Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3)

1420 posts, 367225 views

Go to page:  1  ... 52 53 54 55 56 57 58  ... 102

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) fider

Mario-Razvan wrote:
In timpul testelor se mai poate lucra? Presupun ca mai sunt finisari de facut....

Curios este ca la coborarea liniei de tramvai spre Banu Manta in cateva dintre fotografii se poate observa perfect cum sunt montate prinderile dar nu si contrasinele. Presupun ca unii dintre voi, mai ales laudarosii, ar spune ca astea sunt "finisaje". Este cel putin surprinzator ca se pot face testele de sarcina cand in realitate mai sunt cateva lucruri care, desi minore, pot influenta cu macar un procent comportarea pe acea portiune. Am o vaga impresie ca la pasajul Grant nu "au uitat" fleacuri dintr-astea.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) andrei11

Rampa de coborare de pe Titulescu n-are nici in clin nici in maneca cu hobanatul. Te asigur ca testele de sarcina se fac / se faceau - ca la carte, de exemplu la podurile lui Saligny de la Cernavoda, la podul de la Vadu Oii, Grant, Basarab - precum si la podetul  NT/ 418 de peste firisorul de apa 'Agapia din deal" Manastirea Agapia / jud Neamt.
Oricum contrasina nu participa in nici un fel la apasarea osiei  tramvaiului asupra hobanatului.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) DanCld

Chev Celios wrote:
Ce bomba ca piloni de la Basarab sunt numai buni pentru un lunetist.

1. Ma indoiesc ca accesul in piloni va fi lasat fara un minim de securitate (usa blindata / incuietori dificil de deschis fara cheie intr-un timp util / sistem de alarma conectat la o firma de paza)
2. Scari... scari... scari.... ;) Acolo sus ajungi cu tahicardie, transpiratie si inceput de febra musculara. Si trebuie sa pui si luneta la ochi sa tintesti cu mare precizie
3. Presupunand ca ai tras macar un glonte nu cred ca dureaza mai mult de cateva minute sa fii localizat; oricum mai putine minute decat ia oricui sa coboare acele scari  :roll:
4. In caz ca plecarea de pe varf se face prin bungee jumping intervine problema caratului unei funii de >70m in spinare pana sus. Pe langa pusca  :twisted:
5. In cazul in care totusi ar merita o astfel de "misiune" cu siguranta ca zona va fi in acel moment deja supravegheata de catre SRI, SIE, CIA, FBI, KGB....

Desi.... cine stie ce idei mai au unii in lumea asta.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Mario-Razvan

fider wrote:
Mario-Razvan wrote:
In timpul testelor se mai poate lucra? Presupun ca mai sunt finisari de facut....

Curios este ca la coborarea liniei de tramvai spre Banu Manta in cateva dintre fotografii se poate observa perfect cum sunt montate prinderile dar nu si contrasinele. Presupun ca unii dintre voi, mai ales laudarosii, ar spune ca astea sunt "finisaje". Este cel putin surprinzator ca se pot face testele de sarcina cand in realitate mai sunt cateva lucruri care, desi minore, pot influenta cu macar un procent comportarea pe acea portiune. Am o vaga impresie ca la pasajul Grant nu "au uitat" fleacuri dintr-astea.

Ce vrei sa sa spui cu "laudarosii"...pusr si simplu am intrebat de finisaje(acel strart izolator dintre liniile de tramvai si partea rutiera si altele)...intreabarea era simpla..daca se mai poate lucra sau nu in timpul testelor....ce am intrebat eu nu are nicio legatura  cu ce spui tu....mai gandeste-te....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) subway guru

O poza cu 'furnicile' adunate 'mushuroi'... ;)
Image0094.jpg (95.92 KB; downloaded 2202 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) DocOctavius

DanCld wrote:
4. In caz ca plecarea de pe varf se face prin bungee jumping intervine problema caratului unei funii de >70m in spinare pana sus. Pe langa pusca  :twisted:
5. In cazul in care totusi ar merita o astfel de "misiune" cu siguranta ca zona va fi in acel moment deja supravegheata de catre SRI, SIE, CIA, FBI, KGB....

off topic
4. Decât coborâre pe coardă mai practică ar fi o săritură cu parașuta de la punc fix... cât timp nu se schimbă vântul și te trezești pe pilonul greșit ;)
5. Caz în care ți se face milă de băieții de la contra-tero care trebuie să urce acolo primii...
O situație în care s-ar întâmpla asta ar fi dacă vine Kim Jong Il sau Sun că parcă ăștia mai călătoreau cu trenul.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) ByOnu

Care sunt toate cele 12 tramvaie de azi in ordinea aparitiei? Si ce depouri au trimis?
Sa inteleg ca cele 6 de ieri au 'dormit' pe pod si au fost folosite si azi?
Vatmanii au stat si ei, tot ei s-au ocupat si de manevrarea tramvaielor?

:?:  :?:  :?:  :?:  :?:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Gabi23

In aceste momente podul hobanat este incarcat cu 60% peste limita normala calculata de trafic, avand greutatea de 1800 de tone. Sunt 32 de camioane si 12 vagoane de tramvai (6 pe fiecare sens). Este cel mai probabil singura ocazie cand va fi atat de solicitat.

Poze de la Utilizator anonim in cursul acestei seri  :P

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) 3mil

Legat de tramvaie eu sunt curios cum au venit pe sensul Grozavest-Banu Manta: au mers pana la Ghencea unde au intors sau au venit in marsarier de la Banu Manta?

dj_exemplar wrote:
ma intreb miercuri de unde o sa scoata atatea tramvaie pentru test :lol:  :lol: , o sa ajunga sa trimita si alexandria la teste ca nu o sa le ajunga tramvaiele :lol:  :lol:

Stai linistit ca tot se gasesc niste mortaciuni prin depouri gen V3A-H pe care le agata dupa un tramvai functional si gata.  :lol:

Subscriu si eu la intrebarile lui ByOnu.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) fider

Gabi23 wrote:
In aceste momente podul hobanat este incarcat cu 60% peste limita normala calculata de trafic, avand greutatea de 1800 de tone. Sunt 32 de camioane si 12 vagoane de tramvai (6 pe fiecare sens). Este cel mai probabil singura ocazie cand va fi atat de solicitat.

Prefer sa nu comentez aberatia "60% peste limita normala calculata de trafic" cand este doar un test obisnuit si in practica va putea fi chiar depasita valoarea asta fara a fi vreo mare smecherie.

Revenind la probele facute nu pot sa nu fiu surprins de observatia facuta de subway_guru legata de imposibilitatea de a determina precis incarcarea pe osie la vagoanele din parcul RATB. La probe s-au trecut totusi niste valori in fisa pentru fiecare vehicul iar daca ele sunt "din burta" atunci este inca o dovada pentru cat de incompetenti sunt cei de la o uzina anume daca nu stiu precis ce forta de apasare exercita fiecare model de vagon construit pe osie. Problema ar fi cu atat mai grava  mai ales ca V3A-93 este 100% proiect al uzinei iar baza este intr-un model care astazi are peste 30 de ani de existenta. In concluzie determinarea sarcinii pe osie nu e o mare filozofie, e chiar o obligatie de proiect ingineresc dar in fine.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Gabi23

fider wrote:
Prefer sa nu comentez aberatia "60% peste limita normala calculata de trafic" cand este doar un test obisnuit si in practica va putea fi chiar depasita valoarea asta fara a fi vreo mare smecherie.

Si eu as prefera sa nu iti mai dai cu parerea cand esti total pe langa subiect. Informatia este cat se poate de reala de la fata locului  ;).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) subway guru

Asta am si spus, ca e valoarea 'teoretica', calculata de proiectantul vagonului si nu valoarea exacta, masurata pe un cantar de osii...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) shoppy

Eu unu sunt curios care e aia "limita de trafic normala" si cum a fost determinata.
Cat despre sarcina pe osie la V3A, de tot rasul, adica nu punem Tatre la care stim, punem alea care o sa circule, atata vreme cat testul presupune doar incarcarea cu o valoare cat mai mare si mai exacta, ca de obicei cu stangul in dreptul (mai bine sa se uite cei din statia de betoane de sub Grant daca nu cumva nu au demolat inca acel cantar de cale care era acolo inainte, ca daca nu atunci demontam unul, il punem pe trailere ca tot ne-am facut mana cu asta alaturi la Giulesti, si il ducem sa il cantarim, si gata, s-a elucidat misterul, stim sarcina pe osie a unui tramvai pe care il tot "modernizam" de 30 de ani :lol: ).

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Dr2005

Nu cred că există cântare de osii pe reţeaua de tramvai din Bucureşti, iar cel de la REC e nefuncţional (se puteau băga uşor tramvaiele acolo). Rămân la părerea că era mult mai bine să se facă testul cu Tatre, mai ales că la ele se cunoaşte clar cât e sarcina pe fiecare osie.

Go to page:  1  ... 52 53 54 55 56 57 58  ... 102

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463879 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”