Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Modernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe) (2009 - 2026)

Topic: DISCUȚII după redeschiderea circulației tramvaielor

105 posts, 14638 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8

📖 Pagination options
Re: DISCUȚII după redeschiderea circulației tramvaielor alchimistul

Si cand ar trebui montate copertinele, dupa parerea voastra, daca nici soarele puternic de vara nu este un motiv suficient de bun? Calatorii trebuie sa stea in soare din cauza organizarii defectuoase a santierului si a defrisarilor? Lumea este satula de "blocaje" administrative in asteptarea "dreptatii absolute" pe care o va face justitia peste nu stiu cate infatisari. Pentru ca viata reala, de zi cu zi, nu asteapta. Chiar nu putem sa tinem blocate toate aspectele legate de reabilitare, este neproductiv. Defrisarile inutile, pe care le-am vazut si eu si cu care nu am fost de acord, nu au legatura cu refugiile/copertinele, lucrurile nu sunt interdependente, deci de ce sa mai "taraganam"? Fiti constienti ca nu mai reface nimeni niciun refugiu (chiar daca poate sunt inguste) si nici alte copertine nu se vor mai aduce

Re: DISCUȚII după redeschiderea circulației tramvaielor survola

Sunt 3 refugii per stație, in dimineața aceasta se lucra la stația Pasaj Băneasa, pe sensul spre centru.

Re: DISCUȚII după redeschiderea circulației tramvaielor Misiekwas

cosminduru wrote here:
Felicitări pentru continuarea acțiunii în justiție!
Am văzut și copertinele, după ce că refugiile sunt înguste, mai ocupă și astea ceva loc deci călătorii vor merge în șir indian.

Soluția pe acest tronson trebuia să fie reducerea la o bandă auto pe sens, mărirea refugiilor și salvarea copacilor sau chiar mai mult spațiu verde..   încăpea și o pistă de biciclete.
Dar PMB insistă să facă numai "modernizări" în total dispreț pentru cetățeni, alții decât cei care folosesc mașinile personale.

Că ar fi trebuit, probabil. Însă nu s-a întâmplat și cel puțin în loturi pe contracte existente nu se va întâmpla.  SFuri au fost făcute cum au fost făcute, autorizații eliberate, contracte semnate, e deja târziu. Nimeni nu o sa schimbe acum lucruri majore în proiecte respective că e prea târziu pentru asta. Unele detalii: sigur, dar dacă ați vrut cu totul altceva atunci trebuia spus cam in 2023-2024.

Re: DISCUȚII după redeschiderea circulației tramvaielor Aron

pana la copertine sa temrin a o data separarea prin stalpisori. Dupa intersectia cu Bd. Lacul Tei e gata. Nici urma ca ar urma sa continue mai departe. Drept urmare acum 2 zile s-a mai pupat un Mercedes cu un tramvai

Re: DISCUȚII după redeschiderea circulației tramvaielor cosminduru

alchimistul wrote here:
Lumea este satula de "blocaje" administrative in asteptarea "dreptatii absolute" pe care o va face justitia peste nu stiu cate infatisari. Pentru ca viata reala, de zi cu zi, nu asteapta. Chiar nu putem sa tinem blocate toate aspectele legate de reabilitare, este neproductiv.

Neproductive sunt disprețul față de lege și atitudinea "merge și-așa". Acest fel balcanic/otoman de gândire este cel care ne-a adus în mocirla în care suntem, inclusiv felul defectuos în care transportul în comun funcționează în București. Lumea ar fi bine să aibă standarde mai înalte și să fie mai atentă ce votează la alegerile locale și să fie sătulă de administratori incompetenți și proiecte făcute pe genunchi, fără studii reale, fără minimă considerație pentru pietoni și călători.  Acest proiect al reabilitării liniei 5 este un eșec pe toate planurile, infrastructură, stații, șoseaua de lângă, material rulant, separarea de trafic, timp enorm de execuție. Efectiv nici dacă se încerca nu se putea face mai prost.

Re: DISCUȚII după redeschiderea circulației tramvaielor shoppy

Nu are rost sa discutam situatii speciale ca aglomeratie, canicula, urgenta, orice, daca se caute situatii speciale care sa justifice incalcarea legilor atunci situatiile se vor gasi intotdeauna si legile nu se vor respecta niciodata.
Poate ca solutia ar fi un nou proces pentru ca se lucreaza fara AC valabila.

Re: DISCUȚII după redeschiderea circulației tramvaielor randunel

Poate ca solutia ar fi un nou proces pentru ca se lucreaza fara AC valabila.

Am început cu cercetarea disciplinară a polițiștilor din imagine, care au refuzat să oprească lucrările în ciuda hotărârii judecătorești. Analizez restul opțiunilor, că deja am cheltuit multicel.
PXL_20260615_211853171.MP~2.jpg (1.7 MB; downloaded 1141 times)

Sper ca esti constient de faptul ca eventuala blocare a lucrarilor nu va aduce umbra copacilor inapoi, dar in mod cert va vaduvi calatorii lui 5 de umbra copertinelor. "Politically correct" este inclusiv sa suspendam complet circulatia tramvaielor, daca autorizatia de constructie a fost anulata, nu? Sau sa lasam tramvaiele sa mearga, dar sa blocam montarea stalpisorilor. Alegeti voi varianta, oricat de hilar ar parea.

Sunt pro respectare a oricaror legi, si vreau sa suporte consecintele absolut toti marii si micii corupti, dar si cei care isi bat joc de lucrarile publice si de banii cetatenilor. Intr-o lume utopica, fiecare functionar public si-ar face treaba constiincios, si nu ar mai fi nevoie sa purtam aceste discutii. In teorie, da, orice nerespectare a legii trebuie semnalata si adresata justitiei. In cazul acesta punctual, daca nu se monteaza copertinele, sper doar sa nu i se faca rau vreunui pensionar ori hipertensiv de la asteptat tramvaiul in soare, situatie in care putina umbra ar face diferenta. Desigur ca si copacii taiati inutil erau la fel de importanti.

Re: DISCUȚII după redeschiderea circulației tramvaielor WT_fan06

Nu înțeleg ce vrei să transmiți de fapt. Înțeleg că ești împotriva unui demers legal pentru că afectează călătorii (lucru asupra căruia trebuiau să se aplece autoritățile înainte să greșească btw) dar susții teoretic să fie semnalate suspiciunile de nerespectare a legii. Am înțeles bine?

Constructia a beneficiat de o autorizatie initiala. In urma careia s-au realizat : refacerea liniei, refacerea refugiilor etc. De acord, lucrurile s-au petrecut lent, partial defectuos, cu pretul rabdarii calatorilor si al timpului irosit in trafic. S-au taiat copaci probabil inutil. Eu inteleg ca suspendarea autorizatiei de constructie ar trebui sa suspende toate efectele constructiei in sine - inclusiv folosirea liniei pentru circulatia tramvaielor - pana la lamurirea in justitie a situatiei. Asta daca interpretam legea exclusiv in litera ei, nu si in spiritul ei. Sa stam acum sa "blocam" cu orice pret continuarea montarii copertinelor, nu stiu cui ii este de folos. Calatorilor sigur nu. Atitudinea aceasta de tipul : imi convine ca circula tramvaiul prin cartierul meu, il folosesc, dar ma leg de "chichite" legale si ma lupt chiar cu riscul de a tergiversa lucrurile pentru luni/ani de zile - cu asta nu sunt de acord. Il rog respectuos pe domnul coleg de forum, @randunel , sa ne explice ce anume urmareste cu demersurile dumnealui.

Știți acel pasaj nemuritor din Caragiale?
„Din două una, dați-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, și anume în punctele... esențiale!”
===
Este evident că nu se pot efectua lucrări de infrastructură fără câțiva copaci tăiați.
În acest caz, reducerea poluării prin folosirea tramvaiului în dauna autoturismului cred că depășește ca efect pozitiv acei câțiva copaci lipsă.
Refacerea aliniamentelor verzi de-a lungul bordurilor cred că este mult mai importantă, sunt sute bune de metri pe care copacii lipsesc sau unde chiar s-ar putea îndesi.

Re: DISCUȚII după redeschiderea circulației tramvaielor ByOnu

Va legati de subiecte pe langa. Tot ceea ce ai spus este perfect adevarat si totusi perfect irelevant. Primaria a incalcat legea. That's that.

Re: DISCUȚII după redeschiderea circulației tramvaielor panda

Mai toti zicem ca vrem sa se respecte legea dar cu *, pana nu ma deranjeaza pe mine legea. Da, sunt de folos intr-o masura acele copertinele (daca banca era din lemn era mai bine), dar nu ar trebui creata o divizare intre oameni si oameni. Ziceti de calatorii care stau in soare dar pietonii care merg in soare ca au font taiati niste copaci? la final de zi ambii sunt pietoni/oameni care stau in soare din cauza unor inapti din birourile stb (dar si pmb) care nici nu prea folosesc transportul public, care au facut proiectul prost si sau l-au aprobat.

Mă refer strict la ce ar trebui să se întâmple de acum încolo cu linia 5.
Adică în nici un caz oprirea circulației tramvaiului și înghețarea șantierului în această formă și/sau readucerea la forma inițială.
Să plătească cine a greșit, desigur, dar lucrarea are utilitatea ei publică, chiar și cu problemele legale pe care acuză colegul.

Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe) (2009 - 2026)  • 
Choose destination

Since our 2717 forum members have written 465752 posts in 5816 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”