Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiConsolidare infrastructură Piaţa Unirii (2023-20xx)

Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

197 posts, 63387 views

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15

📖 Pagination options
Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului Ony_x

Pai da, cum spuneam, peretele de vest al pasajului e punctul cel mai critic al intregului proiect. Acum intrebarea este, doar vor consolida peretele sau il vor reface complet ? Mi se pare mai logica o refacere completa a peretilor pasajului unirii.

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului Andrei98

Daca nu se refac si peretii pasajului si placa de sub el mi se pare degeaba refacerea asta.

Re: Știri și articole din presă ByOnu

orex wrote here:

Asta sigur nu-i iluzie optică! :headbash:
Planseu Unirii 24.08.2026 M.jpg (174.77 KB; downloaded 294 times)

Si trotuarul este scufundat.

Re: Știri și articole din presă shoppy

Gardul nu este distorsionat, deci nu este iluzie.

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului 1689

Exista undeva documentatia acestui proiect ?

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului shoppy

Daca ar fi fost ar fi postat cineva vreo schema din el, acum proiectele din bugetul de stat se fac toate fara scheme, doar pe vorbe, ca sa poata face schimbari pe parcurs.

Cele doua benzi de circulatie de la Horoscop au fost construite pe "foarte repede inainte". In filmarile domnului Alberto Costea de acum doua saptamani inca montau armatura si cofrajele pentru beton. O chestie clar facuta cu scopuri de imagine. Am stat si am urmarit cele doua interviuri ale primarului Baluta foarte atent. In ele sunt cateva informatii interesante. El ne spune ca lucrarea la planseu se va termina anul acesta. Asta inseamna ca nu se vor atinge acum de pasajul Unirii. Vor termina planseul si reface bulevardul Unirii + parcul. Si cam gata. In primul interviu, cel cu breteaua stramba spre bulevardul Corneliu Coposu, la intrebarea reporterului pe unde se va realiza linia de tramvai, primarul raspunde ca realizarea liniei este dependenta de reabilitarea pasajului , pentru ca va trece pe deasupra pasajului, si da ca interval de timp anul 2028. Asta inseamna ca, au decis sa faca reabilitarea pasajului proiect separat si sa o inceapa mai tarziu in 2028. Evident, dupa alegeri ca sa nu supere electoratul sofer. Asa ca mai avem de asteptat cu revenirea tramvaielor prin piata Unirii.

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului survola

Problema este că a reînceput școala prea devreme :)

Sa inteleg ca - in final - toata aceasta “reabilitare” a fost doar pentru a inlocui planseul “superior” (cel prin care curgea apa asa zis limpede), insa tot ce inseamna canal colector a ramas neatins ?

Din ce tin minte, cind s-a reabilitat albia Dimbovitei in anii ‘80, caseta colectoare a fost construita pina la Tribunal si de la Mihai Voda incolo, ceea ce inseamna ce ceea ce era sub Piata Unirii e cel putin la fel de veche precum era vechiul planseu (mai putin interventiile punctuale facute cu ocazia lucrarilor la M1 (“cut and cover”)) si - poate - ceva (desi putin probabil) cu ocazia constructiei Pasajului Unirii… Ala a fost facut pe repede inainte cu improvizatii la tot ce s-a putut (vezi solutia de sifonare …), asa ca nu cred ca s-a atins cineva de partea de canal colector.

Deci peste citiva ani o luam de la capat, spargem planseul nou ca sa inlocuim si canalul colector de sub, bineinteles tot in regim de urgenta ca risca si asta sa se prabuseasca ?

In esenta da. Initial era vorba sa refaca si pasajul Unirii, pentru ca sunt probleme si cu tavanul pasajului de la traficul greu care trece constant pe deasupra de 40 de ani. Dar cum ne-a spus primarul Baluta, s-au decis sa separe refacerea pasajului de cea a planseului. Nu s-au atins de canalul colector, au facut doar dupa capace de vizitare in el si atat. Canalul colector nu este doar in zona unirii, se intinde de la Ciurel pana la zona Vacaresti. Refacerea canalului colector va trebui facuta candva dar va necesita decopertarea albiei pe toata lungimea de la Ciurel la Vacaresti, va costa enorm si momentan nici un primar nu va avea curajul si banii sa faca asta. Planseul initial, contruit in anii 20 se intindea pana la piata Natiunii, dar in anii 80 odata cu refacerea albiei Dambovitei, Ceausescu a decretat ca el vrea sa vada luciu de apa in fata tribunalului, asa ca portiunea aceea de planseu a fost demolata. Acum, primarul Ciucu sa decis ca vrea podul Calicilor inapoi (demolat in anii 20 la construirea planseului initial). Sincer nu prea vad o mare utilitate in reconstruirea acelui pod. Banuiesc ca avem deja un topic separat pentru reconstructia acelui pod asa ca nu o sa elaborez mai mult pe tema aceasta aici.

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului Misiekwas

Exista topicul dedicat despre Dambovita.
Aici o mica remarca: PMB nu s-a trezit acum ca vrea podul respectiv; este un proiect care face parte din PIDU (deci dateaza la mandatul lui Oprescu), dupa ce a fost reincalzit sub Nicusor si acum pare ca o sa fie implementat. Deci oricum am evalua utilitatea acestui pod (eu consider ca este o idee buna), nu e ceva ce a aparut din neant.
Si se pune si o chestie: din toate probleme legate de eventuala refacere canalului (nu cred ca o sa fie facut in cel putin 10 ani), podul pietonal cu o constructie destul de usoara mi se pare ultima problema.

Eu nu ma refeream la refacerea casetei construita la mijlocul anilor ‘80 odata cu noua albie betonata, ci la structura veche de colectare a apelor reziduale ce subtraverseaza Piata Unirii si care nu cred ca a fost refacuta atunci.

Din cate stiu eu nu a existat o structura mai veche de colectare a apelor reziduale pe sub vechiul planseu. Chiar daca ar fi existat ceva, in timpul lucrarilor pentru M1 si ulterior M2 + pasajul Unirii, aproape toata zona a fost escavata extensiv, asa ca este greu de crezut ca ar mai fi ramas ceva din vechea structura subterana. Caseta actuala din zona planseului a fost construita prin foraj subteran pe sub planseu in acelasi timp cu refacerea albiei Dambovitei. Cam in aceasi perioada , tot prin foraj subteran a fost executat si tunelul de legatura dintre M1 si M2. Interesant este ca, daca s-ar fi ales atunci sa se decoperteze si sa refaca tot planseul, cel mai probabil nu ar mai fi fost nevoie sa fie refacut acum. Tunelul de legatura trece exact pe sub caseta, asa ca daca vor apare probleme cu caseta, primele scurgeri de apa residuala vor apare direct in tunelul de legatura. In mod sigur publicul calator de la metrou nu va fi foarte fericit.

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Consolidare infrastructură Piaţa Unirii (2023-20xx)  • 
Choose destination

Since our 2744 forum members have written 468790 posts in 5846 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”