Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Insolvența STB

26 posts, 4236 views

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Insolvența STB V2A

Hotărârea AGA STB SA nr. 27/22.07.2026, prin care se solicită Consiliului de Administrație să demareze procedura insolvenței STB SA:
HAGOA-27-2026-07-22.pdf
HAGOA-27-2026-07-22.pdf (53.97 KB; downloaded 15 times)

Hotărârea AGA STB SA nr. 28/22.07.2026, prin care ANAF este notificată că STB SA dorește să solicite Tribunalului București - Secția a VII-a Civilă demararea insolvenței:
HAGOA-28-2026-07-22.pdf
HAGOA-28-2026-07-22.pdf (52.96 KB; downloaded 14 times)

• V2A
  • Posted:
  •  

🔰 Societatea de Transport București STB S.A. a depus astăzi, 6 august 2026, la Tribunalul București, cererea de deschidere a procedurii insolvenței, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014.

🟢 Demersul a fost realizat după parcurgerea etapelor legale și statutare, în baza Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 314/21.07.2026 și a hotărârii Adunării Generale a Acționarilor.

🟢 Depunerea cererii reprezintă o etapă procedurală. Deschiderea procedurii urmează să fie analizată și dispusă de judecătorul-sindic, în condițiile legii.

🟢 Activitatea de transport public se desfășoară în condiții normale. Circulația vehiculelor, programele de transport și serviciile oferite călătorilor nu sunt afectate de acest demers.

ℹ️ STB S.A. va informa public, în mod transparent, cu privire la etapele următoare și la măsurile adoptate pentru stabilizarea și reorganizarea societății.

Sursa: https://www.facebook.com/story.php?story ... 81220042

Re: Insolvența STB PaulIP

Știu că e fix ultima lor grijă în momentul de față, dar nu mă pot abține să întreb: ce au de gând să facă cu bruma de vehicule istorice recondiționate și cu cele care ar trebui recondiționate? Tare mi-e să nu se ajungă la un nou moment 2020, eventual mai dur de atât...

Re: Insolvența STB omirica

Decizia nu mai e la nivel de STB, administrarea patrimoniului se face sub supravegherea unui administrator judiciar, desemnat de instanță.
Să sperăm că va fi unul care va păstra un echilibru între interesul public în sensul cel mai larg și necesitatea de a rentabiliza societatea.

Re: Insolvența STB alchimistul

Vorbim despre rentabilizare, dar avem autobuze care realizeaza acces de la autobaza Alexandria la "Soseaua Fundeni" via Unirii. L-am observat azi si nu-mi venea sa cred. Google Maps imi spune ca intre ex autobaza Pipera si "Soseaua Fundeni" sunt ~6 km, versus 15 km de la Alexandria. Totusi, Pipera sta inchisa din cauza unei decizii luate "la sprit" de catre un primar cu intentii oneroase. In orice oras normal la cap s-ar pune la dispozitie imediat orice terenuri detinute de catre societatea de transport sau de catre primarie in vederea gararii autobuzelor. Va dati seama cata motorina s-a prapadit in 6 ani cu asemenea trasee de acces/retragere si cate se puteau face cu banii acestia? Si asta este doar varful aisbergului.
IMG_20260812_150538.jpg (1.94 MB; downloaded 1263 times)

Re: Insolvența STB cris_m

Sa vezi dimineata pe la 6:20 ce frumos pleaca articulatul din autobaza Titan catre Aeroport Otopeni pentru acces pe linia 100. Sau pe linia 381 de la Giurgiului la Clabucet...

Re: Insolvența STB Chev Celios

Sa mai zicem de turele de Ferentari din 290 - Sos.Colentina <-> Complex Baneasa???

Re: Insolvența STB Victor C

Ferentariul nu mai are ture în 290.

• V2A
  • Posted:
  •  

A fost respinsă cererea de intrare în insolvență a STB SA. Poate fi depus apel în 7 zile de la comunicare.

Dosarul 30071/3/2026 menționat în minută a fost deschis pe 22.07.2026 de creditorii RAMCO SRL, ROMANIAN SECURITY SYSTEMS SRL, TERRA PALFINGER SRL, BMF GRUP SOLUTII INTEGRATE SRL, PRO TYRES SRL - LA CABINET AVOCAT STAICU ANDREEA CRISTINA, GANZAIR COMPRESSOR TEHNIC SRL, care cer, de asemenea, insolvența STB SA. Primul termen este pe 10.11.2026.
Ora estimata: 10:00
Complet: Camera de Consiliu C19
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea de deschidere a procedurii insolven?ei formulată de debitorul SOCIETATEA DE TRANSPORT BUCUREŞTI STB S.A., faţă de nedepunerea tuturor documentelor prevăzute la art. 67 alin. (1) din Legea nr. 85/2014. În temeiul art. 66 alin. (7) teza finală din Legea nr. 85/2014 coroborat cu art. 134 alin. (5) din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, disjunge cererile de deschidere a procedurii insolvenţei formulate de creditori în prezentul dosar şi dispune înaintarea lor la dosarul nr. 30071/3/2026. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 18.08.2026.
Document: Hotarâre  4511/2026  18.08.2026

Re: Insolvența STB PaulIP

Repede s-au mișcat.

OK... now what?

• V2A
  • Posted:
  •  

Sursa: Facebook/Ciprian Ciucu
A venit motivarea instanței pentru care nu a fost acceptată cererea de insolvență a STB
„Este posibil ca autoritățile să aibă dreptate, dar este tot atât de posibil ca ele să nu aibă dreptate.” Procesul, Franz Kafka
Ce a însemnat faptul că STB nu a depus toate documentele necesare?
STB nu i-a trecut fiecare dintre miile de salariați cărora le datorează bilete de odihnă și tratament, cu nume și prenume și cu adresele lor cu tot.
STB îmi spune că acest lucru este foarte greu de făcut și că această decizie, odată devenită publică, le-ar fi creat probleme pe legea datelor cu caracter personal/GDPR.
Așa o fi, salarații ar trebui să se înscrie la masa credală, fiecare în parte, pentru biletele de odihnă și tratament..
În fine, STB caută soluții să se conformeze.
Dar presiunea din partea tuturor, mai ales a caselor de insolvență,  este mare. E cel mai mare și importat dosar de insolvență de astăzi.
Tot ce îmi doresc este ca STB să se redreseze și transpotul public să fie mai bun.
Redau mai jos motivarea instanței.  Așa o fi, nu-s jurist. Dar alții care se ocupă cu astfel de lucruri mi-au spus că nu au mai văzut o astfel de situație. Cererea o fi fost incompletă. Csf, ncsf...
Nu contest cum a judecat juecătorul, precizările mele sunt descriptive, nu normartive.
---
Astfel, ultima poziţie din listă priveşte creditorii salariali, care deţin creanţe în valoare
totală de 3.285.880 lei reprezentând „decontare bilete de odihnă şi tratament”. Debitoarea nu a indicat în concret numele şi prenumele creditorilor, limtându-se la a menţiona generic „salariaţi ### SA”, nu a precizat adresele acestora şi nici valoarea creanţelor deţinute împotriva societăţii de către fiecare dintre creditori, aşa cum a procedat în cazul creditorilor din celelalte categorii.
Această modalitate de întocmire a listei creditorilor contravine prevederilor art. 67 alin. (1) lit. c)
din Legea nr. 85/2014, care au caracter neechivoc cu privire la datele pe care trebuie să le conţină documentul.

• V2A
  • Posted:
  •  

Sursa: Facebook/Ciprian Ciucu
STB a depus o nouă cerere de insolvență. Nouă bibliorafturi, atent verificate.

Cred că nu este cazul să ne jucăm cu viitorul transportului public și cu stabilitatea financiară a Primăriei Municipiului București.

Sper că de data aceasta cererea să aibă bască.

Mâine voi face o conferință de presă pe o temă la fel de importantă. Cineva trebuie să se ocupe, dupa zeci de ani, de problemele structurale ale Bucureștiului...

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2735 forum members have written 467835 posts in 5840 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”