Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1783 posts, 531582 views

Go to page:  1  ... 28 29 30 31 32 33 34  ... 128

📖 Pagination options
Re: News DocOctavius

Dominatrix wrote:
Se interzice montarea supraterană, pe domeniul public, a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de telecomunicaţii, alimentare cu apă, energie electrică, termoficare, transport în comun, automate pentru semnalizare rutieră şi altele de această natură.
Ori reporterul e idiot, ori proiectul e tembel. Adica reteaua de contact pentru tramvaie si troleibuze (care tot "echipament tehnic" poate fi considerata) e ilegala? :lol: :lol: :lol:

Se interzice montarea... si cum legea nu poate fi aplicata retroactiv nu o sa fie ilegala, insa montarea catenarei pe pasajul basarab ar deveni ilegala... uite inca un mod de a incuraja transportul cu autobuzul, sau tramvaiul diesel.

Re: News Dominatrix

Bineinteles ca nu se aplica retroactiv, dar chiar si asa asta inseamna ca de acum incolo va fi interzis sa se dezvolte retele de tramvai si troleibuz din oras? Asta e imposibil. Ceva e putred la mijloc, cel mai probabil e vorba de o formulare defectuoasa.

Re: News DocOctavius

Sau o ziarista cu ochii mari si inocenti... trebuie verificat in textul din monitorul oficial. Rog pe cei ce stiu unde/au acces sa faca o verificare. Daca acesta este textul atunci devine problema proprietatii staliplor, pentru ca retelele de transport in comun nu cred ca au fost vreodata puse pe "stalpi de iluminat" poate invers elemente de iluminat stradal pe stalpi de transport in comun.

Re: News iliutu

Apropos de stalpi, stie cineva cand au fost "plantati" stalpii de pe Kiseleff ?

Re: Stiri, noutati, perspective ByOnu

http://www.adevarul.ro/actualitate/soci ... 51932.html

VIDEO Bucureşti: Scene din filme pentru adulţi, difuzate în staţia RATB "Piaţa Romană"

În centrul Capitalei, o firmă de telefonie mobilă a instalat în staţiile RATB ecrane LCD menite să informeze populaţia cu privire la transportul public. De obicei, acestea rulează informaţii de interes general însă, uneori, lucrurile nu merg aşa cum ar trebui.

UPDATE Potrivit unui comunicat RATB, monitoarele LCD din staţie nu sunt administrate de Regia Autonomă de Transport Bucureşti, ci de Administraţia Publică Locală. "În staţiile de transport public, RATB administrează numai indicatoarele inscripţionate cu denumirea staţiei şi liniilor aferente", mai arată comunicatul.

Aseară, în jurul orei 22:00, ecranele LCD din staţia Piaţa Romană, din Bucureşti, au difuzat scene din filme pentru adulţi în locul informaţiilor privind rutele RATB, relatează Click!.

Re: News bercenicity

Licitaţia pentru PUG-ul Bucureştiului va fi reluată

Licitaţia pentru Planul Urbanistic General (PUG) al Bucureştiului va fi reluată în câteva zile, după ce procedura ce trebuia să aibă loc la 23 martie a fost anulată în urma unor contestaţii, a declarat, luni, arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

http://www.money.ro/licitatia-pentru-pu ... 63406.html

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: News Tom

E tare de tot legea asta. Se interzice amplasarea... pe domeniul public. Ce facem atunci cu cablurile puse pe domeniul privat? Sa fac aici o paranteza, linia de tramvai, de exemplu pe 41, este domeniu public? Stiu ca exista niste exceptii aici care le dadeau unora dreptul sa fugareasca pe unii care faceau poze la tramvaie la capetele de linie.
Revenind la cablurile puse pe domeniul (proprietati) private, inseamna ca acum mai vine enelul, ba chiar si RATB, sa-si bage niste "echipamente tehnice" pe terenul meu, pe motiv ca nu mai au voie pe domeniul public :twisted: ? Chiar m-a amuzat cand a venit enelul sa repare un cablu care imi trece peste proprietate si au zis chiar sa mut masina din curte :lol: ca sa taie ei niste crengi dela un copac care tot pe proprietatea mea era. Evident ca nu le-am dat voie, tot ce au facut in final au fost sa puna niste mufe si sa inlocuiasca cablul dela un stalp pana la cutia cu tabloul unui vecin. Si asta pentru ca era vorba de vecin si pentru vecin i-am lasat s'o faca, nu pentru ca vrea enelul asta. A fost insa tare cand au sunat la sefii lor si au vrut sa mi-l dea la telefon sa vorbesc cu ei. Le-am spus sa le spuna sefilor lor sa vina cu buletinul, sa se inscrie la mine in audienta si ii anunt eu cand ii pot primi :twisted: Asa imi spun ei cand reclam mizeria pe care ei o numesc electricitate care se opreste odata la 7 zile la ora exacta si revine tot in jurul unei ore exacte, "din cauza unei defectiuni".
automate pentru semnalizare rutieră
Semafoarele intra aici? :lol: :lol:

Re: Diverse Gabi23

Astazi pe Str. Brasov, aproape de intersectia cu Bd. Timisoara s-a spart o conducata de apa. La fata locului se afla si o echipa a Apa Nova care pur si simplu nu faceau nimic stand pe banca si facand orice altceva numai lucrul pentru care erau acolo nu. In acest timp apa curgea siroaie pe strada  :roll:. Si NU NU erau in pauza de masa la ora 15.30, dar deh duminica soare cald lene multa...

DSCF6944.JPG (794.83 KB; downloaded 3749 times)

DSCF6945.JPG (726.69 KB; downloaded 3743 times)

DSCF6946.JPG (679.18 KB; downloaded 3742 times)

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Diverse Dr2005

Dominatrix wrote:
Daca e adevarat ce scria Dr2005 aici in ce tara din lume 1 kg de cupru de puritate peste 99% laminat in profil special costa 60 de bani???? Chiar si cablurile electrice simple costa de cateva ori mai mult.

La Braşov, până la urmă, s-au vândut firele rămase cu 1,74 RON/kg (cele care nu au ajuns grătar de mici pentru angajaţi sau nu s-au furat din depozit).

La Sibiu s-a încercat vânzarea cu 22 RON/kg, apoi cu 14 RON/kg, până la urmă s-au vândut câteva tone cu 19,5 RON/kg... după aceia, reţeaua de la Hanul Dumbrava a fost furată (!), prin urmare Tursibul s-a apucat să o dea pe toată jos din oraş, dar nimeni nu ştie încă câtă (mai) e prin depozite.

Re: News Goldmund

De cand eram copil(prin anii 60) m-am intrebat de ce Bucurestiul nu are multi turisti...
Prin anii 70 am gasit si raspunsurile. In anii 80-90 am tot asteptat conceptele unei capitale deschise, care-si asteapta turistii.M-am gandit la clujenii(unde am cativa prieteni)care prefera Budapesta pentru ca "e mai aproape si ajung mult mai usor pana acolo, iar pana in Bucuresti am de traversat intreaga tara pe soselele satesti"(soselele internationale si nationale trec prin sate si comune lipsite de trotuare!)
Sa nu uit:
singurul oras mai maricel cu care e unit Bucurestiul printr-o autostrada e...Pitesti. De unde sa vina turistii romani?
Poate in viitor sa fie mai bine...
http://www.adevarul.ro/actualitate/trav ... 51709.html

• GAC
  • Posted:
  •  

Re: News GAC

Si daca ar incepe sa vina turisti in Bucuresti (in draci), ce ar face?
ar bate strazile, ar manca la o carciuma de fite din centrul vechi (cu preturi pe masura), si cam atat...
Bucurestiul a ramas in urma rau cu turismul, si asta a fost intentionat, prin planurile marete de dinainte de 89.
Practic nu avem cu ce..... (cu cateva clsdiri vechi, din care majoritatea in stare jalnica, nu ai cum sa aduci turisti)
Singura carte pe care o mai avem de jucat este, sa venim cu ceva NOU, revolutionar, chiar socant, avem nevoie de investitii masive, eventual parcuri de distractii. De altfel parcul de distractie este singura improvizatie pe care o putem face, intrucat nici geografia si nici istoria nu ne prea ajuta (cateva cladiri de la 1900, m-as teme sa le numesc istorice, intrucat ce se facea pe la noi pe la 1900, pe la altii exista deja prin 1700).
Desigur mai raman cateva manastiri/biserici din bucuresti 1600-1700, si 4 muzee reprezentative (Arta, istorie, militar, antipa) dar cam atat.
De asemenea, trebuie tinut seama si de conditiile climaterice mai dificile din bucuresti, astfel incat un eventual parc de distractii sa functioneze si iarna, pe ger si vara pe canicula, eventual sa fie in spatiu inchis (sau sa aiba acoperis retractabil, etc solutii exista, de exemplu, chiar in Germania exista un dom urias), protejat de stihiile naturii (3 luni de inactivitate, nu dau tocmai bine in contul de profit si pierdere).
dar, din punctul de vedere al avantajului absolut, mai bine nu ne bagam intr-un domeniu in care nu avem experienta si nici nu avem cu ce, asa cum este turismul pt bucuresti. Mai bine am incerca sa revitalizam industria, constructiile, serviciile....., mai mari sanse dau bucurestiului sa devina cel mai important centru financiar din Europa de est, decat centru turistic.
Bineinteles, ne putem axa pe turismul de tip Business/conferinte, dar la turismul sunlast (chiar nu avem cu ce), iar la wonderlust (sa nu se minuneze turistii in mod negativ)....

Re: News Goldmund

Gac,
sunt intr-un totul de acord cu finalul postarii tale, iar concluzia ca Bucurestiul trebuie sa devina centrul economic si financiar in sud-estul UE ridica cateva probleme ce ar trebui rezolvate(rapid) in urmatorii ani:
1-dezvoltarea in continuare a Aeroportului H.C.
2-Capitala - port la Dunare...
3-Centura Rutiera a orasului regandita sau construita alta rapid...(de data asta o autostrada-vest, cu noduri rutiere adevarate
4-Sistemul feroviar trebuie sa redevina atractiv pt. calatori prin sporirea vitezei de circulatie a trenurilor, prin confort, punctualitate.

Insa la argumentele tale legate de turismul Capitalei ai uitat sa amintesti de un alt punct:
nu e posibil ca locuitorii clujeni sa spuna ca e mai usor sa ajunga la Budapesta decat in capitala Romaniei. Parerea mea este ca e vorba de un act de patriotism sa-ti cunosti patria, mai ales centrul ei cultural, spiritual,economic si anume singura metropola a tarii.Nu are de-a face cu nationalismul, totusi trebuie sa existe o constiinta colectiva, un centru de atractie pt. intreaga tara si acesta nu poate fi decat Bucurestiul. Ca vrem sau nu, Bucurestiul va atrage turisti. Important este ca acestia sa se simta bine, sa se simta atrasi de Capitala Romaniei.

Re: News George

Centru financiar, parc de distractii...cam eclectica treaba.
Sa nu uitam o chestiune esentiala: calitatea vietii. Nimeni nu vine sa traiasca, fie si pe termen scurt, intr-un oras fara infrastructura, parcuri, trotuare libere, localuri si magazine decente, unde serviciile sunt scumpe si proaste.
Ei vor merge la Zürich si la Geneva, unde mediul este atat de curat, incat poti bea apa din lacul local.
Bucurestiul are mare nevoie de infrastructura nationala, feroviara si rutiera. Nu este normal sa nu poti ajunge cu trenul in 4 -5 ore maxim la Iasi, Cluj si Timisoara.
Are nevoie de o autostrada ocolitoare si de parcuri logistice si industriale, situate in vecinatatea acelui inel de autostrada.
Are nevoie de protejarea si restaurarea patrimoniului imobiliar istoric, mult mai vast decat exemplele de mai sus.
Are nevoie de metrou (retea extinsa), piste de biciclete, tramvaie (inclusiv prin centru) si linii speciale pentru autobuze.
Are nevoie de bun simt mult, de civilitate, politete si de o politica centrata pe om, pentru ca orasul sa devina un loc unde sa te simti bine. Cu cladiri inalte de sticla si terase cu ratan nu rezolvam mare lucru.

E trist ca nu ne uitam in jur, la ce se intampla la altii prin Europa...
Ieri cineva din Timisoara imi spunea ca ei daca vor sa ia avionul intr-o directie din care nu pot zbura de la ei merg la Budapesta...cei din Oradea la fel...e firesc, asta nu e lipsa de patriotism, ci pragmatism: sa fac 10 ore pana in Bucuresti?! si pentru ce, pentru Fly Taxi ori altii similari?!
Lipsa de patriotism e a acelora care nu se gandesc la dezvoltarea tarii, ci numai la jaful ei...

Re: News fider

Referitor la Bucuresti. Hai sa recunoastem adevarul: in halul de acum Bucuresti-ul nu face nici cat o ceapa degerata. Ce folos ca avem cateva parcuri (neingrijite si nepazite) daca pana sa ajungi la ele inghiti praf si te strecori pe trotuare cu masini parcate. Ce folos ca avem muzee frumoase daca nu avem ghizi (tineti bine minte asta) si materiale informative bine realizate dar avem tarabe cu chinezarii dubioase in fata asa-ziselor muzee mai "populare" ce nu au nici o legatura cu obiectivul in sine. Ce folos ca avem transport public daca RATB nu mai are nici un ghid al traseelor cu ore si intervale de succedare care sa il gasesti la chioscuri (asa e ca unii mai tineri dintre voi ati uitat si nu va prindeti ca lipseste ceva desi laudati cardul Activ si alte fasuri?). Idem si pentru CFR. Tot asa nu are sa afle neam de turist de la Gara de Nord ce firme de taximetrie gaseste si ce tarife percep sau alte "mizilicuri" legate de oras sau turism.

De aceea, in mod sincer, mai degraba imi pare rau de turistii onesti care ajung in Bucuresti pentru ca am dubii ca se vor simti undeva mai prost decat aici si mai dispretuiti. Iata cum, in mod ironic, la ceva tot ne pricepem, nu-i asa?

Go to page:  1  ... 28 29 30 31 32 33 34  ... 128

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463866 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”