Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
2042 posts, 528591 views
📖 Pagination options
- pestisorul
-
Posted:
-
- Nightwolf
-
Posted:
-
Re: Discutii - Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unir
Nightwolf
este oookkkk. .... s-a mai facut un shantz
este oookkkk. .... s-a mai facut un shantz
- Razvan Mihai
-
Posted:
-
Razvan Mihai
Intr-o trecere scurta azi prin zona santierului am remarcat urmatoarele: gropile s-au marit; stalpii au fost scosi si la ora 18:30 inca se lucra.
Intr-o trecere scurta azi prin zona santierului am remarcat urmatoarele: gropile s-au marit; stalpii au fost scosi si la ora 18:30 inca se lucra.
- Dominatrix
-
Posted:
-
Dominatrix
aici[/url:3a2j5xid]":3a2j5xid]Iar la Mihai Bravu,corect,am gresit eu exprimarea,practic s-a REAPROBAT PUZ-ul din decembrie 2010.Pt cine vrea lamuriri,poate vi le spun in topicul lucrarii respective.Chiar te rog sa revii cu precizari. In primul rand, in decembrie 2010, a fost emis avizul de urbanism de catre CTUAT (pe 29.12.2010, mai exact), dar documentatia de urbanism trebuia aprobata de CGMB INAINTE de atacarea lucrarilor. Iar acest lucru nu s-a intamplat, fiindca, asa cum stim, lucrarile au fost atacate in ianuarie 2011, desi PUZ'ul a fost in dezbatere publica pana pe 17 februarie, si a fost aprobat pe CGMB abia pe 28 aprilie. Mai mult, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bucuresti intr-adevar a decis ca PUZ'ul nu necesita evaluare de mediu, dar ATENTIE, decizia etapei de incadrare a fost emisa abia pe 28.01.2011, deci deja dupa inceperea lucrarilor. Cu alte cuvinte, lucrarile au fost demarate ilegal. Deci ceea ce s-a facut a fost o magarie ordinara, si nu a fost vina lui Atanasoaie care nu a facut decat sa atraga atentia asupra ilegatatilor.
- Metamorph
-
Posted:
-
Metamorph
Eu as veni cu toate precizarile necesare,dar ma rezum la a-ti spune ca s-a aprobat,si totul se desfasoara legal.Momentan,am stabilit de comun acord(toti cei care stim situatia)sa nu mai dam detalii,ca sa nu se mai trezeasca vreun Nicusor Dan sa faca balamuc.Iti dau doar un indiciu:in urma suspendarii date de Tribunalul Cluj in data de 26 aprilie,prin interpretarea unor paragrafe si descoperirea unor vicii de procedura,a avut loc modificarea de care iti zic.Fac o paralela cu domeniul bancar,pt cine stie,lucreaza,sau a avut de-a face ca sa puteti intelege mai bine:cand cineva face o cerere de credit,unii angajati ai bancii se ocupa de verificarea fizica si tehnica a documentelor,daca sunt conforme,stampilate,semnate,complete,etc.Apoi,intocmeste un raport pe baza Biroului de credit,pt a confirma eligibilitatea.Dupa asta.dosarul trece printr-un filtru numit prescorare unde se verifica intreg profilul clientului,un asa numit buget/scoring,se face o calculatie.Ma rog...dupa parcurgerea tuturor etapelor.se da o rezolvare,iar daca totul este favorabil...cererea apare "PREAPROBATA",sau cu rezolutie "RECOMAND APROBAREA",data de persoana cu putere decizionala,urmand ca in doar cateva ore,dupa introducerea datelor in sistem si indeplinirea restului de formalitati,cererea sa se oficieze si sa devina "APROBATA".DIferenta de cateva ore dintre preaprobare si aprobare(ca si o paralela,nu inseamna ca 100% identic)a fost cheia intre aprobarea/sau nu a PUZ-ului pt pasajul de pe Splai unde acel "preaprobat"a devenit "respins",Atanasoaie si complicii lui tacand ca pestii.Odata ce am descoperit "magaria" asta de care ziceam, am procedat la fel si cu suspendarea PUZ-ului pt Buzesti care era doar o pre-anulare deoarece nu era definitiva.Fa paralela intre buget/scoring si indicatori economici-finantare proiect/studii de fezabilitate,avize etc si o sa iti dai seama ca arma folosita atunci s-a intors impotriva.Iar pe baza a ce ti-am spus mai sus...a analizei si descoperirii diferitelor aspecte favorabile continuarii lucrarilor in ciuda sentintei,pe un PUZ nou,care este nou,nu am spus si 100% identic cu cel asa-zis suspendat...lucrarile s-au reluat,iar totul este in legalitate.Eu am zis sa va ajut totusi cu cateva aspecte.Mai mult nu pt moment,pt ca nu e nevoie sa apara iarasi sesizari,reclamatii,plangeri,etc...aveti incredere ca totul e ok si haideti sa urmarim evolutia lucrarii.Sa postam imagini,sa venim cu update-uri si sa lasam ceva ce oricum nu mai conteaza dupa ce 90% din demolari au fost duse la capat.Toate cele bune!
Dominatrix wrote:aici[/url:hkemstvz]":hkemstvz]Iar la Mihai Bravu,corect,am gresit eu exprimarea,practic s-a REAPROBAT PUZ-ul din decembrie 2010.Pt cine vrea lamuriri,poate vi le spun in topicul lucrarii respective.Chiar te rog sa revii cu precizari. In primul rand, in decembrie 2010, a fost emis avizul de urbanism de catre CTUAT (pe 29.12.2010, mai exact), dar documentatia de urbanism trebuia aprobata de CGMB INAINTE de atacarea lucrarilor. Iar acest lucru nu s-a intamplat, fiindca, asa cum stim, lucrarile au fost atacate in ianuarie 2011, desi PUZ'ul a fost in dezbatere publica pana pe 17 februarie, si a fost aprobat pe CGMB abia pe 28 aprilie. Mai mult, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bucuresti intr-adevar a decis ca PUZ'ul nu necesita evaluare de mediu, dar ATENTIE, decizia etapei de incadrare a fost emisa abia pe 28.01.2011, deci deja dupa inceperea lucrarilor. Cu alte cuvinte, lucrarile au fost demarate ilegal. Deci ceea ce s-a facut a fost o magarie ordinara, si nu a fost vina lui Atanasoaie care nu a facut decat sa atraga atentia asupra ilegatatilor.
Eu as veni cu toate precizarile necesare,dar ma rezum la a-ti spune ca s-a aprobat,si totul se desfasoara legal.Momentan,am stabilit de comun acord(toti cei care stim situatia)sa nu mai dam detalii,ca sa nu se mai trezeasca vreun Nicusor Dan sa faca balamuc.Iti dau doar un indiciu:in urma suspendarii date de Tribunalul Cluj in data de 26 aprilie,prin interpretarea unor paragrafe si descoperirea unor vicii de procedura,a avut loc modificarea de care iti zic.Fac o paralela cu domeniul bancar,pt cine stie,lucreaza,sau a avut de-a face ca sa puteti intelege mai bine:cand cineva face o cerere de credit,unii angajati ai bancii se ocupa de verificarea fizica si tehnica a documentelor,daca sunt conforme,stampilate,semnate,complete,etc.Apoi,intocmeste un raport pe baza Biroului de credit,pt a confirma eligibilitatea.Dupa asta.dosarul trece printr-un filtru numit prescorare unde se verifica intreg profilul clientului,un asa numit buget/scoring,se face o calculatie.Ma rog...dupa parcurgerea tuturor etapelor.se da o rezolvare,iar daca totul este favorabil...cererea apare "PREAPROBATA",sau cu rezolutie "RECOMAND APROBAREA",data de persoana cu putere decizionala,urmand ca in doar cateva ore,dupa introducerea datelor in sistem si indeplinirea restului de formalitati,cererea sa se oficieze si sa devina "APROBATA".DIferenta de cateva ore dintre preaprobare si aprobare(ca si o paralela,nu inseamna ca 100% identic)a fost cheia intre aprobarea/sau nu a PUZ-ului pt pasajul de pe Splai unde acel "preaprobat"a devenit "respins",Atanasoaie si complicii lui tacand ca pestii.Odata ce am descoperit "magaria" asta de care ziceam, am procedat la fel si cu suspendarea PUZ-ului pt Buzesti care era doar o pre-anulare deoarece nu era definitiva.Fa paralela intre buget/scoring si indicatori economici-finantare proiect/studii de fezabilitate,avize etc si o sa iti dai seama ca arma folosita atunci s-a intors impotriva.Iar pe baza a ce ti-am spus mai sus...a analizei si descoperirii diferitelor aspecte favorabile continuarii lucrarilor in ciuda sentintei,pe un PUZ nou,care este nou,nu am spus si 100% identic cu cel asa-zis suspendat...lucrarile s-au reluat,iar totul este in legalitate.Eu am zis sa va ajut totusi cu cateva aspecte.Mai mult nu pt moment,pt ca nu e nevoie sa apara iarasi sesizari,reclamatii,plangeri,etc...aveti incredere ca totul e ok si haideti sa urmarim evolutia lucrarii.Sa postam imagini,sa venim cu update-uri si sa lasam ceva ce oricum nu mai conteaza dupa ce 90% din demolari au fost duse la capat.Toate cele bune!
- Dominatrix
-
Posted:
-
Dominatrix
Atat timp cat lucrarea este de interes public, informatiile acestea sunt (sau ar trebui sa fie publice), ca sa vada pporul ce si cum se face. Ne-transparenta asta imi aminteste de vremea "ailalta", cand o singura persoana controleaza tot ce misca, unde analfabetii erau pusi ministri si primari, iar oamenii care spuneau ce gandesc sunt "dusmani ai poporului" (presa, mogulii s.a.). Ce diferenta e intre atunci si acum? Iar Romania inca traieste intr-o forma de stalinism. Pacat ca mentalitatea a ramas aceeasi si la generatia tanara, care nici macar nu a apucat acele vremuri.
Momentan,am stabilit de comun acord(toti cei care stim situatia)sa nu mai dam detalii,ca sa nu se mai trezeasca vreun Nicusor Dan sa faca balamuc [...] Eu am zis sa va ajut totusi cu cateva aspecte.Mai mult nu pt moment,pt ca nu e nevoie sa apara iarasi sesizari,reclamatii,plangeri,etc...aveti incredere ca totul e ok si haideti sa urmarim evolutia lucrarii.Sa postam imagini,sa venim cu update-uri si sa lasam ceva ce oricum nu mai conteaza dupa ce 90% din demolari au fost duse la capat.Toate cele bune!In acest caz, nu mai avem ce discuta. CTUAT si CGMB ale cui sunt? Cumva ale unui privat? Cum adica nu dam detalii ca sa nu se trezeasca "plebea" sa faca balamuc? Acesta e un argument intr-o republica bananiera, nu intr-un stat de drept, care e pe deasupra si membru U.E.
Atat timp cat lucrarea este de interes public, informatiile acestea sunt (sau ar trebui sa fie publice), ca sa vada pporul ce si cum se face. Ne-transparenta asta imi aminteste de vremea "ailalta", cand o singura persoana controleaza tot ce misca, unde analfabetii erau pusi ministri si primari, iar oamenii care spuneau ce gandesc sunt "dusmani ai poporului" (presa, mogulii s.a.). Ce diferenta e intre atunci si acum? Iar Romania inca traieste intr-o forma de stalinism. Pacat ca mentalitatea a ramas aceeasi si la generatia tanara, care nici macar nu a apucat acele vremuri.
- Metamorph
-
Posted:
-
Metamorph
Iar acum...rugamintea mea ar fi sa nu prelungim discutia pe un subiect care nu poate duce la nici un consens si care se poate prelungi la infinit.A fost de vina si Oprescu si ai lui ca nu au asteptat pana nu au fost 100% siguri de aprobare,de unde pot sa spun ca ai si tu dreptate...important e ca acum e in legalitate acest pasaj in viziunea tuturor,inclusiv a ta sau a prefectului,si nu mai are rost sa dezgropam mortii.La fel si la Buzesti...faptul e consumat,ambele lucrari insemnand invataturi de minte si pt primar,si pt prefect,si pt toata lumea.Macar de ar intelege toti ceva in urma celor intamplate.
Iar acum...rugamintea mea ar fi sa nu prelungim discutia pe un subiect care nu poate duce la nici un consens si care se poate prelungi la infinit.A fost de vina si Oprescu si ai lui ca nu au asteptat pana nu au fost 100% siguri de aprobare,de unde pot sa spun ca ai si tu dreptate...important e ca acum e in legalitate acest pasaj in viziunea tuturor,inclusiv a ta sau a prefectului,si nu mai are rost sa dezgropam mortii.La fel si la Buzesti...faptul e consumat,ambele lucrari insemnand invataturi de minte si pt primar,si pt prefect,si pt toata lumea.Macar de ar intelege toti ceva in urma celor intamplate.
- Dominatrix
-
Posted:
-
Dominatrix
Metamorph wrote:Nu e chiar asa. Intr-o tara normala, Patrascu si-ar fi dat urgent demisia dupa magariile pe care indirect le-a girat. Iar "capacitatile" manageriale ale lui Dr. Oetker s-au vazut foarte bine, atat in gestionarea proiectului de pe Buzesti-Berzei, cat si a celui de la Splaiul Unirii. Invatatura de minte, pe care ar trebui sa o tragem, este ca in 2012 sa votam un primar mai bun. Evident, daca vom avea pe cine, dar asta e alta discutie.
La fel si la Buzesti...faptul e consumat,ambele lucrari insemnand invataturi de minte si pt primar,si pt prefect,si pt toata lumea.Macar de ar intelege toti ceva in urma celor intamplate.
- Metamorph
-
Posted:
-
Metamorph
Complet de acord cu tot ce ai spus in acest ultim post.
Dominatrix wrote:Metamorph wrote:Nu e chiar asa. Intr-o tara normala, Patrascu si-ar fi dat urgent demisia dupa magariile pe care indirect le-a girat. Iar "capacitatile" manageriale ale lui Dr. Oetker s-au vazut foarte bine, atat in gestionarea proiectului de pe Buzesti-Berzei, cat si a celui de la Splaiul Unirii. Invatatura de minte, pe care ar trebui sa o tragem, este ca in 2012 sa votam un primar mai bun. Evident, daca vom avea pe cine, dar asta e alta discutie.
La fel si la Buzesti...faptul e consumat,ambele lucrari insemnand invataturi de minte si pt primar,si pt prefect,si pt toata lumea.Macar de ar intelege toti ceva in urma celor intamplate.
Complet de acord cu tot ce ai spus in acest ultim post.
- florinmaster
-
Posted:
-
florinmaster
Astazi se montau deja stalpi de sustinere in urma forarilor executate saptamana aceasta in partea de pe Sos Mihai Bravu .
Astazi se montau deja stalpi de sustinere in urma forarilor executate saptamana aceasta in partea de pe Sos Mihai Bravu .
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Avem deja prima groapa de radier sapata .
Avem deja prima groapa de radier sapata .
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Pai cum nu am vazut nici o poza cu foreza in actiune sau armatura coborata in groapa sau turnat coloana, s-a sarit direct la groapa de radier.
Pai cum nu am vazut nici o poza cu foreza in actiune sau armatura coborata in groapa sau turnat coloana, s-a sarit direct la groapa de radier.
- Goldmund
-
Posted:
-
Goldmund
Acest pasaj il vad pe locul trei pt. Bucuresti, dupa Basarab si Barbu Vacarescu/Sos. Pipera.
Pasajul suprateran M.Bravu-S.Unirii face parte din primul inel al Capitalei, de aceea importanta lui. Sper ca si aici sa vedem in curand progrese mari...
Acest pasaj il vad pe locul trei pt. Bucuresti, dupa Basarab si Barbu Vacarescu/Sos. Pipera.
Pasajul suprateran M.Bravu-S.Unirii face parte din primul inel al Capitalei, de aceea importanta lui. Sper ca si aici sa vedem in curand progrese mari...
- lucianxx9o
-
Posted:
-
lucianxx9o
Am cautat poze despre pasaj dar nu am gasit mai nimic. Cineva are ceva poze despre proiect???
Am cautat poze despre pasaj dar nu am gasit mai nimic. Cineva are ceva poze despre proiect???
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii (FINALIZAT martie 2019)
•
Choose destination