nu cumva nu au demolat inca acel cantar de cale care era acolo inainte, ca daca nu atunci demontam unul, il punem pe trailere ca tot ne-am facut mana cu asta alaturi la Giulesti, si il ducem sa il cantarim, si gata, s-a elucidat misterul, stim sarcina pe osie a unui tramvai pe care il tot "modernizam" de 30 de ani :lol: ).

Este simplu... se ia posibilitatea ca podul sa fie full la o ora de varf cu un nr. mediu de autovehicule cu media greutatii de 1,5 t si iti da limita de trafic normala ... tinand cont ca un turism masoara in medie 4m + o toleranta de 1,5m si cantareste in medie 0,9 tone, adaugam si niste autoutilitare de pana in 3,5t pt ca restul au restricite in interiorul inelului B, mai putin raritatile ce transporta perisabile dar nu au voie in oras decat dupa ora 22.00, si iti da o limita normala de trafic :)

subway guru wrote:
Gabi23 wrote:
In aceste momente podul hobanat este incarcat cu 60% peste limita normala calculata de trafic, avand greutatea de 1800 de tone. Sunt 32 de camioane si 12 vagoane de tramvai (6 pe fiecare sens). Este cel mai probabil singura ocazie cand va fi atat de solicitat.

Draga Gabi23, nu fi atat de 'naiv' incat sa 'cumperi' orice 'gogoasa'...indiferent cine incearca sa ti-o 'vanda'...
In primul rand ca se 'vehiculeaza' o 'notiune' nedefinita: 'limita normala calculata (???) de trafic'...
Hai sa incercam sa 'rationam logic' impreuna...
Daca am presupune ca asa ceva 'exista' ar fi egal cu:
1/1.6 x (32 camioane + 12 tramvaie goale) = 20 camioane suprapline + 7.5 tramvaie goale...ti se pare a 'arata' a trafic normal???
In 'realitate' convoaiele 'de calcul' pentru un pod de clasa 'E' sunt:
a) convoaie normale de
a1) camioane A30 (de 30tone fiecare), dispuse in siruri nelimitate pe toate benzile de circulatie, considerand o banda de 3m latzime, la 10m distanta unul de altul pe sir; la patru benzi si peste se aplica un coeficient de reducere 'de simultaneitate' de 25%...
a2) doua convoaie de tramvaie de cate patru vagoane (un convoi/fiecare linie de tramvai) intr-o schema de incarcari pe osii de 4x8.5+4x10+4x8.5+4x10tone=148tone/convoi
sau
b) convoaie speciale
b1) vehicul pe roti V80 de 80tone pe un singur sir cu distante de 80m intre doua vehicule
c) convoaie exceptionale (la cererea Min. Transporturilor)
cel mai 'baban' e convoiul EC care consta ditr-un treiler de 240tone+doua remorchere de 27tone fiecare...
Convoaiele de calcul se 'inmultesc' ca greutate cu coeficienti de 'supraincarcare' functie de 'combinatia de incarcari' luata in considerare...
Hai sa continuam 'exercitiul logic' comun...
Daca luam sarcina totala 'maxima' de la teste de 1828tone si consideram numai 'autoturisme grele' a 1.8 tone /bucata = 1000 autoturisme...te las pe tine sa verifici cate ar incapea intr-un 'blocaj' de circulatie pe tot hobanatul...
Ca imagine generala, bine de tinut minte, convoaiele de calcul la poduri echivaleaza cu 1.3m de pamant asternut uniform pe tot podul...
Dupa umila mea parere, ala de ti-a vandut gogosile e cel mult 'repetent' la cursul general de poduri...
Toate cele bune, si nu mai inghitzitzi cu atata usurintza nici shoparle, nici 'crocodili'...ca pe ala cu 'anaconda' l-au 'saltat'...  ;)

Nici sa nu exageram prea mult, nu cred ca vom avea noi vreodat`un convoi EC pe pod, din simplul motiv ca nu prea are cum sa-si ia autorizatie :D ... agabariticele se duc suuuus pe sisesti - damaroaia nu au treaba cu traversarea Bucurestiului ... Cat priveste V80-urile ma pot gandi doar la transportul de utilaje grele pt santiere -- gen M5 care, parerea mea, tot pe CB isi vor face veacul ca nu prea au cum sa faca tranzitul ...

Go to page:  1  ... 54 55 56 57 58 59 60  ... 102

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463873 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”