Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor

535 posts, 99538 views

Go to page:  1  ... 33 34 35 36 37 38 39

📖 Pagination options
Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor tibi227

Explicația logică e că sistemele Thoreb nu funcționează corespunzător pentru a fi afișată o singură destinație.

Șoferii sunt pândiți pe traseu de angajați TPBI care îi sancționează dacă circulă cu destinația afișată greșit. Pentru a evita asta, șoferii aleg să piardă câte 3-4 minute la capăt pentru a reseta autobuzul, ceea ce se traduce într-un deserviciu cauzat călătorilor, prin creșterea duratei de deplasare.

Mai explicit de atât nu pot fi…

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Aron

Tot nu se leagă. Adică asta cu statul la panda de unde? Momentan funcționalitatea nu este implementată pe toate vehiculele. Nu văd rostul și nici nu e în regulă să se facă “verificări” atâta timp cât nu s-a dat OK-ul ca domne de azi toate vehiculele au această funcționalitate (testată în prealabil, rezolvat toate “bug”-urile) și abia atunci să se verifice în teren.
Mie îmi sună a zvonistica de șoferi asta cu amendat

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor BodoMinea

Niște afirmații total absurde cum că așteaptă 3 minute la capăt ca să dea reset și de asta se decalează orarul. Trebuie mereu să se găsească cineva care să ne spună
că în București nu se poate implementa ceva ce alții fac de când a apărut transportul public ca și concept la modul general. Vorbim oricum de operatorul STB unde orarul e o chestie absolut orientativă și opțională.

De ce ar aștepta să dea reset în loc să schimbe sensul manual selectând o cursă care se îndreaptă în direcția corectă? De ce s-ar considera că e OK ca aceste sisteme să nu funcționeze bine oricum, ne uităm doar la afișajele exterioare? Dacă schimbarea automată de sens nu are loc la capăt, oricum problema se manifestă și în salon unde tot drumul se va afișa ca următoarea stație capătul de linie al semicursei precedente, putând să inducă astfel călătorii în eroare.

Șoferii nu ar trebui să trateze problemele tehnice prin semnalarea lor către responsabilii cu mentenanța de la unitatea de care aparțin? Mai mult de atât, sistemele acestea nu au funcții de autodiagnosticare prin care să raporteze atunci când au probleme cu modulul GPS, comunicarea, semnalul, etc?

S-au cumpărat echipamente și se plătesc servicii scumpe an de an în acest sens (vedeți aici contractul pt service post garantie al echipamentelor de informare, este cel de anul trecut, ca să vă faceți o idee ce costuri sunt vedeți pagina 10) de care trebuie să putem și beneficia în loc să găsim scuze pe rând management-ului, șoferilor și cine știe cui - să dăm vina pe bruiajul rusesc eventual ca să nu avem un format normal pe display.

La vehiculele noi există garanție. La vehiculele ieșite din garanție există contracte de mentenanță pentru aceste echipamente, așa cum se vede pe link-ul de mai sus. Cine nu-și respectă atribuțiile în acest sens trebuie penalizat.

Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Andrei Andraș

Pentru șoferii nemulțumiți ce-și fac simțită prezența aici prin unii utilizatori, același combo Thoreb + Bustec funcționează de n ani la Sibiu unde se afișează întotdeauna corect strict destinația. Iar treaba asta se practică încă de pe vremea afișajelor flip-dot unde șoferii schimbau manual la fiecare cursă destinația.

Iar acei "profesioniști" ce resetează ei autobuzul cum și când vor ar trebui reclamați cu nume și prenume la STB. Mai bine să fie sancționați că nu schimbă destinația pe afișaj decât să fie sancționați că au bulit autobuzul.

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Costin

tibi227 wrote here:
Șoferii sunt pândiți pe traseu de angajați TPBI care îi sancționează dacă circulă cu destinația afișată greșit.

Excelent! Foarte bine! La cat mai multe sanctiuni!

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Misiekwas

tibi227 wrote here:
Au ajuns șoferii din 122/137 să reseteze autobuzele de la baterii în mijlocul drumului la Universitate doar ca să poată afișa destinația corectă…

Serios? Acesta e fundamentul deciziilor TPBI? Să se blocheze o bandă de pe Magheru, respectiv să fie mărită durata de deplasare pentru călătorii autobuzelor cu câte 3-4 minute la fiecare semicursă pentru moftul de a se afișa o singură destinație? Șoferii spun că “așteaptă TPBI-ul ascuns prin boscheți să ne amendeze că nu scrie ce trebuie pe firmă”. Jalnic…

Imi cer scuze, dar imi e greu sa cred ca asta e o afirmatie serioasa. Daca am ajuns sa cautam scuze ca "nu se poate" iar o banala schimbare a afisajului prinde la STB dimensiunii apocaliptice, inseamna ca mai bine sa punem lacat la intreaga companie si incepem de la zero.

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Chev Celios

Sunt momente in care Thorebul se blocheaza/ pierde conexiunea cu afisajul sau pe cea cu GPS-ul si trebuie sa schimbi statiile manual. Cel mai probabil soferii resetau intreg autobuzul pentru ca este varianta care functioneaza. Problema ca defectul nu este cunoscut si greu de gasit, pentru ca tu reclami masina cu Thorebul blocat, o opreai si cand vine cel de la mentenanta pune contactul si surpriza Thorebul functioneaza perfect. Chestiile astea le spun din propie experienta de pe vremea cand lucram la STV. Am patit de multe ori sa trebuiasca sa ma retrag cu afisajul blocat pe o linie si Thorebul sa fie setat perfect pe retragere, insa afisajul nu se schimba. Cateva ore mai tarziu cand a venit colegul de la schimbul 1 sa iasa in traseu totul functiona perfect. Eu unu nu imi explic care este sursa problemelor.

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor TudorSt

Am o întrebare. Pentru vehiculele care nu au Thoreb și se folosesc strict de localizarea prin SAT + Radcom (sau cine a produs aplicația Info TB), nu se poate conecta acest sistem la afișaje astfel încât să se schimbe automat?

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Chev Celios

Tehnic probabil ca ar putea fi posibil, insa nu cred ca este fezabil sa se faca acest lucru, pentru ca ar costa prea mult, ar fi si mai complicat si ar fi ceva caruia eu unu nu ii vad rostul. Mai simplu le schimbi afisajele la toate (ca oricum alea flip dots nu prea se mai vad) cu o solutie care sa fie compatibila cu Thoreb sau poate SAT.

Re: Bucur 1 (V2S-T si V2A-T) nathalael

Gabi23 wrote here:
3003 astăzi pe linia 44, cu afișajul actualizat și cu un conducător de vehicul care nu își bate joc de sarcinile de serviciu. Afișajul trebuie schimbat la fiecare semicursă. Pentru unii e mult prea greu să schimbe sensul...
3003 - 44 - 08.07.2026.jpg (404.14 KB; downloaded 528 times)

O poza de azi din #413
IMG_7567.jpeg (460.22 KB; downloaded 592 times)

Re: Discuții diverse MIHAI_TB_10

Ăsta e un exemplu de om care chiar îi pasă de locul său de muncă, și respectă regulile impuse. Bravo vatmanului!

Re: Discuții diverse Nenea_titi

Dar asta nu trebuie să se întâmple automat ?

Re: Discuții diverse Gabi23

Mesajul afișat în vagonul BLF, este uniform și ar trebui să îl vedem în vagoanele de la Dudești-Titan- Giurgiului.

Re: Discuții diverse shoppy

Daca donez la STB un top de A4 imprimat cu "Respectati codul rutier !" le lipesc in cabine?

Go to page:  1  ... 33 34 35 36 37 38 39

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2718 forum members have written 465864 posts in 5817 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”