MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1489550 views

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

O gasesti doar 'la prieteni'... 8-)

Re: Discutii diverse despre Metrorex rails

daca vor prietenii sa ma ajute, as aprecia foarte mult  :)

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Ups, deci sa nu mai arunc cartela de 2 calatorii in primul cos dupa a 2-a compostare...

Re: Discutii diverse despre Metrorex Mokele

Constructia asta din fata Bisericii Sf Elefterie de la Eroilor are legatura cu metroul ?
23052011(002).jpg (129.64 KB; downloaded 3914 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Dominatrix wrote:
Din cate stiu eu, exploatarea ramurii din Militari ca un simplu racord s-a facut initial cu titlu temporar ca urmare a lucrarilor la statia Gorjului. .

Existau "marturii" ca s-a circulat in regim racord si inainte de 1989. Eu nu pot sa ma pronunt, vremurile acelea nu m-au prins in Bucuresti...

La fel, nu stiu cum s-a circulat in timpul constructiei navei1, insa parca la nava 2 nu imi aduc aminte de alta transbordare in afara de cea de la Armata Poporului.
Pentru ca este o situatie interesanta daca s-ar fi circulat numai pana la Eroilor. De la Armata Poporului spre Industriilor se circula in mod sigur prin Gorjului-nava 1 (peron vechi) in regim naveta dus-intors. Pe linia cealalta, cum singurul macaz este inainte de Politehnica, rezulta ca puteau exista maxim 2 rame care faceau tronsonul Eroilor-Armata Poporului (in situatia in care se foloseau ambele tuneluri intre Eroilor si Politehnica).
Dar nu prea cred ca se rebrusa la Eroilor de pe linia 1 pe linia 2, pentru ca inainte de Politehnica sa se schimbe iarasi linia. Cel mai probabil se sosea si se pleca din Eroilor de la linia 1. In acest caz nu putea exista decat o singura garnitura. :?:
Daca totusi se facea rebrusment la Eroilor, mai putea exista un metrou care insa trebuia sa fie deja plecat de la Politehnica cand cel care venea de la Eroilor se pregatea sa treaca peste macazul in X. Cel mai probabil cred ca se lasa cu asteptare in tunel eliberarea peronului la Politehnica. Mi se pare un mod foarte greoi de a se circula cativa ani. Practic aveam 2 metrouri pe interstatia Eroilor -Politehnica si niciunul pe interstatia Politehnica-Armata Poporului, care este mult mai lunga.
Bine, ar exista si posibilitatea ca metroul din Militari sa fi venit "normal" pana la intrarea in Eroilor, iar acolo sa fi intrat direct la linia 2, sa fi debarcat calatorii si sa fi plecat inapoi. dar exista in acest caz un conflict mare cu M1.
Altfel, din cate stiu eu, nu se poate pleca de la linia 1 spre Militari, pentru a se trece la iesirea din Eroilor pe linia 2. N-am "trait" niciodata o astfel de manevra.
Cum s-a circulat de fapt ?

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dominatrix

sab wrote:
Existau "marturii" ca s-a circulat in regim racord si inainte de 1989. Eu nu pot sa ma pronunt, vremurile acelea nu m-au prins in Bucuresti...
La fel, nu stiu cum s-a circulat in timpul constructiei navei1, insa parca la nava 2 nu imi aduc aminte de alta transbordare in afara de cea de la Armata Poporului.
Pentru ca este o situatie interesanta daca s-ar fi circulat numai pana la Eroilor. De la Armata Poporului spre Industriilor se circula in mod sigur prin statia veche in regim naveta dus-intors. Pe linia cealalta, cum singurul macaz este inainte de Politehnica, rezulta ca puteau exista maxim 2 rame care faceau tronsonul Eroilor-Armata Poporului (in situatia in care se foloseau ambele tuneluri). Dar nu prea cred ca se rebrusa la Eroilor de pe linia 1 pe linia 2, pentru ca inainte de Politehnica sa se schimbe iarasi linia. Cel mai probabil se sosea si se pleca din Eroilor de la linia 1.
Scuze, m-am exprimat eu gresit. Limitarea la Eroilor a fost numai dupa deschiderea jumatatii 2 a statiei Gorjului din 1998 pana in 2009. De cand s-a inceput lucrul la Gorjului in 1991, s-a circulat asa: Industriilor-Armata Poporului/Armata Poporului-Republica, dupa 1998 Industriilor-Eroilor.
sab wrote:
Bine, ar exista si posibilitatea ca metroul din Militari sa fi intrat direct la linia 2, sa fi debarcat calatorii si sa fi plecat inapoi. dar exista in acest caz un conflict mare cu M1.
Dupa finalizarea lucrarilor la statia Gorjului a existat o perioada (nu mai stiu exact pana cand a durat situatia) cand se circula pe un singur fir intre Eroilor si Politehnica, intrucat la capatul estic al statiei Eroilor nu exista la acel moment macazul pentru trecerea trenului de Militari de pe linia 1 pe linia 2, asa ca trenul dinspre Militari sosea la linia 1, si pleca inapoi pe aceeasi linie, mergand pe fals pana la macazul in X de la Politehnica, unde trecea pe firul normal. De aceea foarte des cand veneai din Militari se intampla sa astepti 3-4 minute la Politehnica pentru eliberarea liniei de trenul care circula pe fals.
sab wrote:
Altfel, din cate stiu eu, nu se poate pleca de la linia 1 spre Militari, pentru a se trece la iesirea din Eroilor pe linia 2.
Adevarat, nu exista macaz pentru a permite aceasta manevra.

• sab
  • Posted:
  •  

Asa imi aduceam aminte si eu.
Deci macazul dintre liniile 1 si 2 a fost instalat special pentru "consfintirea" Militariului ca racord...Totusi stii ce este interesant ? Ca la Gorjului, nava 2 existau placute cu "Republica", deci dupa inaugurare s-a circulat o vreme direct pana la Republica
Dominatrix wrote:
nu exista macaz pentru a permite aceasta manevra.

Totusi, la iesirea dinspre Eroilor spre Politehnica nu este un macaz in X sau asemanator ?

Personal, dupa deschiderea statiei Gorjului nu imi amintesc sa se fi circulat pana la Republica, desi este posibil sa se fi procedat asa. Oricum, daca asa au stat lucrurile, acesta a fost un aranjament de scurta durata. La capatul vestic al statiei Eroilor nu exista macaz in X. Am atasat un fragment din harta realizata de colegul nostru Bercenicity cu configuratia liniilor la Eroilor ca sa fie totul clar.
eroilor.jpg (12.45 KB; downloaded 4177 times)

In configuratia veche, linia din spatele peronului mic era infundata (deci nu se putea intra pe ea venind dinspre Izvor), iar breteaua intre liniile 1 si 2, folosita pana in 2009 pentru rebrusarea trenurilor de Militari nu exista.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Domix, te inseli putin. Prezint in schita configuratia macazelor de la Eroilor cand s-a dat in folosinta statia, precum si numerotarea liniilor ca sa nu ne mai incurcam. Garantez veridicitatea celor desenate.
Macaze Eroilor.jpg (44.13 KB; downloaded 4150 times)

Multumesc, Andrei11, pentru "reimprospatarea" memoriei. Versiunea prezentata de tine este cea originala, din 1979. Ulterior, din cele 3 traversari- jonctiune duble cu ace interioare rombului traversarii a mai ramas doar una singura, la vest de statie, la despartirea liniilor 3 si 5. Totusi, pot garanta si eu ca ulterior (mai stie cineva cand?) linia 4 a devenit infundata prin desfiintarea traversarii dintre liniile 1 si 2, rezultand situatia descrisa de mine mai sus. Mai tarziu (candva dupa 2002) s-au remontat macaze acolo, dar intr-o configuratie diferita care se mentine si azi, asa cum este prezentata in schema lui Bercenicity.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

:!: Iti garantez tot eu ca linia 4 a fost o vreme infundata prin desfiintarea iesirii spre Izvor  ;) . Cred ca e de ajuns aceasta confirmare. Ca si "cap de linie" plantasera pe sine traversele scoase, traverse de lemn.  :!:

• sab
  • Posted:
  •  

Banuiesc ca forma macazului dintre liniile 1 si 2 a fost schimbata pentru a se permite circularea simultana a metroului catre Izvor (linia 3) cu cel de Militari care schimba linia. Se stie ca erau momente cand mergeau 2 metrouri in paralel spre Izvor.. :) Altfel rebrusmentul ar fi blocat complet statia spre Izvor.
Si atunci s-a circulat vreodata in Militari in regim racord inainte de 1989, asa cum s-a spus ?

sab wrote:
Banuiesc ca forma macazului dintre liniile 1 si 2 a fost schimbata pentru a se permite circularea simultana a metroului catre Izvor (linia 3) cu cel de Militari care schimba linia. Se stie ca erau momente cand mergeau 2 metrouri in paralel spre Izvor.. :) Altfel rebrusmentul ar fi blocat complet statia spre Izvor.
Nu e asa. Au existat 3 variante la Eroilor:
1) cea initiala din schema lui Andrei11.
2) cea descrisa de mine in primul mesaj din aceasta pagina, cu linia 4 infundata (ne-accesibila dinspre Izvor) si cu breteaua originala dintre liniile 1 si 2 de la est de statie desfiintata. Aceasta varianta este anterioara limitarii trenurilor dinspre Militari la Eroilor,
3) varianta actuala din schema lui Bercenicity, care a aparut candva dupa anul 2002, deci la cativa ani buni dupa limitarea M3 la Eroilor. Dupa 1998, si pana la montarea macazelor in pozitia existenta si azi, trenurile de Militari circulau intre Eroilor si Politehnica pe o singura linie (deci pe fals pe sensul spre Politehnica); si sosirea si plecarea se facea de la linia 1 a statiei Eroilor.

• sab
  • Posted:
  •  

Deci 4 ani s-a circulat pe fals ? Straniu...Adevarul este ca eu, in momentul limitarii Militariului la Eroilor, am renuntat la metrou, deci nu imi aduc aminte foarte bine...
Totusi ce impiedica montarea unui macaz care sa perimita plecarea de la linia 1 si trecerea pe linia 2 la iesirea din Eroilor ?

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463844 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”