Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Dispecerizarea și ritmicitatea transportului public

383 posts, 155019 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 22 23 24 25 26 27 28

📖 Pagination options
Departament pentru situatii de urgenta si raspuns rapid la STB (pentru reconfigurarea traseelor cu probleme punctuale in timp util) LArSON

Ma uitam azi la linia 5 cum 10 tramvaie stau blocate in Pantelimon cand, din momentul in care primul a sesizat ca e o problema majora, restul trebuiau sa intoarca la Iancului si sa faca traseul Aeroport - Piata Iancului si mi-am dat seama ca in STB care are sute de oameni care sunt pe posturi redundate ar putea aloca cativa din acesti oameni catre un departament abilitat sa ia astfel de masuri rapid (si care sa functioneze pe cat posibil non-stop).
Momentan timpul de raspuns variaza dar pare sa fie de la ok la foarte mare, in cazul liniei 5 abia la ora 10 s-a anuntat ca 605 e prelungita pana la Aeroport (iar daca s-ar fi miscat repede nu ar fi fost nevoie de asta).

Re: Departament pentru situatii de urgenta si raspuns rapid la STB (pentru reconfigurarea traseelor cu probleme punctuale in timp util) BGP2597

Un departament cu astfel de atribuții există, se numește DISPECERAT. Fix asta este treaba dispecerilor, să urmărească ritmicitatea liniilor și mai ales să găsească soluții rapide de reorganizare și dirijare a vehiculelor în situații de urgență. Doar că la STB dispecerii nu sunt în stare să rezolve un banal blocaj cauzat de un tramvai defect, a se vedea linia 5 unde s-au adunat toate tramvaiele pe Pantelimon, darmite să facă față la provocările care au apărut azi noapte prin tot orașul.

Re: Departament pentru situatii de urgenta si raspuns rapid la STB (pentru reconfigurarea traseelor cu probleme punctuale in timp util) LArSON

Atunci ar trebui sa se faca o analiza serioasa si sa se refaca procedurile, mi se pare inadmisibil ca o rezolvare decenta si rapida pentru  jumatate de linie importanta sa le scape in asa hal, chiar si cu problemele aparute azi dimineata. Nu mai spun ca desi sunt blocate de dinainte de 7 dimineata la 9 un imperio a facut stanga la iancului  ca sa se duca sa stea la coada respectiva... Sa nu intelegem gresit, nu dau vina pe oamenii de acolo, procedurile sunt absolut deficitare

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Chev Celios

Chev Celios wrote here:
Am specificat acum cred ca o saptamana in alt topic ca fiecare linie ar trebui sa aiba canalul/ frecventa ei si fiecare vehicul sa aiba statii de emisie receptie digitale. Cand un vehicul circula pe o linie, acel vehicul sa fie pe frecventa/ canalul liniei respective. Si asta ar trebui sa fie obligatia TPBI.  Nu cum este acum, TPBI ia o decizie o transmite dispeceratelor operatorilor, care se apuca sa sune fiecare sofer pe telefonul personal al acestuia, sau un cel mai bun caz au grupuri de WhatsApp, deci soferul trebuie sa citeasca un mesaj  pe telefon si sa si conduca un autobuz. Mai exista varianta sa se trimita mesaje prin Thoreb, dar nu ai siguranta ca vor fii intelese sau vazute la timp de catre soferi. Avem nevoie de contact permanent, rapid si direct intre dispecerat si personalul de bord.

Cum am mai spus. La STB nu exista un mod rapid de comunicare intre dispecerat si personalul de bord. Totul se face cu telefoanele mobile ale personalului de bord. TPBI ne trezim si noi si luam masuri? Va dau o ruleta??

Re: Dispecerizarea și ritmicitatea transportului public Costin

Telefonul mobil al soferului este perfect pentru aceasta situatie, nu este nevoie sa regresam 30 de ani la statii de emisie-receptie. E nevoie doar de un protocol clar si eventual ceva ajutoare software de tipul dai click pe un autobuz in dispecerat si il suni direct pe sofer pe telefon. Tehnologia exista in prezent, e nevoie de vointa doar.

Go to page:  1  ... 22 23 24 25 26 27 28

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2714 forum members have written 465337 posts in 5811 topics and 544 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”