Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi IlfovVehicule din trecut aparținând STB / ITB / RATB / STB S.AVehicule utilitare

Topic: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții (2006 - 2024)

110 posts, 38380 views

Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8

📖 Pagination options
Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții (2006 - 2024) ByOnu

Gabi23 wrote here:
Au mai rămas trei „mohicani” care așteaptă valorificarea iminentă: B 20 FKL, B 66 FRT și B 88 FRT.

O completare: B 69 FER face parte din LOT 10, impreuna cu alte utilitare, fiind vandut la licitatia din iulie 2025 ce a avut loc prin BRM.

La finalul saptamanii trecute astepta sa fie ridicat de catre firma de reciclare a fierului vechi, acestia prioritizand preluarea troleibuzelor.

Putem marca, astfel, prima jumatate a lui septembrie 2025 drept finalul penultimului autobuz DAC scund existent (nu doar din Bucuresti, ci din Romania): B 69 FER, fost RATB 1891 pana in anul 2006.

Re: Maşini de intervenţii ale STB alex 19

Mai multe mașini de intervenții scoase din circulație au trecut mai devreme pe Bulevardul Iuliu Maniu. Pe lângă acestea a mai fost transportat și troleibuzul 5168.
Poza cu caracter informativ.
20250915_141123.jpg (1.63 MB; downloaded 1912 times)

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții (2006 - 2024) moonteanu

Nu inteleg de ce STB nu vrea sa pastreze 1-2 DAC pentru a le face un RK pentru muzeu, mai ales ca ele au fost autobuzele care au reprezentat tara in anii 80-90. Cat despre partea tehnica, nu cred ca este obligatoriu sa le faca functionale tehnic.

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții (2006 - 2024) Nenea_titi

DAC cred că se mai găsesc prin țară, dar nu în stare fericită.

Re: Autobuze DAC 112 UDM modificate pentru intervenții (2006 - 2024) shoppy

Ei nu sunt in stare sa protejeze ce au in curtea lor si noi visam sa cheltuiasca bani ca sa cumpere si aduca altele de pe coclauri.

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Maşini de intervenţii ale STB ADK

Mai există vreun autobuz DAC autovestiar?

Re: Maşini de intervenţii ale STB Mark 66

Adk
Salutare, nu cred, mai toate sunt pe platforma Giulești, și Autoutilitarele Dacia Papuc / Pick Up Diesel, Solenza, Super Nova, câteva Roman Diesel-uri, Multicar-urile, masinile scoase din uz și descomplectate. Și multe din autobuzele / troleibuze din flota veche, Ikarus, Iribus, Citaro.

• ADK
  • Posted:
  •  

Din cele 9 inițial transformate pe la mijlocul anilor 2000, doar 3 știu c-au mai rămas în anul 2026 și nicidecum aceleași autobuze, ajungând să spun din păcate niște junghiuri...

Ar trebui măcar unul păstrat așa cum este, adică autovestiar, nu e efectiv niciun fel de DAC în "colecție" pentru expoziții precum SEM. Trebuie recondiționat cei drept dar eu zic că merită, probabil e-n plan, nu am pretenții să se spună dar măcar să se realizeze... chiar rămâneam c-un gol și mai mare dacă nu mai era nici măcar unul...

Ce nu s-a casat sigur știu de Mercedes Citaro, însă vor trebui într-o zi evaporate și ele...

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Maşini de intervenţii ale STB GPS

Ar trebui să mai fie rămase 3. Unul scund și două înalte (66 și 88 FRT). Din păcate ultimul casat, anul trecut, a fost un scund, serie și așa puțin reprezentată în istoria națională.

• ADK
  • Posted:
  •  

Te referi la acesta...

Din păcate, ultimul autobuz scund mai "întreg" original de călători ar fi fost casat prin 2020-21, mai exact 299 al RAT Craiova, asta după ce cineva ar fi încercat salvarea acestuia însă RAT/PMCr nu ar fi vrut să colaboreze.

Re: Maşini de intervenţii ale STB Mark 66

Salutare , astea sunt mașinile rămase și Autobuzele Dac , transformate , 4 sunt , mai exact încă în viață sau care mai există , plus o parte din mașinile românești scoase din uz , Dacia , Roman Diesel etc. Atașez o poză cu ele , nu e poza mea , e luată de pe topic .
20240619_122803.jpg (1.68 MB; downloaded 242 times)

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Maşini de intervenţii ale STB GPS

Cel scund dintre cele înalte a fost casat, ridicat din Giulești.

Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Vehicule utilitare  • 
Choose destination

Since our 2708 forum members have written 464930 posts in 5803 topics and 542 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”