Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăAspecte diverse din transporturi şi infrastructurăEvenimente și expozițiiSăptămâna Europeană a Mobilității în România

Topic: Săptămâna Europeană a Mobilității în București - 19-20 septembrie 2026

76 posts, 8375 views

Go to page:  1 2 3 4 5 6

📖 Pagination options
Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București - 19-20 septembrie 2026 Luca

Trenul prezidențial a fost expus publicului cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilitații. Mai mult, s-a putut circula cu el de la Gara București Progresului până la Gara București Basarab și retur, călătoria fiind gratuită.

Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București - 19-20 septembrie 2026 Mihai Neagu

Nu s-a circulat de la Progresul la Nord sau invers cu trenul prezidential, ci cu un automotor Desiro. Trenul prezidential a fost expus toata ziua in intervalul 10-18 , alaturi de locomotivele noi din dotarea CFR Calatori, respectiv vagonul cuseta modernizat prin PNRR.

Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București - 19-20 septembrie 2026 alexandru_gr

Cursele cu trenul au fost între București Basarab (București Nord Gr.B) de la peronul 2 către București Progresul cu oprire și staționare 5 minute în București Vest.
La Progresul peronul a fost amenajat în spatele terminalului de autobuze și tramvaie.
Foto cu caracter informativ.
Fotografie realizata de către mine la Progresul.
20260920_171923.jpg (1.66 MB; downloaded 371 times)

Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București - 19-20 septembrie 2026 petro burgener

La București Vest, sosirea trenului ar fi trebuit să se sincronizeze cu troleibuzul 60, care staționa tot 5 minute. Așa mi-a spus șoferul troleibuzului. Trenul nu era acolo și  nu a apărut în  cele vreo 8 minute de staționare,  troleibuzul ajungând cu vreo 2 minute mai devreme.  Mă  refer la cursa la am care facut-o cu linia 60.

Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București - 19-20 septembrie 2026 WT_fan06

Cum să se sincronizeze din moment ce troleibuzele plecau la și 20 iar trenurile pe la și 45, conform orarului?

Dimpotrivă, a fost foarte bine cum s-a planificat. Am ajuns cu trenul și am avut ~30 de minute să vizitez expoziția și camera impiegatului de mișcare. Un timp perfect calculat pentru a veni cu trenul, a vizita și apoi a pleca cu troleibuzul sau cu următorul tren.

Apropo de impiegat, felicitări doamnei de la București Vest, care a fost extrem de amabilă și dornică să împărtășească informații. A răspuns cu multă răbdare la toate întrebările și a prezentat și demonstrat procedurile.

Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București - 19-20 septembrie 2026 petro burgener

Probabil că la acest lucru s-a referit soferul, că existau aceste aproximativ 30 minute pentru a vizita, și apoi plecarea cu troleibuzul pentru cine nu dorea să plece cu trenul. Nu mi-a explicat nimic, doar mi-a spus ce am scris mai sus.

Go to page:  1 2 3 4 5 6

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Săptămâna Europeană a Mobilității în România  • 
Choose destination

Since our 2751 forum members have written 469034 posts in 5851 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”