Topic: Știri și articole din presă
491 posts, 197764 views
📖 Pagination options
-
- subway guru
-
Posted:
-
Re: Presa despre Pasajul Basarab
subway guru
Precizari pentru 'informatzii acurate':
Testele vor 'incepe' de luni'...timp de cca trei zile...
Masuratorile au rolul de a 'confirma' ca nivelul prevazut de 'sigurantza' este asigurat si realizat in 'practica'...
Dandy wrote:
Rezistenţa podului Basarab va fi testată luni cu 13 tramvaie şi 26 de camioane, care totalizează o încărcătură de aproximativ 1.500 de tone, informează PMB.
Primarul general Sorin Oprescu va participa la primele teste cu încărcare maximă ale podului hobanat din cadrul Pasajului superior denivelat Basarab.
În cadrul acestor teste, se încarcă podul cu sarcini secvenţial, în situaţii diferite, şi se fac măsurători privind deplasările în plan vertical şi orizontal ale elementelor structurii de rezistenţă.
Măsurătorile au rolul de a confirma datele prevăzute în proiect, astfel încât să se asigure nivelul prevăzut de siguranţă al pasajului.
http://www.realitatea.net/13-tramvaie-s ... 39550.html
Precizari pentru 'informatzii acurate':
Testele vor 'incepe' de luni'...timp de cca trei zile...
Masuratorile au rolul de a 'confirma' ca nivelul prevazut de 'sigurantza' este asigurat si realizat in 'practica'...
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Probabil ca 'marlanii' suntem noi...
Goldmund wrote:
Chiar asa a spus Primarul Capitalei ?!
"Nu mai anunţ nici un fel de dată! Vă anunţ cu 24 de ore inainte. Gata, au terminat mârlanii, îi dăm drumul să circule bucureştenii, că de-aia a fost facut, nu ca să-l ţin în vitrină", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu....."
si nu am inteles cine sunt "marlanii", ca doar nu constructorii
Probabil ca 'marlanii' suntem noi...
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Pentru 'Marea Hoinareala' se pot 'baga' mesaje si aici:
http://www.facebook.com/pages/Sorin-Opr ... 75?sk=wall
Pentru 'Marea Hoinareala' se pot 'baga' mesaje si aici:
http://www.facebook.com/pages/Sorin-Opr ... 75?sk=wall
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Utilizator anonim
Dupa afirmatia lui Dr2005 cum ca tramvaiele nu franeaza cu reostatica decat cand trec pe separatoare aceasta afirmatie se califica si ea la top aberatia anului
Atunci nu mai facem nici poze de pe satelitii NASA, locuri aproape imposibil de ajuns, etc pentru ca nu sunt accesibile "simplilor muritori".
danielstan wrote:
- acest forum are ca moderatori oameni ce reprezinta interesele constructorilor - se vede ca anumite poze sunt facute din zone interzise unui simplu muritor (de exemplu: poze facute din varful turnurilor pasajului)
Dupa afirmatia lui Dr2005 cum ca tramvaiele nu franeaza cu reostatica decat cand trec pe separatoare aceasta afirmatie se califica si ea la top aberatia anului
Atunci nu mai facem nici poze de pe satelitii NASA, locuri aproape imposibil de ajuns, etc pentru ca nu sunt accesibile "simplilor muritori".
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Daniel, daca esti unu dinala la care totul ii pute si e expert doar la criticat pe altii atunci logic ca nu te primeste nimeni pe santier, sau in depou, sau in uzina, si doar privesti peste gard pana te fugareste paznicu.
Eu am impresia ca pe forum suntem o suma de oameni care militam pentru ceea ce percem noi si ce vedem prin tarile civilizate ca ar fi normalitate, iar cand am avut de criticat ni s-a auzit vocea, vorba ceea, nu se poate nici echipa fara suporteri nici suporteri fara echipa.
Daniel, daca esti unu dinala la care totul ii pute si e expert doar la criticat pe altii atunci logic ca nu te primeste nimeni pe santier, sau in depou, sau in uzina, si doar privesti peste gard pana te fugareste paznicu.
Eu am impresia ca pe forum suntem o suma de oameni care militam pentru ceea ce percem noi si ce vedem prin tarile civilizate ca ar fi normalitate, iar cand am avut de criticat ni s-a auzit vocea, vorba ceea, nu se poate nici echipa fara suporteri nici suporteri fara echipa.
- ANTENA
-
Posted:
-
ANTENA
http://www.capital.ro/detalii-articole/ ... 47815.html
Cea mai mare lucrare de infrastructură urbană realizată în România în ultimele două decenii se apropie de sfârșit. Pasajul Basarab, care va conecta vestul Bucureștiului cu zona de nord a orașului peste Dâmbovița și liniile de cale ferată de la Gara de Nord mai are câteva zile până la punerea în funcțiune.
Lucrările care au mai rămas sunt aproape neglijabile și se concentrează aproape fără excepție în zona podului hobanat (cu cabluri): montarea panourilor de plexiglas pe acoperișul stației de tramvai, finalizarea iluminatului arhitectural ori a montării rețelei de contact la linia de tramvai ori unele marcaje.
La mijlocul săptămânii următoare vor fi efectuate primele probe de încărcare pe podul hobanat, atât pe partea rutieră, cât și pe linia de tramvai. Data exactă a inaugurării va fi stabilită în funcție de rezultatele acestora.
Oricum, pentru început, linia de tramvai care va străbate pasajul (cel mai probabil 34, pe ruta Berceni – Obor – Piața Victoriei – Răzoare – Ghencea) nu va opri în stația de pe pod. Asta pentru că realizarea acceselor (scări, scări rulante și lifturi) este în întârziere.
Mai multe fotografii, aici
Sursa fotografiilor: Utilizator anonim, metrouusor.com
PS: Scuze, n-am putut prelua linkul, dar e fotoreportajul din 25 mai
http://www.capital.ro/detalii-articole/ ... 47815.html
Cea mai mare lucrare de infrastructură urbană realizată în România în ultimele două decenii se apropie de sfârșit. Pasajul Basarab, care va conecta vestul Bucureștiului cu zona de nord a orașului peste Dâmbovița și liniile de cale ferată de la Gara de Nord mai are câteva zile până la punerea în funcțiune.
Lucrările care au mai rămas sunt aproape neglijabile și se concentrează aproape fără excepție în zona podului hobanat (cu cabluri): montarea panourilor de plexiglas pe acoperișul stației de tramvai, finalizarea iluminatului arhitectural ori a montării rețelei de contact la linia de tramvai ori unele marcaje.
La mijlocul săptămânii următoare vor fi efectuate primele probe de încărcare pe podul hobanat, atât pe partea rutieră, cât și pe linia de tramvai. Data exactă a inaugurării va fi stabilită în funcție de rezultatele acestora.
Oricum, pentru început, linia de tramvai care va străbate pasajul (cel mai probabil 34, pe ruta Berceni – Obor – Piața Victoriei – Răzoare – Ghencea) nu va opri în stația de pe pod. Asta pentru că realizarea acceselor (scări, scări rulante și lifturi) este în întârziere.
-
- ByOnu
-
Posted:
-
-
- macheta218
-
Posted:
-
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Utilizator anonim
Deocamdata nu traverseaza niciul tramvai pasajul, urca si se opresc pe hobanat.
In cele 3 zile de probe viteza maxima pe pasaj impusa de proiectant pentru tramvaie este de 5 kmh.
In cele 3 zile de probe viteza maxima pe pasaj impusa de proiectant pentru tramvaie este de 5 kmh.
-
- macheta218
-
Posted:
-
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
-
- Dominatrix
-
Posted:
-
Dominatrix
Nu ajung oricum in partea "ailalta"?
Utilizator anonim wrote:Bun, se opresc pe hobanat, si cum pleaca de acolo? Cu spatele?
- Utilizator anonim
-
Posted:
-
Utilizator anonim
Ajung si pe partea cealalta, dar nu pot filma constant, la asta m-am referit.
Ajung si pe partea cealalta, dar nu pot filma constant, la asta m-am referit.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Am mai spus si se confirma ca 'baietzii' de la Capital sunt ziaristi seriosi...
Dau imaginile cu 'copyright' si baga si un link spre forum...
Asa DA...
ANTENA wrote:
http://www.capital.ro/detalii-articole/s ... 815.html
Am mai spus si se confirma ca 'baietzii' de la Capital sunt ziaristi seriosi...
Dau imaginile cu 'copyright' si baga si un link spre forum...
Asa DA...
📖 Pagination options