De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Clubul "Flacăra roșiatică"

4505 posts, 1279739 views

Go to page:  1  ... 316 317 318 319 320 321 322

📖 Pagination options
Re: Astra Imperio Metropolitan ByOnu

ByOnu wrote here:
Trist ca incep sa iasa din garantie, iar PMB/STB nu au luptat pentru remedierea problemei de la trenul de rulare. + Afisajele scunde care doar afiseaza "STB Linia x". Si probabil alte probleme ce trebuiau rezolvate, chiar si prin instanta.

Nenea_titi wrote here:
Acum că garanția a luat sfârșit, să vedem cum revin după vreun defect...cât stau imobilizate.

Mie imi pare rau ... imi pare rau ca in loc sa POT sustine industria romaneasca cu inima deschisa, producatorul s-a dovedit a fi ... nepasator. Nepasator ca tramvaiul care ar trebui sa fie CARTEA DE VIZITA a companiei in capitala tarii este un pickhummer care exaspereaza jumatate din cetatenii orasului.

Ce client international vine la Bucuresti, le vede, ..le aude, si spune < PERFECT, D-ASTEA VREM SI NOI, 50 DE BUCATI, VA RUGAM >?

Totul in timpurile acestea foarte incerte in care ... da, avem nevoie de locuri de munca in tara, si avem nevoie ca acest capital sa ramana in tara. Ca simplu cetatean imi doresc ca Astra sa reuseasca, sa se dezvolte si castige cat mai multe contracte. Dar ca bucurestean, imi doresc producatori care sa nu isi mai bata joc de orasele in care livreaza. Si slava cerului, sunt destui...

Re: Astra Imperio Metropolitan Nenea_titi

Aia cu "românesc, dăm de muncă la români " a fost o fumigenă. A fost un fel de EUROBUS DIAMOND. Adică modern, dar cu destul de multe probleme. Mai rău a fost că ASTRA a mers pe cârpeli românești, au rezistat că au oferit garanție pentru situații în care alți producători scoteau tramvaiul din garanție la ieșirea din depou. Nu e ok nici așa. Au fost folosite pe linii proaste (dar parcă ASTRA a zis că pot merge pe toate liniile STB fără probleme)...au alergat doar după contract. Dacă era un producător de top, nici nu se băga la București.
Și eu îmi doresc ca ASTRA să reușească...dar cu produse și aftersales de calitate. Nu cu "legătură cu sârme " și niște produse care nu au făcut un mare upgrade la transportul public.
Oare ASTRA s-a sesizat când lumea a spus că "tramvaiele lor sunt mai zgomotoase decât alea vechi " ? Nu prea cred...dovadă că multe toacă pietre când merg. Zilele trecute am mers pe Colentina - Moșilor. Este inadmisibil să meargă în halul ăla niște tramvaie noi. Plus că probleme au avut destule...afară de accidente. Zgomot au și în alte orașe. Mai rău ca alte tramvaie.

Noi, locuitorii de pe 41, inițial ne-am bucurat că avem tramvaie noi...dar după 4 luni, deja apăreau probleme, zdranganeli, blocat linie, de apărea mereu 641.

Se zice că vatmanii nu știu să le conducă...pleacă și frânează patinat. Ok, tramvaiul nu are niște secvențe de plecare și frânare? Adică, dacă vatmanul e prost...măcar tramvaiul să fie deștept. Adică dacă țăranul de vatman apasă la.maxim manșa, tramvaiul să plece lin, nu cu patinaj, la fel și la frânare. Nu...la noi pleacă cu patinaj de tatra sau V3A, opresc ca niște EP V3A cu federe (bloca roata și se ducea târâș)...se.zicea că se face bypass la știu eu ce sisteme...au voie ?

Fix ca la Otokar și la Astra.

Cezar210 wrote here:
Asta se întâmplă când vrei să cumperi tot la prețul cel mai ieftin posibil. În loc să primești ce ar trebui, primești ce se mai poate. Chiar și aceste Imperio puteau fi mai bune, cred eu, dacă nu se dorea reducerea costului.

Părerea mea este că au fost făcute din resturi sau cele mai ieftine componente. Adică e un produs de calitatea a III a. Mai mult, nici STB nu e familiar cu astfel de tramvaie, ei au rămas la V3A.
Eu vreau un produs românesc, dar să fie de calitate. Nu iau românesc doar de dragul unei ipocrizii mascate în naționalism. Mai mult, dacă la aceiași bani avem ASTRA și DURMAZLAR (să zicem), dar DURMAZLAR oferă mai multe la același preț, normal că iei DURMAZLAR. La fel și ASTRA - PESA. Dacă la același preț, PESA oferă mai mult...normal că iei PESA. Repet, asta cu AJUTĂM INDUSTRIA ROMÂNEASCĂ e o fumigenă, politică. Mie îmi este teamă că aceste tramvaie se vor defecta după garanție. Iar la defectarea în post garanție, reparația trebuie făcută pe banii STB. Care face licitații, apoi contestații, apoi analize...și ajungem cu tramvaiul imobilizat cu anii.

@Nenea_titi, nu inteleg treaba cu fumigena. Grosul banilor ramane in tara. Iar guvernele pun deseori criterii pentru a favoriza si dezvoltarea locala prin astfel de contracte. Chiar si SUA are astfel de criterii (cota parte din produsul final sa fie fabricat local).

@ByOnu

Sincer, nu știu ce să zic. Asta cu banii care rămân în țară, iarăși nu o prea cred...la V3A, CA-PPC, CH-PPC,  BLF, acolo sigur banii au rămas în țară...important este că s-a luat un produs de slabă calitate, multe defecte, din multe cauze. De la probleme de exploatare (rețea, linii, atitudine vatmani ) , mentenanță (Astra se pare că nu prea și-a dat interesul) și calitatea materialelor și a asamblării...s-a ajuns fix la epopeea daciei 1310...prost făcută, prost întreținută, prost exploatată.

Re: Astra Imperio Metropolitan Vlad.Mm

@ByOnu
Asta e o tampenie suveranista ca banii raman in Romania. De parca patronul Astra ne face vreun serviciu si face tramvaiele pe banii lui. Prefer sa platim mai mult dar sa avem niste tramvaie mai calitative, care sa reziste ani de zile. Sper ca noile tramvaie ce vor veni sa fie mai bune. Degeaba avem pretentii de la oameni sa lase masinile acasa daca nu au conditii decente.

Nu suveranistii au inventat economia.

Orice am spune, Occidentul isi apara producatorii. 20 de retele noi de tramvai intre 2000 si 2019 in Franta. 1 retea pe an. Cine credeti ca a fabricat tramvaiele? PESA? Siemens? Hitachi? ... nu, Alstom.

Trebuie sa avem capacitatea de a separa in mintea noastra "patronul" de tot ceea ce inseamna linia de productie. Adica mentinerea in viata a unui ecosistem economic de firme domestice terțe, locuri de munca si tot tacamul.

Nu suveranistii au inventat conceptul de buy locally. Ati fi surprinsi cum e incurajata si favorizata economia locala in Occident.

Cat despre suveranisti, ... mereu cand dau de cate unul murdarit de ultranationalism la gura il intreb ce masina are. Nu e unul cu Dacie. Deci cam that's that cu nationalistii din carton.

Re: Astra Imperio Metropolitan punmeister

In cazul nostru, Astra are un procentaj destul de bun de local-made. Materia prima pentru caroserie, invertoare, TCMS, surse statice imi vin in minte acum.

@punmeister
Degeaba, dacă produsul este de calitate slabă.
Cel mai românesc este BLF și CA-PPC...doar că aici calitatea e...nu mai vorbesc.

@ByOnu
Românul trebuie să aibă Audi sau Mercedes chiar dacă are Wc-ul în curte. Cât despre Dacia, marca nu prea mai este românească, adică o parte foarte mare din profit merge în Franța.

Re: Astra Imperio Metropolitan punmeister

La masini vorbim deja de un can of worms, ca in realitate vorbim in mare despre Stellantis, VW Group, GM si restul.

Re: Astra Imperio Metropolitan aztec

Nenea_titi wrote here:
@ByOnu
Românul trebuie să aibă Audi sau Mercedes chiar dacă are Wc-ul în curte. Cât despre Dacia, marca nu prea mai este românească, adică o parte foarte mare din profit merge în Franța.

Actionariat francez. Profit francez.
Daca, spun DACĂ produsul este fabricat in Romania, se duc doar salariile,  taxele pe salarii ai alte impozite catre stat.
Pt ca Dacia se produce in multe tari si vinde la noi, China, Maroc, Turcia, mai nou spre Slovacia sau Slovenia....

Am murit in industrie pe barba noastra .. sa nu uitam Autobuzul, Aro si multe altele

Go to page:  1  ... 316 317 318 319 320 321 322

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2717 forum members have written 466199 posts in 5822 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”