Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3)

1420 posts, 367180 views

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 102

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) shoppy

Ei nu-s in stare nici macar sa plesneasca eligofrenii care isi mazgalesc numele peste tot, dapai sa mai amendeze firme.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Dominatrix

Goldmund wrote:
@Domi,
Imi pare rau ca te dezamagesc, insa mai mult de jumatate din film putem vedea o restrictie de viteza(vizibila inainte de a intra in primul 'canion' cu...cladiri, pe partea stanga)de 60km./h, dupa care rapid vine un alt semn cu 40km/h-(inainte de o curba "tare" la stanga!) filmul continua mult si bine prin Tokyo...doar cu aceasta viteza din moment ce nu vine alt semn care sa ridice aceasta reglementare. Ce autostrada e si asta? Acele strazi suprapuse sunt bulevardele lor normale, dar lipsite de semafoare si intersectii la acelasi nivel.
Am urmarit inca o data filmul acela si nu prea vad vreo asemanare intre autostrada (sau cum vreti sa o numiti) de acolo care continua pe zeci de km, si care in plus este si cu taxa :!: si Pasajul Basarab de la noi, pe care nu te-ai urcat bine ca si trebuie sa cobori. Pe acea autostrada sunt multe iesiri si intrari succesive pe km intregi, cu banda de accelerare/decelerare pentru fiecare din ele, pe cand la Basarab, avem pe sensul spre Titulescu 3 iesiri (Plevnei, Grivitei si Titulescu - rampa principala) iar pe sensul spre Grozavesti 4 iesiri (Giulesti, Splai/Regie, Milea, Grozavesti - rampa principala) toate relativ la mica distanta unele de altele. Ce nevoie avem de tot felul de semne de circulatie sofisticate? Nu contest ca poate s-ar fi putut, dar am dubii ca ar fi meritat investitia.

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Tom

Tom wrote:
Am trecut astazi pe la gara Basarab.
Si iarasi am trecut si azi.
Pe langa ce am mai spus deja, am observat ca si statiile autobuzului sunt tot in strada, adica practic autobuzul blocheaza o banda, iar apoi cel putin 133 intra in scurt (daca poate) pe cealalta banda ca sa vireze la stanga pe Plevnei. Cat am stat acolo la semafor am mai vazut apa de ploaie curgand pe langa un pilon pe rampa de coborare spre Giulesti (aia care coboara in scurt in curba aia), desi tot in zona aia se putea observa o teava care era probabil dela o scurgere. Si iarasi trotuare imense. In zona aia se putea face o bretea pentru viraj la dreapta ca sa nu se mai stea la semafor pentru viraj la dreapta.
Pacat ca pasajul este probabil o constructie foarte buna, dar la sol urbanismul este tot pe vremea tovarasului. Poate ca repet, dar peisajul de sub pasaj este deprimant si mai spun odata ca acum peste 25 ani vedeam strazi mai largi pe sub pasaje ca Basarab undeva unde astazi au dat si ei jos pe dictator si au furat revolutia :twisted:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) lucianxx9o

Citisem un articol mai de mult unde spuneau ca pe cablurile tensionate vor fii montate becuri cu led pentru iluminarea podului..
este adevarat kiar vor fii montate lumini cu led la baza si pe cabluri????

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Utilizator anonim

lucianxx9o wrote:
Citisem un articol mai de mult unde spuneau ca pe cablurile tensionate vor fii montate becuri cu led pentru iluminarea podului..
este adevarat kiar vor fii montate lumini cu led la baza si pe cabluri????

Uita-te pe poze, eventual astapta pana le pun si pe cele de azi, ca sunt ceva noutati.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Goldmund

@Domi,
despre ce investitie e vorba cand este sa inchei un astfel de proiect care a costat pana acum aproape 200 milioane euro?!
Aici e vorba de idei(unele simple,dar eficace!), e vorba de exemplul altora din Vest(si Orientul Indepartat, acolo unde e civilizatie :idea: ), tinand cont de proportii(orasul Tokio are 'doar' 8,8 milioane, dar metropola Tokyo are peste 34(treizeci si patru) miloane locuitori, pe mai bine de 13 mii km/p. Japonia e a treia putere economica a lumii, varful tehnologiilor moderne, etc..cu un PIB/loc nominal de 38.ooo$/loc, in timp ce RPChina are in jur de 3.600$/loc...chiar daca R.P.C. ocupa locul doi in lume)
90% din filmul din Tokyo este o plimbare pe o sosea cu un regim de viteza de 60km/h....
Parerea mea, logic ar fi acum de pe Titulescu sa se faca un tunel care sa 'iasa' in fata tunelului din Piata Victoriei(sau acesta sa fie continuat pana unde incepe Pasajul Basarab din Titulescu!)si dupa cum am mai scris, la 'Leu' un pasaj subteran si deja ar fi vreo 10km.(poate chiar mai mult!) de sosea rapida(nu in sensul sa goneasca nebunii, dar fara a intersecta alte cai la acelasi nivel, fara semafoare...E greu?! Eu cred ca ce a fost mai greu de realizat(podul hobanat si tot Pasajul Basarab) e deja aproape gata...
Abia astept si urmatoarele poze cu noutati de la Utilizator anonim....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) ByOnu

Nu s-ar putea pune turnicheti la intrarea in statia de pe pasaj? :idea:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) dorel

ByOnu wrote:
Nu s-ar putea pune turnicheti la intrarea in statia de pe pasaj? :idea:

De ce? Sa numere cati oameni traverseaza podul? Sa nu uitam ca statia asta are si rol de pasaj pietonal.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) Dominatrix

Goldmund wrote:
@Domi,
despre ce investitie e vorba cand este sa inchei un astfel de proiect care a costat pana acum aproape 200 milioane euro?!
Aici e vorba de idei(unele simple,dar eficace!), e vorba de exemplul altora din Vest(si Orientul Indepartat, acolo unde e civilizatie :idea: )
Goldmund, ce legatura este intre Romania si vestul Europei sau intre Romania si Japonia? In general, ce legatura e intre Romania si lumea civilizata? Asta e ca in bancul acela cu testul de inteligenta: "Alegeti din lista de mai jos termenul care nu se potriveste: Germania, Franta, Marea Britanie, SUA, Romania, Italia, Japonia"  :twisted:
Goldmund wrote:
Parerea mea, logic ar fi acum de pe Titulescu sa se faca un tunel care sa 'iasa' in fata tunelului din Piata Victoriei(sau acesta sa fie continuat pana unde incepe Pasajul Basarab din Titulescu!)si dupa cum am mai scris, la 'Leu' un pasaj subteran si deja ar fi vreo 10km.(poate chiar mai mult!) de sosea rapida(nu in sensul sa goneasca nebunii, dar fara a intersecta alte cai la acelasi nivel, fara semafoare...E greu?!
10 km?? Poate 5-6 km, si asta cu indulgenta. Asa, ochiometric, stand pe scaun in fata calculatorului, nu cred ca exista o distanta suficient de mare la coborarea de pe Pasajul Basarab pentru introducerea gabaritului de tramvai in subteran pe Titulescu, in eventualitatea construirii unui tunel care sa faca "jonctiunea" cu pasajul Victoria. Dar oricum nu se va face asa ceva, deci vorbim degeaba. Iar pasajul de la Leu e dintr-un alt "film".

@Dominatrix scrie:
"Goldmund, ce legatura este intre Romania si vestul Europei sau intre Romania si Japonia? In general, ce legatura e intre Romania si lumea civilizata? Asta e ca in bancul acela cu testul de inteligenta: "Alegeti din lista de mai jos termenul care nu se potriveste: Germania, Franta, Marea Britanie, SUA, Romania, Italia, Japonia"   "

Pai, draga Domi, nu e niciuna daca nu se incearca asimilarea sistemului lor si adaptat cerintelor locale...Totusi eu vad progrese mari venind odata pe an in Romania

@Dominatrix scrie:
"10 km?? Poate 5-6 km, si asta cu indulgenta. Asa, ochiometric, stand pe scaun in fata calculatorului, nu cred ca exista o distanta suficient de mare la coborarea de pe Pasajul Basarab pentru introducerea gabaritului de tramvai in subteran pe Titulescu, in eventualitatea construirii unui tunel care sa faca "jonctiunea" cu pasajul Victoria. Dar oricum nu se va face asa ceva, deci vorbim degeaba. Iar pasajul de la Leu e dintr-un alt "film"."

Nu mai stiu unde se afla prima intersectie cu semafor cand iesi din Pasajul Victoria, spre Iancu de H.
Ei, din acea intersectie, Piata Victoriei- Titulescu(tunelul in 'proiect', care nu va cuprinde si tramvaiul-va fi doar 'rutier- de ce sa nu fie realizabil ?!'Va costa poate a cince parte din Basarab, dar mult mai simplu de realizat)-Pasaj Basarab-Leu-Sos. Panduri- cu Razoare am inteles ca deja e un proiect aprobat pt. un tunel- pana in intersectia cu 13 Septembrie. Raman la  :idea: mea ca ce a fost mai scump, dificil e Pasajul Basarab...
Nu or fi 10 km., dar vreo 8 km.tot sunt. Daca ne uitam pe google maps, e aproape jumatate din primul inel al Capitalei(deh, unii vor autostrazi suspendate si uite asa, incep multe proiecte care vor intarzia toate sa fie si realizate...,in loc sa se urmareasca mereu ce s-a inceput :idea: )
Mi se pare mie, sau in Romania e prea mult pesimism si 'bad news'?! Eu am citit mii de comentarii despre Pasajul Basarab, care in mare spuneau ceva de genul "nu va fi realizat in mileniul III"....E adevarat, in Consiliul Capitalei, PSD si altii... au blocat acest proiect cel putin PATRU ani, patru ani pierduti degeaba! Acum poate Marian A. ne punea la dispozitie ceva din tunelurile care acum par "din alt film"...
Dar sunt si o sumedenie de lucruri pozitive
Acum, astept in continuare pozele de azi

Ei da, yoy, arata bine indicatorul cu Giulesti dreapta 200 m.E altceva decat chestiile alea subtiri.Yoy, e un pas inainte!
mersi Utilizator anonim pt. toate pozele

@Utilizator anonim,
si tie o duminica placuta!

PS
filmul despre Tokyo face parte dintr-o serie compusa din trei parti(eu am pus doar partea a treia)a Tokyo Metropolitan Expressway(1,2 si 3)(le gasiti tot pe youtube-ce inventie!)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 3) rosetti61

Cred ca atunci cand se va da in folosinta statia de pe pasaj vor pune niste indicatoare mai acatarii - totemuri, ceva, nu clasica tablita infipta intr-un stalp, plus ca vor trebui indicatiile specifice pentru lift, scari si legaturile cu metroul si mijloacele de transport de pe Grivitei si Dinicu Golescu:
- la capatul de la pilon legaturile cu metroul+RATB de pe Dinicu Golescu
- la capatul Grivitei, legaturile cu metroul+RATB de pe Grivitei
- in interiorul statiei de metrou - toate legaturile de suprafata - RATB de pe pasaj si Grivitei iar in pasajul subteran cele de pe pasaj si cele la Basarab.
Plus directiile catre cele doua gari.

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 102

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463876 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”