Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX)

2574 posts, 1099279 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 178 179 180 181 182 183 184

📖 Pagination options
Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) alliens

E totusi normal ca un judecator sa stabileasca traseul unei linii de transport public?

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) sorin.niculescu_

Mi se pare absolut penibil. Trebuia să se consulte cu cei de la TPBI și să stabilească cum ar trebui să îmbunătățească transportul în comun de suprafață pe ramura Tudor Arghezi - Piața Sudului.

Re: Știri despre transportul regional din Ilfov (4XX) MIHAI_TB_10

GabiSTVspotter113 wrote here:
Ieri, STV a anunțat pe pagina lor de Facebook ca liniile 438 și 475 revin la Piața Sudului:

Bună ziua

Serviciul Transport Voluntari vă informează că, începând cu data de 11.07.2026, liniile 438 și 475 vor reveni la traseele inițiale, având capătul de linie la Piața Sudului.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Suntem în 11.07 și ca deobicei pe info tb traseele liniilor 438 și 475 au rămas la fel, le e așa greu să actualizeze un traseu, chiar nu le pasă, pentru că nu sunt linii operate de ei.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) Syrae_09

Stie cineva ce autobuz a trecut/trebuia sa treaca prin satul izvorani? sunt aceste refugii in mai multe locatii din sat. in interiorul refugiilor nu mai sunt afisele.
Screenshot from 2026-07-12 13-25-17.png (1.72 MB; downloaded 1308 times)

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (R 4XX) PaulIP

Mesaj din 2020:
CiprianTRB wrote here:
(...) R478 Piața Presei - Izvorani.

Ciudat e că nu găsesc nicio altă mențiune despre traseul ăsta pe forum sau altundeva pe net, deși îmi aduc vag aminte că am auzit la vremea respectivă despre înființarea lui.

Probabil refugiile au fost puse de primărie pentru vreo rată privată cu microbuze, asta dacă nu o fi fost deservit satul de RATB înainte de prima mare desființare a preorășeneștilor din 2006 (totuși pe harta din 2003 nu apare nimic spre Izvorani).

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) Daniel2000

Am auzit zvonuri de la mai multi soferi de la STV cum ca liniile preorasenesti isi vor muta capatul la intrarea in Bucuresti. Aveti idee unde va fi capatul actualelor linii de Obor? O varianta ar fi parcarea de la Kaufland Andronache , adica unde se afla capatul lui 21 din Colentina. Dar chiar si asa, nu stiu unde ar avea loc sa faca capatul de linie sau loc unde sa intoarca autobuzele. Si daca chiar s-ar intampla asta, traficul din Colentina s-ar paraliza. Tramvaiul 21 nu ar face fata la tot fluxul de calatori din Colentina si din Ilfov. Plus timpul pierdut.

Si pentru toti care o sa zica "Foarte bine, autobuzele din Ilfov sa ramana in Ilfov, nu sa polueze Bucurestiul", va zic eu de ce este o idee proasta. Eu ies de la serviciu la ora 21, la ora 21:35 am autobuz care pleaca de la Obor. Urmatorul autobuz este la ora 22:50. Acum de la locul de munca pana la Obor fac cam 20 de minute, si prind lejer autobuzul de la 21:35, dar in schimb pana la capatul lui 21 din Colentina as face mai mult si as pierde autobuzul de 21:35, fiind nevoit sa astept o ora in statie pana la autobuzul de 22:50. Si in cazul meu se afla cam toti calatorii din Ilfov. In acest caz, transportul public nu prea mai este atragator si singura solutie ramane masina personala. Acum traficul din Colentina este oricum paralizat, nu vreau sa imi imaginez cum ar arata dupa ce toti calatorii Ilfoveni ca mine, am incepe sa folosim masinile personale ca sa ajungem la locul de munca din Bucuresti.

Autobuzele STV preiau un flux mare de calatori din Colentina. Multi calatori din Colentina folosesc autobuzele STV care ajung la Obor, deci nu ar fi o solutie buna mutarea capatului de la Obor, la intrarea in Bucuresti, decat daca linia 21 ar fi imbunatatita, astfel incat sa aiba un interval de succedare mai bun, iar vatmanii sa mearga cu mai mult de 20 km/h cum merg in prezent.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) SynK

Singura variantă pentru ca ele să întoarcă la Kaufland este să plece pe Șoseaua Andronache – Bulevardul Eroilor iar apoi pe Strada Ardealului, comun cu linia 416.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) Chev Celios

In momentul de fata liniile STV cam incurca circulatia lui 21. Sunt sigur ca acesta ar circula mult mai fluent. Odata cu scurtarea liniilor STV (sa zicem ca la capatul lui 21) , eu unu sunt de parere ca pe cele mai multe linii, se poate sa mai fie introdusa o semicursa, in cazul unelor dintre ele chiar si o cursa. Odata cu acest lucru poate sa fie micsorat si intervalul. Dispare din aceste linii o portiune cu multe statii si semafoare, adica o portiune pe care se pierdea mult timp, dar tot odata isi fac si scopul, acela de a aduce lumea din Ilfov in Bucuresti.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) GabiSTVspotter113

Ca și locuitor al comunei Afumați, eu cred ca această modificare nu este una foarte proastă, pentru că iarna când autobuzele nu mai mergeau pe linia de tramvai, se blocau toate pe Șos.Colentina la orele de vărf. Dar, odata cu această modificare turația autobuzelor se va mișcora, așa cum s-a întamplat la liniile 418,419,420,421 etc când au fost scurtate, iar cum pe distanța Voluntari- Afumați cererea e foarte mare, asta va rezulta în autobuze mai aglomerate, mai ales pe perioada școlii. Totuși cred că ar trebui introduse autobuze urbane (sau troleibuzul 66 cu troleibuze Solaris combinate cu autobuze ca la linia 74, până vin cele 100 de troleibuze articulate) cel puțin până la Primăria Voluntari, deoarece 467 și celelalte linii nu vor face față cereri.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) TudorSt

Sper ca nu ati uitat ca cei de la TPBI au mai încercat scurtarea unor regionale, cele de Berceni, pana la P+R Tudor Arghezi și au pierdut în instanță. Nu prea mă pricep eu la justiție, dar cred ca asta poate fi un precedent.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) GabiSTVspotter113

Cele din Berceni au avut cel mai bun mod de a fi scurtate, Într-un terminal civilizat.Plus că metroul este mult mai rapid. Problema era că erau prea puține autobuze, iar intrarea la metrou costă 5 lei (ceea ce mi se pare o prostie, ar trebui cel mult 3 lei). Totuși, după finalizarea M6, liniile din nordul ilfov-ului, cât și linia 403, vor putea fi scurtate la Aeroportul Otopeni ? Iar de M7 nici nu mă gândesc, cu siguranță vor fi scurtate liniile metropolitane atunci daca nu acum, deoarece M7 va avea mult potențial, mai ales că va merge și in Voluntari.

Re: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX) Costin

Nu va impacientati. Vorbiti despre zvonuri de garaj, fara fundament.

De dragul discutiei:
- precedentul juridic nu se practica in Romania (si in mare parte, nici in Europa)
- orice modificare de traseu vine cu un nou program de circulatie, nu raman plecarile la acelasi minut de la alt capat de linie, in nici un caz
- orice argument construit in jurul unei benzi unice sezoniere e fals, benzile sunt unice sau nu, cele sezoniere sunt doar o inventie românească nefericita
- orice argument construit in jurul neintegrarii tarifare cu metroul e fals, problema e neintegrarea tarifara in sine, nu ca unii sunt mai scumpi decat altii

Go to page:  1  ... 178 179 180 181 182 183 184

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2750 forum members have written 469074 posts in 5851 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”