Infrastructura feroviară din RomâniaLucrări de modernizare și de extindere a infrastructurii feroviare din România

Topic: Modernizare Gara București - Progresul (linia 102)

2 posts, 126 views
Modernizare Gara București - Progresul (linia 102) Tiberiu Shaolin

Mai jos veti gasii poze de la ultimele zile de activitate feroviara din gara CF Bucuresti Progresul, inainte de inchidere pentru modernizare. Primele 3 linii de cale ferata au fost scoase, au mai ramas 3 linii pentru manevra vagoanelor de marfa si plecarea lor din fabrica. Demolarea Garii a inceput ieri 23.07.2026, in locul cladirii vechi, va fii construita o gara noua, o parcare multimodala si o statie de metrou, de pe magristrala 4, din cate stiu termenul limita este 2031. Nu stiu numele constructorului care se ocupa de aceasta lucrare, insa el nu respecta delimitarile de santier. Angajatii nu au echipament de protectie corespunzator. Spun aceste afirmatii deoarece mi-a fost atrasa atentia sa nu fotografiez si sa nu filmez, deoarece ma aflu intr-o zona de santier, dar legal aceea zona inca nu era delimitata ca fiind santier, doar se lucra. Am facut o solicitare la CFR S.A. pentru a afla cine este constructorul si ca nu respecta legea. La fata locului nu exista niciun panou de '' Santier in lucru'' ceea ce stiu ca este obligatoriu cand se incepe un santier pentru a stii cine este beneficiarul, executantul si regurile de Protectia Muncii si SSM. Chiar imi pare rau pentru o astfel de abordare, dar voi revenii cam in fiecare luna cu reportaj din zona si ma voi ocupa persoanal pentru a vedea cum avanseaza lucrarile. Spor la vizionat.
IMG_0361.jpeg (1.66 MB; downloaded 142 times)
IMG_0348.jpeg (1.67 MB; downloaded 142 times)
IMG_0358.jpeg (1.68 MB; downloaded 142 times)
IMG_0351.jpeg (1.67 MB; downloaded 142 times)
IMG_0349.jpeg (1.64 MB; downloaded 142 times)
IMG_0360.jpeg (1.64 MB; downloaded 142 times)
IMG_0356.jpeg (1.62 MB; downloaded 142 times)
IMG_0355.jpeg (1.6 MB; downloaded 142 times)
IMG_0363.jpeg (1.62 MB; downloaded 142 times)

Re: Modernizare Gara București - Progresul (linia 102) ByOnu

Multumim pentru fotoreportaj!

Uitandu-ma asa prin lumea mare cum se construiesc garile si pe unde sunt pozitionate, rareori (aka niciodata) se construiesc gari noi la 500m de drumul principal de interes - acolo unde SE POATE.

De la gara pana la terminalul tramvaiului sunt 500m. Cine va opta pentru tren, cand microbuzul te lasa mult mai comod, nu stiu.

Intr-o lume ideala ar fi mers poate o statie pe estacada peste Sos. Giurgiului. Daca TOT bagi bani in toata lucrarea asta pentru inca un secol. Toata investitia asta si beneficii reale pentru calatori cat negru sub unghie. Asta este limita de viziune a statului.

Macar sa mute PMB tramvaiul la gara. Si asa bucla actuala este subdimensionata si necorespunzatoare.

Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și de extindere a infrastructurii feroviare din România  • 
Choose destination

Since our 2718 forum members have written 466545 posts in 5825 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”