Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Discuții diverse

1782 posts, 612828 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 122 123 124 125 126 127 128

📖 Pagination options
Re: Discuții diverse punmeister

Astra are pivotante la 4.5 grade!!

Iar la fixe, tin minte cum s-a plans Alstom ca PMB nu acceptau boghiuri fixe la licitatie, dar au pierdut si la CNSC si la CAB in 2019.

Re: Discuții diverse Nenea_titi

Uite că GRANTON nu au avut așa probleme mari ! Da, sunt din topor făcute, dar, să recunoaștem, au fost chiar ok. Poate și datorită echipelor din China care stau călare pe ele. Se pare că și la Yutong la fel, deci dacă vom avea tramvaie chinezești cu echipă de chinezi la pachet, probabil că va fi mai bine.

Re: Discuții diverse PaulIP

punmeister wrote here:
Astra are pivotante la 4.5 grade!!

Da, bine, știu, dar e ca și cum ar fi fixe, comparativ cu boghiuri care pivotează ca la orice tramvai clasic... La de-alde Astra, „greul” pivotării se face din articulație prin niște sisteme de compensare destul de complicate (și deci pretențioase la mentenanță), de aia prima și a treia articulație la Imperio de București dansează așa mult stânga-dreapta.

@Nenea_titi ZTE la capitolul execuție sunt la fel de proaste ca Otokar, doar fiindcă încă sunt relativ noi nu au avut probleme mari. Nici Otokarele nu au ars în primii ani, ci abia mai înspre zilele noastre.

Re: Discuții diverse Nenea_titi

Asta cu ASTRA vs Durmazlar a fost așa, o fumigenă, o răfuială politică...oricum de la prima vedere se vede că sunt cârpite și încropite, iar zgomotul, cel puțin pe 41 la ele a apărut în primele 6 luni. Au fost băgate pe 41 în decembrie, deja în mai 2023 făceau ca o cratiță cu șuruburi. Acum cele din 11 sunt pe 41, iar 11 nu e linie proastă. Am mers cu unul din ele pe 41, puteam să jur că am călătorit în timp când 41 era cu EP V3A pe O.R..

La otokar, mentenanța a fost făcută de stb și turci, adică prost...s-a aplicat principiul DACului, după ce că e prost, îl întreținem noi și mai prost, să iasă un dezastru. La ZTE se face de către chinezi, am înțeles că românii nu ating nimic la ele.

Go to page:  1  ... 122 123 124 125 126 127 128

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2716 forum members have written 465660 posts in 5816 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”