Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport rutierAutoturisme retro / de epocăARO

Topic: Dacia 10 (Aro 10)

5 posts, 1385 views
Dacia 10 (Aro 10) gumbii

Potrivit unor surse (https://ro.wikipedia.org/wiki/ARO_10#Prima_genera%C8%9Bie_(1980)), prima generație de Aro 10 a fost cunoscută inițial ca Dacia 10 între anii 1980–82, după care a fost vândută sub marca ARO în anii următori. Oare informația este adevărată? Că știu că pe alte piețe Aro 10 a mai fost vândut sub marca Dacia.
IMG-20230617-WA0026.jpg (378.97 KB; downloaded 1413 times)

(sursa foto: https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?postId=456388&handler=ByPostId)

Re: Dacia 10 (Aro 10) Dristorul Nr.3

S-a vandut ca Dacia 10 pe unele piete externe precum Columbia. Iar in Marea Britanie ca Dacia Duster.
In Romania s-a numit ARO 10 de la inceputul fabricatiei si pana in 2006, la inchiderea uzinei.
Daca prin tara ai vazut exemplare cu sigla "DACIA 10", inseamna ca acestea au fost refuzate la export.

Re: Dacia 10 (Aro 10) shoppy

Sau s-au scos siglele din fabrica prin alte canale si apoi s-au imprastiat printre pasionati lafel ca siglele cu Renault.

Re: Dacia 10 (Aro 10) gumbii

Conform unor zvonuri, ARO 10 s-a comercializat și sub numele Dacia 10 în România.

https://www.facebook.com/groups/11930973 ... 8194399/

Re: ARO 1689

Aro 10 a fost o catastrofa din toate punctele de vedere (tehnic, confort, fiabilitate, calitate etc.).

Aviz “nostalgicilor” care l-au vazut in poze dar care n-au avut “placerea” de a conduce asa ceva.

1689 wrote here:
Fiecare editie de ARO 10 a fost - in felul ei unic - cea mai nefericita.

Am supravietuit conducind vreo 10.000 km (si schimbind 4 (patru) garnituri de chiulasa) un astfel de vehicul (ca autoturism nu se poate numi).

Trecind peste vibratiile pe care le producea, ruliu, schimbarile periodice de parbriz (pentru ca sasiul lucra si ca atare parbrizul - care era o simpla foaie de geam la modelul  '95 ? '(96 ?? '97 ?!?  - nu cred insa ca s-a schimbat ceva) pe care am avut onoarea sa-l conduc - crapa), consumul infernal de benzina ( ++10 l/100 km) si ulei (>0,5l / 1000 km), iarna frig (caloriferul era o chestie mica, de Dacie CN, la un volum de doua ori mai mare), vara cald (ca daca nu dadeai drumul la caldura la maxim fierbea si pe drum plat), masina aia te facea barbat(a) - da, stiu cel putin o domnisoara / doamna care a supravietuit supliciului.

Cutia asta pe 4 roti avea in jur de o tona juma' si nu fusese prevazuta cu servo-directie. O placere sa tragi de volanul de Dacie - norocul e ca motorasul de Dacie de 1,4 nu te lasa sa te lansezi cu mai mult de 70 nici la vale (frinai instinctiv peste 70 (daca ajungeai acolo !!) ca ti se facea frica sa nu zbori de pe sosea. Te simteai calare pe motocositoare pe drumuri publice.

Mie si daca mi-ar da cineva gratis un A 10, nu l-as lua.

Home page  • 
Parent forum: ARO  • 
Choose destination

Since our 2740 forum members have written 468304 posts in 5845 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”