Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiConstrucţie drumuri radiale

Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

232 posts, 102294 views

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17

📖 Pagination options
Re: Drumuri radiale zapacitu

Ne place sau nu, e bine sa ai drumuri rapide fara multe intersectii din loc in loc. Contribuie la fluidizarea traficului de care nu o sa scapam in urmatorii 20 de ani. Ordinea logica este (1) faci suficiente drumuri cu capacitate mare ca sa ai de unde sa acorzi 3 benzi pentru transport alternativ fara sa transformi bulevardul in alee; (2) ai un parc auto suficient pentru o capacitate ridicata de transport (a se citi oferi intai morcovul); (3) cu capacitate de transport public crescuta, poti incepe sa il prioritizezi la suprafata, limitand benzile pt uz general la 2 pe sens (si aici vine batul); (4) ajungi la idealul catre care tindem, unde transportul public devine o alternativa viabila.

Nu merge sa incepi de la 3 sau 4, trebuie sa treci prin 1 si 2. Acum suntem la 1 - tre sa facem strazi pe unde s-a dezvoltat haotic orasul.

Si ne place sau nu, e nevoie de acces mai rapid din/in oras. Doar asa scapi de cozile interminabile -- A0 nu ajuta mult daca toate intrarile sunt gatuite de semafoare.

Re: Drumuri radiale ByOnu

Doar ca pana faci drumurile astea (sau in timp ce le faci) deja sprawl-ul creste si mai mult si nu apuci niciodata sa mai implementezi solutiile de sustenabilitate.

Totul trebuie facut concomitent.

Re: Drumuri radiale shoppy

Poti sa faci pasaje la intersectii cu conditia sa includa cumva si statiile de transport in comun, ca daca liniile se intersecteaza la nivele diferite si este foarte greu sa schimbi ca la Grant, Lujerului, sau transportul taie toate benzile ca la Iancului, tot prost o sa fie.

Re: Drumuri radiale bogdan2308

Ei să se hotărască dacă vor autostrăzi sau bulevarde. Din proiect se înțelege că va fi o amestecătură, cu care nu sunt de acord. Probabil s-au inspirat din Madrid

De toate ca "să place la toți" si sa nu se planga nimeni.

Misiekwas wrote here:
Nu știu dacă ați văzut dar a fost publicat SF pentru Drumul Radial 1 (Timișoara). 440 de milioane, nimica toată.
https://anmap.gov.ro/wp-content/uploads/ ... -DR1.pdf

A propos, pana acum nu mi este clar cum vor corela proiectul ăsta cu modernizarea de cale de rulare al tramvaiului pe Timișoara.

Pai vor sa-l duca pana in A0, deci pasaje peste CFCB / DNCB, M900 si A0.

Re: Drumuri radiale Costin

Misiekwas wrote here:
Nu știu dacă ați văzut dar a fost publicat SF pentru Drumul Radial 1 (Timișoara). 440 de milioane, nimica toată.
https://anmap.gov.ro/wp-content/uploads/ ... -DR1.pdf

A propos, pana acum nu mi este clar cum vor corela proiectul ăsta cu modernizarea de cale de rulare al tramvaiului pe Timișoara.

Din pacate linkul citat nu mai functioneaza - cel putin la mine. Are cineva PDF-ul?

Si o intrebare mai generica, exista SF-uri si pentru alte drumuri radiale? Acum ca avem subforum, am putea sa le grupam intr-un topic dedicat de documentatie tehnica.

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului TTony

Linkul funcționează pentru mine, îl atașez în PDF mai jos:
20251014_Memoriu-de-prezentare-DR1.pdf
20251014_Memoriu-de-prezentare-DR1.pdf (10.89 MB; downloaded 11 times)

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Construcţie drumuri radiale  • 
Choose destination

Since our 2710 forum members have written 465165 posts in 5811 topics and 544 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”