Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

4158 posts, 1215337 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 35 36 37 38 39 40 41  ... 297

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect shoppy

Cum sa dea lege daca acel pamant e mai valoros de 100euro/mp? Gandeste-te ca maine poti fii chiar tu expropriat...
Iar Becalii o fii el un clovn pe la tv sau pe la stadion dar asta e irelevant, nu poti in democratie sa lupti impotriva tranzactiilor si investirii in terenuri, asta e libera piata, e ca si cum te-ai intoarce in comunism.

Re: Stiri despre proiect George

ViitorulPrimar wrote:
Nu se poate da o lege care sa interzica sumele de expropiere mai mari de 100 euro pe metru patrat?Cel putin pentru proiectele de interes strategic.Proprietarii gen Becali vor fi dezamagiti ,dar nimeni nu ii opreste acum sa ceara 1 milion de euro pe metru patrat daca asta doresc.Iar la pretul asta adio autostrazi si sosele.

Nu se poate, dom' primare, ca in Constitutie e inscrisa dreapta despagubire...ceea ce inseamna la valoarea de piata!
E drept, s-au comis abuzuri, pentru ca expertii platiti de parte (poate si neoficial) scot niste valori abracadabrante, dar mai recent Curtea de Casatie a spus ca despagubirea trebuie sa se raporteze la tranzactii efective in aceeasi zona pentru imobile similare, iar nu la anunturi imobiliare, unde desigur, fiecare cere cat vrea...

Re: Stiri despre proiect ViitorulPrimar

Acele terenuri au fost in proprietatea statului.Cine le-a vandut fara sa ia in considerare dezvoltarea viitoare a orasului?Era asa greu sa pastreze in proprietatea statului terenurile care ar fi viitoarele bulevarde si autostrazi ?
Alta  solutie ar fi sa oblige proprietarii de terenuri sa faca pe terenurile lor sosele de o anumita dimensiune si calitate.In caz contrar nu li se vor oferi autorizatii de constructie .In plus vor plati taxe mari pe terenuri .Astfel incat nu vor avea decat de pierdut.

Si tu acuma cine le-a vandut, baietii smecheri le-au vandut.
Cum sa-l fortez eu pe ala sa-si faca strada pe teren, hai sa nu o mai luam aiurea, avem o constitutie si e clar cum se face:
- se declara proeictul de utilitate publica
- oamenii primesc ordinul de evacuare si sunt evacuati imediat
- valoarea despagubiri se poate apoi ataca in instanta, si poti sa stai sa te judeci si peste 20 de ani, da trebuie si asta facuta cu cap, ca pana la urma ce castigi in instanta dai pe avocati

Re: Stiri despre proiect Dominatrix

ViitorulPrimar wrote:
Acele terenuri au fost in proprietatea statului.Cine le-a vandut fara sa ia in considerare dezvoltarea viitoare a orasului?Era asa greu sa pastreze in proprietatea statului terenurile care ar fi viitoarele bulevarde si autostrazi ?
In primul rand, o parte din respectivele terenuri au fost si pe vremea "ailalta" in proprietate privata. In al 2'lea rand, cine crezi ca lua in calcul strapungerea asta acum 10 ani, de exemplu?
ViitorulPrimar wrote:
Alta  solutie ar fi sa oblige proprietarii de terenuri sa faca pe terenurile lor sosele de o anumita dimensiune si calitate.In caz contrar nu li se vor oferi autorizatii de constructie .In plus vor plati taxe mari pe terenuri .Astfel incat nu vor avea decat de pierdut.
Hai sa nu cadem in ridicol. Nicaieri in lume nu se face asa ceva. Asta e contrar Constitutiei, care prevede ca proprietarul poate dispune de proprietate. Daca eu am un teren, nimeni nu ma poate obliga sa fac pe el sosele, daca eu vreau sa imi deschid acolo o temnita sau un bordel (presupunand ca cel din urma ar fi legal).  Atat timp cat exista gardul, poti sa tii acolo leopardul.

Re: Stiri despre proiect Ciprianos

Dominatrix scrie:

Pentru zona Uverturii ar trebui facuta o iesire pe strada Dambovitei, cu sens unic spre Virtutii, iar pe Orsova sa fie sens unic invers. De expropriat niste teren aproape gol (zona Semanatoarea) si de scos niste garduri de la faimsosul metrou usuratic 41 si mutat putin niste peroane nu cred ca e prea greu.

Eu am pus pe site-ul  PS6 de vreo doua ori intrebarea la Directia Administratia  Domeniului   Public si Dezvoltare Urbana
De ce nu se vrea sa se deschida ori str Dambovita sau str Orsova prin demontarea gardurilor de la linia lui 41 ?

Pur si simplu nu vor sa auda.
Am avut o treaba cu o autorizatie de constructie in PS 6 la Doamnele si Domnisoarele de la Urbanism si am intrebat exact asta . Parca vorbeam la pereti.
Cine vrea sa le trimita un mesaj Domnilor de la PS6 -Administratie Domeniu Public si Dezvoltare Urbana poate sa o faca la urmatorul link:

Poate pe alti ii iau in seama :

http://www.adpdu6.ro/index.php?option=c ... &Itemid=57

PS
As vrea sa postez pe acest site PUZ Coordonator la Sectorului 6 din 2007 pentru ca planul atasat lamureste foarte multe intrebari despre Strapungerea A1 Ciurel, Despre Strapungerea cu Drumul Sarii, despre Strapungerea Bd Timisoara si modul cum se va racorda la centura ,etc etc.
Asa cum am mai spus acest PUZ Coordonator ACUM este in vigoare si orice autorizatie de constructie din 2007 in Sectorul 6 nu s-a mai dat pe traseul strapungerilor. Acest PUZ a fost abrogat si nu am cunostinta sa se lucreze la un alt PUZ coordonator al Sectorului .
Cum sa fac sa postez acest fisier de 8,3 MB care este de tip PDF si contine Avizul de urbanism 5/1/2/12.02.2007 cit si tot planul cu toate strapungerile pe el.Ca sa poata fi citit si facut Zoom pe planul atasat , ca daca fac o poza dupa el se vede si se intelege un ...... :oops:

Re: Stiri despre proiect Dominatrix

Ciprianos wrote:
As vrea sa postez pe acest site PUZ Coordonator la Sectorului 6 din 2007 pentru ca planul atasat lamureste foarte multe intrebari despre Strapungerea A1 Ciurel, Despre Strapungerea cu Drumul Sarii, despre Strapungerea Bd Timisoara si modul cum se va racorda la centura ,etc etc.
Asa cum am mai spus acest PUZ Coordonator ACUM este in vigoare si orice autorizatie de constructie din 2007 in Sectorul 6 nu s-a mai dat pe traseul strapungerilor. Acest PUZ a fost abrogat si nu am cunostinta sa se lucreze la un alt PUZ coordonator al Sectorului .
Cum sa fac sa postez acest fisier de 8,3 MB care este de tip PDF si contine Avizul de urbanism 5/1/2/12.02.2007 cit si tot planul cu toate strapungerile pe el.Ca sa poata fi citit si facut Zoom pe planul atasat , ca daca fac o poza dupa el se vede si se intelege un ...... :oops:
Chiar te rugam sa postezi aceste materiale. Cel mai simplu, arhivezi PDF'ul cu WinZip si il atasezi ca fisier ZIP. Forumul nu permite extensia PDF, dar permite ZIP.

Nu ajunge ca stau la Uverturii 3-4 tramvaie blocate pe sens, daca faci inca o intersectie la Orsova si generezi aceeasi problema cred ca iese razboi civil acolo.

O clipa Domnule Shoppy ...

In dreptul strazii Orsova , pe bd Virtutii nu sint semafoare si pe un sens si pe celalaltul ?
Semafoarele lucreaza oricum sincron (in acelasi timp) pe ambele sensuri  ca sa treaca pietonii si cei care coboara sau urca din statiile tramvaiului) iar in acel timp cind  e stop pe Uverturii ies masinile de pe Orsova si fac dreapta pe Uverturii .
Pai daca tot stai la semafor ca la orice intersectie de  ce sa nu dai posibilitatea prin realizarea strapungerii ,ca si masinile de pe Orsova sa faca si stinga pe Virtutii ?

Astfel s-ar scurta coada de pe Uverturii ,care de multe ori pe zi este pina in Comuna Chiajna pina la pod plus toate avantajele  pe care le-a explicat Dominatrix.

In dreptul str Dimbovita inteleg trebuie creata de la zero o intersectie ceea ce nu prea se poate , OK inteleg si accept , dar la Orsova este deja facuta intersectie 50 % + Semafoare pe ambele sensuri.
Trebuie doar scoase citeva panouri si modificata si lungita o singura statia de tramvai.  

De ce nu se mareste timpul la semafoare pe Virtutii daca tot este blocaj zilnic ?
Un semafor care sta pe verde 3 chiar max 5 minute deblocheza si fluidizeaza complet o sosea si apoi poti sa-l faci 1-max 2 minute pe rosu. Dar un semafor care sta 30-60 secunde cel mult pe verde mai mult blocheaza traficul prin acest stop and go. Nu asta este concluzia dupa ce s-au montat semafoarele  asa zise inteligente  din centru ?
Nu-i asa ca de fapt s-a marit timpul pe verde si asa s-a fluidizat circulatia ?

Eu am fost martor in Germania ,intr-un orasel mic recunosc , la o intersectie dintre o sosea principala si un drum local sa stau FIX 15 minune pe Rosu pina mi-a dat 1 minut verde. Nu mi-a vedit sa cred. Am mers a doua zi inapoi pe jos la intersectie si am stat cu ceasul sa vad ce se intampla mai clar ca vorba aia eram in Germania si totul acolo merge pe ceas  :lol:  . Intr-adevar intr-o ora nu a fost schimbare de semafor  decit de 4 ori . Deci unda era de aproape 14 minute pe verde + 1 minut pe rosu.
Eu nu spun acum sa facem semafoarele pe Virtutii 10 minute pe verde ca intr-adevar iese razboi dar macar 3-4 minute sa stea pe verde pe directia bd Virtutii si sa se faca unde verde coordonata cu Iuilu Maniu+Lujerului , Uverturii si Splai.

PS Cine mi-a scos de pe site PUZ Coordonator Sector 6 + PUG ?
Nu e voie sa fie public PUZ-ul ?  
Shoppy ? Tu le-ai scos ?

Re: Stiri despre proiect DanCld

Problema pe Virtutii e cauzata de semaforizarea de la Ciurel - zic de problema imediata fiindca desfiintarea semaforului dupa constructia "nodului strapungerii" va muta coada spre Crangasi. O imbunatatire a traficului va fi vizibila dupa terminarea intregii "strapungeri", oferind o cale noua de acces dinspre Rosu/Chiajna/Militari catre centrul orasului.

Re: Stiri despre proiect fider

Sa o luam altfel: la Virtutii situatia este in primul rand proasta pentru ca Bd. Uverturii strange cam tot traficul dinspre Dezrobirii si Apusului pentru a-l elibera spre Ciurel. Dinspre Chiajna cererea este in mare nesemnificativa la anumite ore. Solutia corecta si suficienta intr-o prima faza era sa se prelungeasca strada Dezrobirii si Apusului formandu-se o sosea colectoare pentru ambele indreptata spre Ciurel (lucru partial realizat cu ocazia strapungerii avute in vedere) dar care deranja oricum casele si investitiile nesimtite din zona. Varianta actuala care mai traseaza inca un mare bulevard ce se infige pana la Ciurel este ca ideea de a omori o musca cu un tun. Pe langa faptul ca nu ajuta in mare problema de fond (cererea era chiar din Militari nu de pe Autostrada), legatura cu centura va ajunge pana la Ciurel iar traficul se va  intensifica potential mai mult decat se preconizeaza. Vor fi destul de multi soferi care vor incerca sa evite zona Militari catre Centura si invers pe noua strapungere, lucru care am dubii ca este favorabil pentru perimetrul si asa sufocat al Bd. Virtutii si capacitatea redusa de circulatie posibila in realitate pe Splaiul Independentei.

Pe de alta parte iesirea spre Orsova, daca ar fi fost posibila, era oricum cretina pentru ca obliga la un semafor si nu era cu nimic mai buna decat varianta Uverturii - Orsova din prezent. Trebuie sa fi sarac cu duhul sa ai impresia ca rezolvi ceva mutand traficul pe si asa gatuita strada Orsova, cu o banda pe sens care e mai mult un fel de alee in cartier.

Ba nu, problema nu e ca e semafor acolo, tramvaiele nu sunt blocate de semafor, problema e ca pe sensul spre Crangasi dimineata e blocaj continuu, si cei de pe Uverturii nu pot intra decat blocand mijlocul intersectiei, adica blocand si tramvaiele si generand trenulet de 3 tramvaie, care chiar daca se elibereaza nu pot trece decat 2 odata ca atatea incap in statie.
Daca pui intersectie la Orsova jumate din aia de pe Uverturii o sa a ia pe Orsova dar nu o sa castige nimic, ca trebuie sa intre in aceeasi banda blocata spre Crangasi si doar vor bloca si ei intersectia lafel cum fac la Uverturii.

Eu nu am nici o afiliere administrativa si daca asi avea asi milita pentru accesul cat mai liber si usor la informatii, de tinut minte pe viitor, daca vedeti ceva interesant pe un site administrativ atunci instantaneu Save as pe Desktop.

Re: Stiri despre proiect Costin

Ciprianos wrote:
PS Cine mi-a scos de pe site PUZ Coordonator Sector 6 + PUG ?

Le'am mutat la biblioteca, unde era deja o discutie pe tema planurilor urbanistice.

Sunt de acord cu voi ,fider si Dancld.
Dar in ceea ce priveste solutia propusa de fider cu Apusului si Dezrobirii poti s-o uiti .Am studiat mai atent PUZ Coordonator Sect 6 cit si PUG-ul si sunt excluse orice extinderi si strapungeri ale celor doua Artere.
Deci fara temei legal actual nici un Primar nu-si rupe gitul sa intreprinda ceva.
Singura solutie evident cu temei legal , prinsa in PUG si in PUZCRDS 6 este strapungerea A1 Ciurel dar vazind ca PD-ul  a taiat toate fondurile in CGMB la aceasta lucrare conform scandalului cunoscut , vom avea acceasi situatie neschimbata a traficului inca citiva ani buni de acum incolo de suportat, repet NESCHIMBATA.

Deci de-accea am propus cu Orsova care accept are multe dezavantaje ,dar se poate face legal.
Celelalte proiecte ,fara acte legale poti sa le uiti...
Nu vreau sa ma gindesc cit costa un PUZ Coordonator nou.....daca un PUZ simplu cu spaga cu tot era peste 10.000 de Euro

Go to page:  1  ... 35 36 37 38 39 40 41  ... 297

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463861 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”