Topic: Discuții diverse
512 posts, 264211 views
📖 Pagination options
-
- TheTigerBeast
-
Posted:
-
Re: Discuții diverse
TheTigerBeast
Buna ziua!
Omsi 2 vine in ajutorul celor care nu stapanesc foarte bine limba engleza.
Asadar, va punem la dispozitie un mod care traduce in romana textele interfatei.
https://www.omsi2ro.ovh/2026/08/mod-limba-romana-pentru-omsi-2.html

Buna ziua!
Omsi 2 vine in ajutorul celor care nu stapanesc foarte bine limba engleza.
Asadar, va punem la dispozitie un mod care traduce in romana textele interfatei.
https://www.omsi2ro.ovh/2026/08/mod-limba-romana-pentru-omsi-2.html

- stefix924
-
Posted:
-
stefix924
914 pe 30. Pana in momentul de fata doar indicativele 911 - 916 le am terminat.
914 pe 30. Pana in momentul de fata doar indicativele 911 - 916 le am terminat.
580DF501-2489-408C-846A-6CCAC6A23A01.png (1.99 MB; downloaded 625 times)
- STB4101
-
Posted:
-
STB4101
Un repaint de Hamburg făcut de mine, acesta va fi inclus într-un mega-pack cu citaro din mai multe orașe, precum Budapesta, Hamburg, Berlin, Mallorca, Alicante, Essen, Potsdam, etc.
În fiecare zi lucrez la acest pachet, pe zi ce trece proiectul avansează, deși puțin lent pentru că sunt unul singur și lucrez la mai multe proiecte simultan... dar am decis și eu să fac acest pachet.
Momentan sunt gata următoarele repaint-uri:
- Hamburg
- Budapesta
- EMT Palma de Mallorca
- Alicante
- Frankfurt Am Main
Vă anunț că accept sugestii și opiniile voastre, ca întotdeauna.
Un repaint de Hamburg făcut de mine, acesta va fi inclus într-un mega-pack cu citaro din mai multe orașe, precum Budapesta, Hamburg, Berlin, Mallorca, Alicante, Essen, Potsdam, etc.
În fiecare zi lucrez la acest pachet, pe zi ce trece proiectul avansează, deși puțin lent pentru că sunt unul singur și lucrez la mai multe proiecte simultan... dar am decis și eu să fac acest pachet.
Momentan sunt gata următoarele repaint-uri:
- Hamburg
- Budapesta
- EMT Palma de Mallorca
- Alicante
- Frankfurt Am Main
Vă anunț că accept sugestii și opiniile voastre, ca întotdeauna.
Captura_de_pantalla_2026-08-22_182805-1.png (1.86 MB; downloaded 569 times)
- STB4101
-
Posted:
-
STB4101
Un Citaro Facelift Euro 5 a Vectalia pierdut prin Lemmental
Un Citaro Facelift Euro 5 a Vectalia pierdut prin Lemmental
image-15.png (1.88 MB; downloaded 484 times)
- STB4101
-
Posted:
-
STB4101
Repaint de Frankfurt Am Main.
Am o întrebare - vreți să fac câteva repaint-uri pe Citaro GNC, sau doar diesel? Eu voi ține cont de opiniile voastre. Mai e puțin și voi lansa pachetul.
Repaint de Frankfurt Am Main.
Am o întrebare - vreți să fac câteva repaint-uri pe Citaro GNC, sau doar diesel? Eu voi ține cont de opiniile voastre. Mai e puțin și voi lansa pachetul.
image-24.png (1.9 MB; downloaded 280 times)
image-32.png (1.95 MB; downloaded 280 times)
-
- PaulIP
-
Posted:
-
PaulIP
Cred că întrebarea ta ar fi mai adecvat adresată pe forumul OMSI WebDisk. Aici pe MetrouUșor OMSI (și prin extensie restul simulatoarelor) intră la categoria „și altele”, foarte puțini membri de aici având interes în așa ceva, și în majoritatea cazului interesul fiind despre conținut românesc. Cea mai bună dovadă, uită-te la cine postează prin secțiunea asta (în afară de noi doi) și cât de des se întâmplă asta.
Cred că întrebarea ta ar fi mai adecvat adresată pe forumul OMSI WebDisk. Aici pe MetrouUșor OMSI (și prin extensie restul simulatoarelor) intră la categoria „și altele”, foarte puțini membri de aici având interes în așa ceva, și în majoritatea cazului interesul fiind despre conținut românesc. Cea mai bună dovadă, uită-te la cine postează prin secțiunea asta (în afară de noi doi) și cât de des se întâmplă asta.
- GPS
-
Posted:
-
GPS
Am observat acum, #44 nu mai avea scrisul 260 in fata la Fetesti, doar Ikarus, iar #66 are pe lângă o mica săgeată pe semnalizatorul drept, o grilă de la un autobuz mai vechi cu inscripția 260 vopsită negru.
TheTigerBeast wrote here:
OMSI 2 Romania vă prezintă un pachet care cu siguranță va aduce nostalgie multora dintre voi: repainturi bucureștene pentru addonul payware Citybus i260 (Ikarus 260).
În cadrul acestui pachet sunt disponibile următoarele repainturi:
RATB Bucharest #1 (2000s)
RATB Bucharest #65 (2006)
RATB Bucharest "Tuborg" #396 (1998)
RATB Bucharest "Camel" #646 (1991)
RATB Bucharest "RODAE" #20 (1996)
RATB Bucharest "Radio Contact" #397 (1998)
RATB Bucharest #25 (1998)
RATB Bucharest "Goldstar" #24 (1993)
Transbus Fetesti IL03NFA (2008)
Transbus Fetesti IL03NSL (2008)
Mulțumiri: PaulIP (RomanianWorks) pentru suport, sfaturi, răbdare și sprijin în realizarea acestui pachet: identificarea pozelor de referință, a datelor privind anii, asset-uri și informații prețioase, cât și multe detalii cosmetice pentru a putea perfecționa aceste repaint-uri, astfel încât acestea să fie cât mai apropiate de realitate.
https://www.omsi2ro.ovh/2026/06/pachet-de-10-repainturi-ratb-pentru.html
Omsi 2026-06-06 17-40-16-01.jpg (377.55 KB; downloaded 1661 times)
Omsi 2026-06-06 17-39-35-74.jpg (335.52 KB; downloaded 1661 times)
Omsi 2026-06-06 17-46-44-96.jpg (426.35 KB; downloaded 1661 times)
Omsi 2026-06-06 17-49-18-17.jpg (400.51 KB; downloaded 1661 times)
Am observat acum, #44 nu mai avea scrisul 260 in fata la Fetesti, doar Ikarus, iar #66 are pe lângă o mica săgeată pe semnalizatorul drept, o grilă de la un autobuz mai vechi cu inscripția 260 vopsită negru.
-
- PaulIP
-
Posted:
-
PaulIP
Cum am mai zis, sunt destule inexactități la acel repaintpack, în principal pt ca atât permite nivelul de personalizare și felul în care au fost configurate unele dintre geometriile personalizabile. Nu are compostoare și validatoare (asta s-ar fi putut face cu ceva intervenții în fișierele de mesh 3D dar ar fi necesitat copie separată și cam depășea scopul unui repaint pack - @TheTigerBeast n-a vrut să se complice și sincer îl înțeleg).
Legat de 44, scrisul „IKARUS 260” e un singur mesh geometric, ori scrie ca din fabrică, ori deloc. De asemenea nu poți avea simultan scrisul nou de pe capotă și scrisul vechi de pe calandru. Ori unul, ori celălalt, deci nu merge să reproduci toate cârpelile și improvizațiile imaginabile, și sincer nici nu ar trebui sa fie ăsta scopul.
Lămpile au toate aceeași textură, și e normal să fie așa ca să nu ocupi pixeli și MB pe texturi repetate, deci dacă mâzgăleam ceva pe semnalizator, toate semnalizatoarele ar fi avut mâzgăleala aia. Asta în ideea în care maparea texturii pe geometria 3D e făcută cu simț de răspundere, că altfel rezultatul poate fi horror.
N-o să analizeze nimeni că e cutare sticker pe un semnalizator sau cutare inscripție preluată de la alt autobuz, și dacă să zicem că va observa cineva asta, cei care sunt familiarizați cu OMSI (și cărora li se adresează de fapt acest repaint pack) n-o să comenteze, fix pentru că știu și ei limitările. Fidelitate 100% la recreare nu există, ar însemna să creăm fișiere .cfg și .bus pentru fiecare mașină existentă.
De la un punct încolo, datul peste cap pentru a asigura flexibilitatea cvasi-totală a reskinurilor mai mult strică decât ajută. Ocupi memorie inutil, consumi timp și efort pentru ceva cu miză prea mică în loc să-ți redirecționezi resursele spre aspecte care chiar contează. Trebuie să știi până unde e fezabil să respecți corectitudinea istorică și de unde începe să fie mai mare daraua decât ocaua. Am învățat asta pe propria piele la RDS.
PaulIP wrote here:
Din păcate, pentru un autobuz atât de celebru, reproducerea în OMSI nu e atât de populară pe cât ar fi fost de așteptat, și acum am înțeles mai bine de ce: pe lângă neajunsul de care am zis mai sus, e pur și simplu atroce să faci repainturi.
Cum am mai zis, sunt destule inexactități la acel repaintpack, în principal pt ca atât permite nivelul de personalizare și felul în care au fost configurate unele dintre geometriile personalizabile. Nu are compostoare și validatoare (asta s-ar fi putut face cu ceva intervenții în fișierele de mesh 3D dar ar fi necesitat copie separată și cam depășea scopul unui repaint pack - @TheTigerBeast n-a vrut să se complice și sincer îl înțeleg).
Legat de 44, scrisul „IKARUS 260” e un singur mesh geometric, ori scrie ca din fabrică, ori deloc. De asemenea nu poți avea simultan scrisul nou de pe capotă și scrisul vechi de pe calandru. Ori unul, ori celălalt, deci nu merge să reproduci toate cârpelile și improvizațiile imaginabile, și sincer nici nu ar trebui sa fie ăsta scopul.
Lămpile au toate aceeași textură, și e normal să fie așa ca să nu ocupi pixeli și MB pe texturi repetate, deci dacă mâzgăleam ceva pe semnalizator, toate semnalizatoarele ar fi avut mâzgăleala aia. Asta în ideea în care maparea texturii pe geometria 3D e făcută cu simț de răspundere, că altfel rezultatul poate fi horror.
N-o să analizeze nimeni că e cutare sticker pe un semnalizator sau cutare inscripție preluată de la alt autobuz, și dacă să zicem că va observa cineva asta, cei care sunt familiarizați cu OMSI (și cărora li se adresează de fapt acest repaint pack) n-o să comenteze, fix pentru că știu și ei limitările. Fidelitate 100% la recreare nu există, ar însemna să creăm fișiere .cfg și .bus pentru fiecare mașină existentă.
De la un punct încolo, datul peste cap pentru a asigura flexibilitatea cvasi-totală a reskinurilor mai mult strică decât ajută. Ocupi memorie inutil, consumi timp și efort pentru ceva cu miză prea mică în loc să-ți redirecționezi resursele spre aspecte care chiar contează. Trebuie să știi până unde e fezabil să respecți corectitudinea istorică și de unde începe să fie mai mare daraua decât ocaua. Am învățat asta pe propria piele la RDS.
📖 Pagination options