Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Aplicație care îți arată în timp real flota STB și metropolitană

24 posts, 1495 views

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Re: Aplicație care îți arată în timp real flota STB și metropolitană LX20

Am dat acces tuturor celor care mi-au trimis mail (posibil mailul de confirmare sa fi ajuns in spam) .
Mersi mult că participați la testare!
De asemenea, am uitat să menționez un lucru: toți cei care participă la testarea aplicației vor primi varianta PRO.

Mulțumesc încă o dată pentru ajutor și pentru feedback! :bere:

Re: Aplicație care îți arată în timp real flota STB și metropolitană petro burgener

Felicitări și multumiri pentru ceea ce realizezi!

Re: Aplicație care îți arată în timp real flota STB și metropolitană Octav

Va exista si o varianta web a aplicatiei pentru utilizatorii iOS sau va fi lansata in viitor si pe App Store?

Re: Aplicație care îți arată în timp real flota STB și metropolitană punmeister

Asta ar presupune ca dezvoltatorul sa aiba un Mac si un iPhone din generatiile recente. Nu de alta dar gradina Apple e destul de ingradita.

Re: Aplicație care îți arată în timp real flota STB și metropolitană MIHAI_TB_10

LX20 wrote here:
Am dat acces tuturor celor care mi-au trimis mail (posibil mailul de confirmare sa fi ajuns in spam) .
Mersi mult că participați la testare!
De asemenea, am uitat să menționez un lucru: toți cei care participă la testarea aplicației vor primi varianta PRO.

Mulțumesc încă o dată pentru ajutor și pentru feedback! :bere:

Mulțumim foarte mult, mult succes cu aplicația în continuare, și spor la lucru.

Re: Aplicație care îți arată în timp real flota STB și metropolitană Octav

punmeister wrote here:
Asta ar presupune ca dezvoltatorul sa aiba un Mac si un iPhone din generatiile recente. Nu de alta dar gradina Apple e destul de ingradita.

Pentru o aplicatie da, dar pentru un site cred ca se poate si cu Windows.

Salut! Am revenit cu un update. Am stat mai tot weekendul să lucrez la aplicație și am făcut câteva schimbări destul de mari, atât la nivel de funcționalități, cât și de UI.

Am adăugat un nou centru de comandă, „Radar”, de unde puteți vedea și filtra vehiculele aflate în circulație după mai multe criterii:

tipul vehiculului: tramvai, troleibuz sau autobuz;
    modelul vehiculului;
    dacă are aer condiționat;
    dacă are podea coborâtă.

Am renunțat la filtrul pentru plata contactless deoarece, din ce am verificat, întreaga flotă STB ar trebui să permită plata cu cardul. Este posibil să difere doar modelul aparatului instalat de la un vehicul la altul.

Am adăugat și o zonă de statistici, unde puteți vedea, de exemplu:

câte vehicule sunt în circulație în acel moment, raportat la întreaga flotă;
    ce procent din flotă are aer condiționat;
    ce procent are podea coborâtă.

Statisticile pot fi filtrate inclusiv după tipul sau modelul vehiculului.

O altă funcție nouă este sistemul de alerte pentru stații și vehicule. Ideea este să puteți crea notificări destul de specifice, de exemplu:

„Anunță-mă cu 10 minute înainte să ajungă în această stație un tramvai care are aer condiționat.”
    „Anunță-mă în fiecare zi când tramvaiul 5 urmează să ajungă în stația X, între 08:00 și 08:30.”
    „Anunță-mă când un vehicul model V3A-93M-FAUR urmează să ajungă în stația X.”

Practic, încerc să fac sistemul de alerte suficient de flexibil încât fiecare utilizator să își poată defini exact ce îl interesează, fără să fie nevoit să urmărească permanent aplicația.

Legat de versiunea pentru iOS: mi-ar plăcea să lansez aplicația și acolo și, tehnic, se poate. Problema este mai mult una de timp și costuri. Contul Apple Developer costă în jur de 90$ pe an, iar din punct de vedere al dezvoltării ar trebui fie să trec la un cod comun, de exemplu Flutter, dar cu anumite compromisuri și simplificări, fie să mențin două aplicații separate, Android și iOS. A doua variantă este... un mic coșmar. :rofl:

În momentul de față aplicația nu este profitabilă. Mai am o aplicație deja publicată, MetroBuc ( https://play.google.com/store/apps/detai ... mp;hl=ro)  dacă vreți să o încercați, dedicată exclusiv metroului și orientată mai mult spre partea de călătorie și experiența generală a utilizatorului.
Ca să vă faceți o idee despre „business”: momentan „câștig” cam 4 cenți pe zi din ea. :rofl:

Dar, ca să fiu corect, am făcut aplicațiile astea în primul rând ca passion projects, nu cu așteptarea că o să devină neapărat profitabile. Dacă ajung să producă și ceva bani, cu atât mai bine; dacă nu, măcar rămân cu niște proiecte făcute cap-coadă de care pot să fiu mândru și pe care chiar le folosesc oameni. Pentru mine, cel puțin momentan, asta valorează mai mult decât cei 4 cenți pe zi. :D

Așa că, pe scurt, versiunea de iOS rămâne o posibilitate pentru viitor, mai ales dacă aplicația crește suficient sau dacă voi avea mai mult timp pentru dezvoltare, dar nu o văd realist în termen scurt sau mediu.

Legat de varianta web, situația este asemănătoare. Ar trebui să refac o parte destul de mare din cod ca să funcționeze bine în browser și ar apărea și costuri recurente pentru server și hosting.
Totuși, ideea nu este deloc rea și, după ce termin cu lansarea aplicației, vreau să mă gândesc mai serios la cum aș putea să o implementez. Eventual ar putea exista un mic paywall sau o variantă premium cât să acopere costurile de găzduire.
Din punctul meu de vedere, varianta web are chiar șanse mai mari să apară înaintea celei de iOS.

De asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor celor care mi-au scris, atât pe mail, cât și aici pe forum! Mulțumesc mult pentru ajutor și pentru feedback, chiar m-a ajutat să decid ce merită schimbat sau adăugat.
Așa că, dacă mai aveți idei, nu vă rușinați deloc. Spuneți-mi inclusiv ce nu vă place, ce vi se pare inutil, ce este greu de folosit sau ce credeți că ar putea fi făcut mai bine. Feedback-ul critic îmi este chiar mai util decât un simplu „arată bine”. :)

P.S. Urmează să mai fac un update azi sau, cel târziu, mâine, cu mai multe bug fix-uri și câteva îmbunătățiri. Deci, dacă mai aveți vreo idee, acum este momentul să o spuneți, poate reușesc să o strecor și pe ea în următorul update. :D

O zi faină! :bere:
filtre.png (58.54 KB; downloaded 262 times)
filtru.png (116.73 KB; downloaded 262 times)
map.png (424.31 KB; downloaded 262 times)
notificari.png (191.37 KB; downloaded 262 times)
overview.png (81.27 KB; downloaded 262 times)

Re: Aplicație care îți arată în timp real flota STB și metropolitană MIHAI_TB_10

Un update chiar minunat, îmi place că scrie și viteza de deplasare, dar o mică sugestie, la anumite vehicule depoul de proveniență e greșit, spre exemplu, în loc de Giurgiului scrie Pipera, sau la un anumit vechiul apare ca find de la un depou care nu mai aparțin.

Re: Aplicație care îți arată în timp real flota STB și metropolitană BIGRED1984

Inca n-am testat ca abia ce am facut request, dar din poze nu mi-am dat seama daca se poate sa filtrezi pe live Radar doar liniile tale favorite, dar din categorii diferite, gen 1+10+73+381; daca se poate e foarte bine, daca nu , ar fi un bun improvement

MIHAI_TB_10 wrote here:
Un update chiar minunat, îmi place că scrie și viteza de deplasare, dar o mică sugestie, la anumite vehicule depoul de proveniență e greșit, spre exemplu, în loc de Giurgiului scrie Pipera, sau la un anumit vechiul apare ca find de la un depou care nu mai aparțin.

Mersi! Datele legate de depouri le-am adunat din mai multe surse, pentru că, din păcate, nu am găsit o sursă oficială de unde să le pot extrage sau verifica automat.
Am atașat și fișierul pe care îl folosesc momentan ca referință. L-am construit adunând informații din mult prea multe locuri, iar problema este că îmi este destul de greu să îmi dau seama permanent ce informație mai este de actualitate și ce nu. Practic, îmi lipsește o singură „sursă de adevăr” pentru datele astea.

Ca să rezolv măcar parțial problema,  am adăugat și o funcție de raportare a informațiilor greșite, disponibilă direct pe pagina fiecărui vehicul.
Teoretic, update-ul ar trebui să fie disponibil în cursul zilei de mâine (tehnic azi).

Dacă observați că o informație este greșită sau aveți una mai bună, puteți apăsa pe „Raportează o problemă”, iar eu o să verific și o să corectez datele ulterior.
În felul ăsta sper să putem îmbunătăți treptat baza de date și cu ajutorul comunității.

@BIGRED1984 Poți să filtrezi după linie și acum, dar momentan doar o singură linie odată.
Știu deja ce trebuie modificat ca să permit selecția mai multor linii simultan, deci o să adaug și funcția asta într-un update viitor.

De asemenea, am mai primit câteva cereri pentru acces astăzi (tehnic, ieri :D).
Am adăugat în listă pe toată lumea care mi-a trimis mail până acum. Dacă  linkul de acces nu funcționează , dă-mi un semn și verific.

Ultimul update include:

• mai multe probleme vizuale rezolvate;
  • funcția de raportare a informațiilor greșite;
  • mai multe bug fix-uri și mici îmbunătățiri.

O seară faină! :bere:
raportare.png (211.49 KB; downloaded 57 times)
STB_Live_Vehicles.xlsx
STB_Live_Vehicles.xlsx (105.67 KB; downloaded 2 times)

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2734 forum members have written 467782 posts in 5840 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”