De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Despre educație și sistemul de învățământ

4 posts, 485 views
Despre educație și sistemul de învățământ ByOnu

Despre gandirea critica si cum lipsa ei in societate este cauzata de sistemul de invatamant deficitar, subfinantat si programele incarcate.

Re: Despre educație și sistemul de învățământ cris_m

Ca tanar cadru didactic, nu pot sa nu remarc aceasta problema la cei cu care lucrez, respectiv anii 1 si 2 de la licenta. Pana anul trecut nu eram prea impresionat de statisticile privind educatia pe care le citeam/vedeam, insa ajungand in sistem am realizat amploarea dezastrului care ne asteapta peste 10-20 de ani, odata iesiti din activitate si cei care inca mai misca lucrurile.

Tot ce se intampla acum nu este doar din cauza sistemului educational (cu hibele sale bine cunoscute), ci si a societatii, in general. Cata vreme noi ca popor vom continua sa dam fix 2 bani pe educatie, considerand ca ea este un moft, scoala vietii fiind mult mai importanta, nu o sa ajungem nicaieri. Un sistem de valori dereglat total, in care oamenii cu studii si calificari sunt platiti execrabil, in timp ce cei cu competente mult mai reduse primesc salarii la fel de mari, carnetul de partid si relatiile conteaza mai mult decat expertiza personala, figuri cu reputatie indoielnica servesc drept modele celor tineri (in special din cauza "invartelilor" pe care le fac si care ii atrag), nu face altceva decat sa intretina mocirla in care ne zbatem.

Trebuie inteles ca oricat s-ar reforma scoala in sine, este nevoie si de o reforma a societatii, pentru ca inainte de toate, familia cladeste fundatia educationala a copilului. Ori, daca parintii isi neglijeaza copilul, stand cu zecile de ore peste program la locul de munca, apoi stand pe telefon/tableta odata ajunsi acasa, acesta nu doar ca nu dobandeste aceasta baza, ci devine dezinteresat, plictisit de viata, superficial, instabil emotional samd. Peste toate acestea este foarte greu sa mai cladesti ceva, oricat te-ai stradui tu ca profesor, lucru pe care il spun din experienta personala de aproape 2 ani la catedra. Oricat am incercat sa schimb lucrurile sa fie cat mai aplicate, sa promovez gandirea critica, logica, dezbaterile, lucrul in echipa etc, efectiv simt ca ma lupt cu niste mori de vant. Cu toate acestea, nu am abandonat lupta, continui sa imi fac treaba, straduindu-ma sa scot tot ce-i mai bun din fiecare in parte. Timpul imi va spune daca am reusit sau nu acest lucru.

Re: Despre educație și sistemul de învățământ ByOnu

https://libertatea.ro/stiri/olimpica-geo ... -5796574

Ok. Stirea asta m-a scarbit total. Ministerul Educatiei sa aiba nesimtirea de a refuza unui elev olimpic international plata unei amarate de burse de nici macar 35.000 lei.

Iar apoi toti ministrii educatiei se lauda doar cu varfurile, acei 0.0..01% olimpici pe care ii scumpa afara sistemul educational dupa 12 ani de "scoala", ignorand grosul studentilor.

Macar astora plateste-le bursele meritate...

Au tupeul sa se bata in instanta cu o eleva, in timp ce toti nesimtitii din politica romaneasca isi acorda bonusuri de zeci de mii de euro din pix.

Dupa Colectiv, dupa 10 august, dupa anularea alegerilor ... nu s-a schimbat nimic. Nesimtirea acestor specimene nu are limite.

Re: Despre educație și sistemul de învățământ Danutz122

Cazul acesta arată că, atunci când cineva are dreptate, nu ar trebui să fie nevoit să ajungă în instanță pentru a obține ceea ce i se cuvine. E vorba despre un elev care a obținut o performanță internațională, iar astfel de rezultate ar trebui încurajate, nu transformate într-un litigiu. Mă bucur că situația s-a rezolvat în final, dar ar fi fost normal să nu fie nevoie de un proces pentru asta.

Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2721 forum members have written 466711 posts in 5825 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”