Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1996 posts, 695804 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 137 138 139 140 141 142 143

📖 Pagination options
Re: Propuneri de modificare a traseelor WT_fan06

Feeder poate fi și la tramvaiele care întorc în terminalul Pantelimon. Mi se pare că propunerea ta ar face mai mult rău decât bine și ar mai reorienta niște călători spre autoturismul personal, în numele "eficientizării" care la finalul zilei doesn't move the needle.

Cum ai spus și tu, 103 este un feeder, dar doar într-un capăt. Ar fi un feeder mult mai bun dacă ar fi extins la metrou Teclu, în loc să întoarcă într-un giratoriu random, ratând toate legăturile posibile. Am scris pe larg aici.

Re: Propuneri de modificare a traseelor Mihai2005

cris_m wrote here:
Functia principala a liniei 103 este de feeder, asigurand legatura cu metroul la statia Republica. Fluxurile principale de calatori spre/dinspre Soseaua Dudesti-Pantelimon sunt mult mai reduse. Motivul pentru care a fost prelungit traseul a fost lipsa de spatiu la Republica odata cu infiintarea liniilor metropolitane.

Am observat că pe șoseaua Dudești-Pantelimon este uneori trafic foarte intens. N-ar fi mai rapid ca linia 103 să circule pe ambele sensuri de la Republica pe bd. Basarabia, str. Ion Șahighian, șos. Vergului, Pantelimon, pentru a se evita ambuteiajele din zona intersecției șoselei Gării Cățelu/șos. Pantelimon?

Re: Propuneri de modificare a traseelor omirica

Pe Șahighian nu văd cum pot trece două autobuze unul pe lângă altul.

Re: Propuneri de modificare a traseelor Mihai2005

Acolo, ironia sorții, observ că sunt mașini parcate în dreptul parcului Sticlăriei, deși apar semne de oprire interzisă. Dacă toată trama stradală va fi eliberată, ar fi suficient loc pentru autobuze.

Re: Propuneri de modificare a traseelor omirica

Nu e. Au mai circulat pe un sens, Basarabiei - Vergului, cu 102, acum câțiva ani, când erau lucrări pe Vergului, la termoficare mi se pare.
Și nu erau mașini parcate, cu viraj obligatoriu dreapta toată lumea spre Cora.

Că tot s-a discutat recent despre lipsurile liniei 105 pe timpul șantierului la Pasajul Basarab și-n continuare după revenirea circulației...

Am trimis o petiție la TPBI și redau și mai jos care ar fi fost viziunea mea pentru reorganizarea transportului de la Banu Manta, după terminarea lucrărilor la pasaj:
Reorganizare_BanuManta_105_182_282.png (633.94 KB; downloaded 415 times)

Linia 105
- menținută la Banu Manta, însă mutată în buclă, în locul fostei linii 610, cu modificarea traseului spre Valea Oltului via Titulescu și Griviței.

Linia 182
- mutată în stația tramvaiului 10, pe culoarul unic, în loc să oprească la bordură.

Linia 282
- traseul spre Gara Basarab modificat via Titulescu (stație la bordură la Banu Manta în locul lui 182), Maltopol, Duca (stație pe Duca în locul lui 105).

Avantaje
- linia 105 ar fi extinsă într-un nod de transport, crescând astfel conectivitatea din zonă.
- linia 105 ar beneficia de staționare la ambele capete pentru reglarea intervalelor de circulație.
- gruparea liniilor care merg în direcția estică și eliminarea necesității de a alege între tramvaiul 10 și autobuzul 182, din moment ce ambele linii ar prelua călătorii din aceeași stație. Acest lucru se traduce în simplificarea ofertei de transport și eliminarea întârzierilor de tip „am ajuns în stația lui 10 și 182 a venit primul”.

Dezavantaje
- Bd. Banu Manta pierde una din cele 2 legături directe către Calea Griviței spre 1 Mai, rămânând cu 196 pe ambele sensuri și cu 282 doar pe sensul spre nord. Însă, nu cred că acest dezavantaj este semnificativ.
- creșterea marginală a subvenției acordate liniei 105.

Re: Propuneri de modificare a traseelor sorin.niculescu_

@WT_fan06  mi se par foarte faine propunerile tale! Mai ales și felul în care le-ai reprezentat pe hartă, felicitări!

Într-o altă ordine de idei, mă așteptam ca 228 să fie ceva linie nouă care să meargă pe Str. Trompetului :))))

Mulțumesc, am folosit PowerPoint (splines, cercuri și căsuțe de text). Simplu și accesibil oricui, dar trebuie îndemânare să poziționezi spline-urile bine pentru că nu sunt vectoriale.

Go to page:  1  ... 137 138 139 140 141 142 143

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2743 forum members have written 468545 posts in 5846 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”