Zona metropolitană București → Parcul de vehicule al operatorilor din București și Ilfov → Tramvaie STB

Topic: Discuții diverse

1800 posts, 640126 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 123 124 125 126 127 128 129

📖 Pagination options
Re: Discuții diverse punmeister

Astra are pivotante la 4.5 grade!!

Iar la fixe, tin minte cum s-a plans Alstom ca PMB nu acceptau boghiuri fixe la licitatie, dar au pierdut si la CNSC si la CAB in 2019.

Re: Discuții diverse Nenea_titi

Uite că GRANTON nu au avut așa probleme mari ! Da, sunt din topor făcute, dar, să recunoaștem, au fost chiar ok. Poate și datorită echipelor din China care stau călare pe ele. Se pare că și la Yutong la fel, deci dacă vom avea tramvaie chinezești cu echipă de chinezi la pachet, probabil că va fi mai bine.

Re: Discuții diverse PaulIP

punmeister wrote here:
Astra are pivotante la 4.5 grade!!

Da, bine, știu, dar e ca și cum ar fi fixe, comparativ cu boghiuri care pivotează ca la orice tramvai clasic... La de-alde Astra, „greul” pivotării se face din articulație prin niște sisteme de compensare destul de complicate (și deci pretențioase la mentenanță), de aia prima și a treia articulație la Imperio de București dansează așa mult stânga-dreapta.

@Nenea_titi ZTE la capitolul execuție sunt la fel de proaste ca Otokar, doar fiindcă încă sunt relativ noi nu au avut probleme mari. Nici Otokarele nu au ars în primii ani, ci abia mai înspre zilele noastre.

Asta cu ASTRA vs Durmazlar a fost așa, o fumigenă, o răfuială politică...oricum de la prima vedere se vede că sunt cârpite și încropite, iar zgomotul, cel puțin pe 41 la ele a apărut în primele 6 luni. Au fost băgate pe 41 în decembrie, deja în mai 2023 făceau ca o cratiță cu șuruburi. Acum cele din 11 sunt pe 41, iar 11 nu e linie proastă. Am mers cu unul din ele pe 41, puteam să jur că am călătorit în timp când 41 era cu EP V3A pe O.R..

La otokar, mentenanța a fost făcută de stb și turci, adică prost...s-a aplicat principiul DACului, după ce că e prost, îl întreținem noi și mai prost, să iasă un dezastru. La ZTE se face de către chinezi, am înțeles că românii nu ating nimic la ele.

Re: Discuții diverse STB6228

Am o întrebare de curiozitate și face referire la RK-uri și modernizări ale tramvaielor V3A făcute la URAC.  Care tramvai va ieși următorul de pe poarta URAC-ului?

Re: Discuții diverse MIHAI_TB_10

Posibil 208.

Re: Discuții diverse Puss in Boots

Stie cineva cate sunt in lucru la URAC acum si ce tip de lucrari se fac? RK, conversie etc.

In acest moment la URAC sunt la RK 406, 4046 si 4047. La conversie in CA sunt 8 tramvaie in total, acestea fiind 208, 282, 285, 113, 274, 026, 152 si 189.

Până la urmă, se știe pe unde le vor distribui ?
Dacă vor să înlocuiască ultima serie de Tatra la Militari, ar trebui să le dea măcar 4 vagoane. Restul ar trebui și pe la Alexandria (încă mai există FAUR) și pe la Giurgiului. Sau la Giurgiului rămân Imperio + V3A (inclusiv V3A 93 PPC) ? Vor pune măcar pe astea aer condiționat ? Nu mi se pare normal ca în 2026 să nu fie aer condiționat pe vehicule "noi". Știu că aceste CA-PPC sunt niște compromisuri. Dar fără ele, sistemul de tramvai al capitalei nu va mai funcționa.

Seria noua o sa aiba aer conditionat si usi noi Bode.

Sincer, de uși nu îmi pasă, aerul condiționat e cel mai important.

Re: Discuții diverse ByOnu

Foarte corecta observatia. Se fac orice fel de modificari SF: fibra de sticla, motoare in CA si alte povesti, cand tot ceea ce vor calatorii este o sectiune PPC pentru accesibilitate si AC.

Re: Discuții diverse DenisM017

Nenea_titi wrote here:
Restul ar trebui și pe la Alexandria (încă mai există FAUR) și pe la Giurgiului.

Consider că în viitorul apropiat ar trebui date câteva CA-uri și pe la Victoria și Titan, parcul acestor depouri fiind format aproape exclusiv din vagoane cu podea ridicată și fără aer condiționat. În acest moment ar fi doar două PPC-uri reostatice la Victoria și trei la Titan, total insuficient comparativ cu alte depouri. Sunt convins că ar putea exista anumite dificultăți în repartizarea CA-urilor la aceste două unități, inclusiv din cauza faptului că este posibil ca unii vatmani să nu aibă specializare pe vagoanele cu manșă, dar ar trebui să se rezolve și această problemă o dată pentru totdeauna.

De bine, de rău, parcul s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii ani la toate depourile, în urma intrării în exploatare a tramvaielor Imperio (inclusiv la Bucureștii Noi, unde au fost trimise numeroase CH-PPC și CA-PPC), cu excepția depourilor Victoria și Titan, unde parcul circulant a rămas blocat în timp. Să nu uităm că acestea deservesc și linii importante: 1/10, 5, 11, iar în următoarele luni ar putea să se deschidă anumite linii din est. De asemenea, liniile 23 și 27 depind în acest moment de vagoanele depoului Titan, fiindcă depoul Dudești nu mai are ture pe liniile respective de câteva luni, iar PPC-uri ar fi maxim 3 pentru ambele linii.

Nu cred că cele câteva FAUR rămase la Alexandria reprezintă o problemă urgentă atât timp cât toate liniile depoului (32, 41, 44) beneficiază de vagoane cât de cât moderne (pe 32 și 41 Imperio, pe 44 se trimit CA de Militari și CH de Alexandria), iar la Militari nu mai există scuza cu retragerea Tatrelor fiindcă deja nu au mai circulat deloc pe linia 44 de trei săptămâni.

Depoul Titan momentan e închis. Ce iese ,e din Dudesti . Am mai spus, riscăm să revină trasee reabilitate cu vechituri căzute și reeșapate. Sau mai rău, nu au cu ce. Momentul e numai bun pentru a face transformări în CA-PPC. Plus reparații la CH-PPC.

Go to page:  1  ... 123 124 125 126 127 128 129

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2750 forum members have written 469193 posts in 5851 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”