Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Astra Imperio Metropolitan

2923 posts, 1075615 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 203 204 205 206 207 208 209

📖 Pagination options
Re: Astra Imperio Metropolitan Gabyyyyyy9001

Pragul ușii 3 la 3807
IMG_0183.jpeg (428.41 KB; downloaded 2026 times)

Re: Astra Imperio Metropolitan STB6228

A început și în Imperio să apară rugină... problema se datorează că aceste vagoane, în special pe linia 41, rulează de dimineața până seara, fără pauză...

Re: Astra Imperio Metropolitan idk_vlad

Și de ce ar fi asta o problemă?

Re: Astra Imperio Metropolitan Gabyyyyyy9001

STB6228 wrote here:
A început și în Imperio să apară rugină... problema se datorează că aceste vagoane, în special pe linia 41, rulează de dimineața până seara, fără pauză...

Dar atâtea generații de V3A din 41, cum de nu arătau așa? Și astea în 4 ani de zile arată ca după 10 !!! Aici nu găsesc nimic elocvent, că “circulă de dimineața până seara, fără pauză”, au fost atâtea, dar nu arătau așa…, aici pot da vina și pe producător pentru materialul prost, dar și pe personalul de întreținere, pt că nu și face treaba, barem ledurile și spotturile sunt arse în marea majoritate a celor din 41, exceptând seria 3881-3884, și astăzi m am întâlnit și cu 3882, care arăta deplorabil, colțarele strâmbate, pe semne că avusese tamponare, dar arăta deplorabil, trebuie schimbată fața, și mai sunt câteva în această stare, cu care m am întâlnit în perioada asta (ex: 3811, 3829, 3833, 3839, 3842, 3858, 3859, 3867, 3870, 3882, etc), care toate acestea au colțarele îndoite/strâmbe/petrecute peste mască, mi se pare foarte ciudat acest lucru, și încă un lucru care l am observat de mai mult timp, măștile de la boghiurile purtătoare de pe partea stângă ale lui 3867 sunt efectiv zgâriate și strâmbate!

Re: Astra Imperio Metropolitan Luca

STB6228 wrote here:

Nu au fost făcute să ruleze de dimineața până seara fără pauză? Este material de proastă calitate.
Nu cred că vor rezista 53  de ani ca Tartra.

Re: Astra Imperio Metropolitan MIHAI_TB_10

Și de unde știi dacă materialul din care sunt făcute e de proastă calitate? Hai să nu mai sărim direct la concluzie fără informații concrete, este posibil să fie și din cauza mentenanței marca STB.

Re: Astra Imperio Metropolitan shoppy

Nu mi se pare o problema acea rugina acolo, toata lumea calca acolo, linoleul se toceste si intra apa carata pe picioare cand ploua sau ninge(iarna bonus si cu sare), un flex cu disc cu smirghel, apoi se lipeste noul linoleum si gata.

Re: Astra Imperio Metropolitan Nenea_titi

Flexul cu șmirghel e cea mai bună invitație a ruginii.

Re: Astra Imperio Metropolitan shoppy

Acuma sa cerem sa si grunduiasca si vopseasca doar ca sa lipeasca linoleum peste, sigur tot ce se va intampla va fi sa fure grundul si vopseaua.

Re: Astra Imperio Metropolitan PaulIP

Rugină din aia o fi normală la 20 de ani de exploatare, nu 4. Sunt de acord cu principiul care duce la formarea ei, nu și cât de repede se întâmplă.

Re: Astra Imperio Metropolitan Nenea_titi

La orice vehicul de transport public, există o perioadă de mentenanță la șasiu. Refacerea stratului protector, verificarea integrității acestuia, dacă a început procesul de rugină, etc. Mai mult și piesele de aluminiu trebuiesc protejate. Deoarece și aluminiul este afectat de coroziune. Mai ales la contactul cu apa cu sare.

Referitor la "materialul de proastă calitate ", foarte mult contează prelucrarea și asamblarea. Degeaba ai materiale premium dacă le prelucrezi și asamblezi prost. Sunt sigur că la Imperio sunt folosite materiale ieftine, prelucrare ieftină, asamblare cu picioarele,  pasivizare nu prea, hidroizolații proaste (am văzut destule în care plouă). Adăugată mentenanța bună "a la stb", iese un dezastru.

Go to page:  1  ... 203 204 205 206 207 208 209

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2722 forum members have written 466807 posts in 5825 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”