Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026

134 posts, 44516 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10

📖 Pagination options
Re: Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026 Cormoranul

Întrebam mai degrabă dacă vreunul anume din modelele ForCity Smart (RNV/Bonn/Tampere etc) ar semăna cu CS-ul nostru.

Re: Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026 0451

Eu sper sa se puna drept conditie tehnica ceva mai compatibil cu ce e in Bucuresti decat cum s-a pus in licitatia castigata de Astra.
Imperio o fi el ok, dar din ce citesc aici sunt fragile pentru Bucuresti si tare ma gandesc ca nu peste multa vreme multe dintre ele vor sta "parcate" cand nu vor mai contracte de mentenanta si garantii, etc. Sper sa ma insel.
Din pacate nu stiu daca Astra are cum sa vina cu un Imperio cu boghiu pivotant, eu inteleg ca tot ce produc ei cu boghiu fix.
Bozankaya habar nu am ce boghiu-uri pot livra, dar inteleg ca Skoda si Pesa au tramvaie care se preteaza la cai de rulare "dure" si au boghiuri pivotante, etc.

Re: Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026 punmeister

Fals, Astra produce cu boghiu pivotant, derivat de pe platforma Combino Supra/Avenio a Siemens.

Bozankaya au propus la Wroclaw un model cu boghiuri pivotante la 32-33 metri lungime, dar au pierdut in instanta, urmand contractul sa fie adjudecat de PESA sau Stadler. Ce-i drept, povestea asta este din 2020, posibil sa mai fie indexata de Transport Publiczny.

Atunci ma insel eu, stiam ca Imperio de Bucuresti e cu boghiu fix si de aici problemele cu zgomotele, vibratiile, etc pe care le-am vazut raportate.
Oricum,. daca pot veni cu ceva care sa indeplineasca cerintele, le urez succes.

Re: Astra Imperio Metropolitan punmeister

Problema la Astra (si nu numai) tine de boghiurile purtatoare.

bercenicity wrote here:
Planeitatile pe bandaje de la franare ar mai putea fi si din cauza ca boghiurile purtatoare au roti independente - este mai usor sa se blocheze si sa patineze o roata decat o osie. Cum Bucurestiul e plin de praf si sinele jegoase nu cred ca o sa se poata rezolva prea simplu problema - poate un reglaj sa aplice mai putina forta pe discuri, dar ar trebui refacute testele de franare.

Boghiurile motoare au rotile de pe fiecare parte cuplate mecanic prin reductoare si motor, iar frana de serviciu e electrica, nu prin discuri de frana - nu se blocheaza la fel de usor.

La urmatoarele licitatii ar putea interzice franarea pe roti independente; dar asta ar elimina de la licitatie Imperio cum exista acum, ar fi permis doar cu motorizare 100%.

Multumesc pentru informatie si clarificare.

Re: Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026 punmeister

Citind mai atent caietul de sarcini, PMB pare ca doresc tramvaiele noi sa fie motorizate 100%, pentru a evita situatiile de acum cu Imperio.

Screenshot_20260609_110726_My Files.png (374.18 KB; downloaded 530 times)

Zic pare pentru ca au lasat usa deschisa si pentru purtatoare. Ramane de vazut daca la licitatie ramane asa, dar in schimb sa se dea puncte bonus pentru gradul de motorizare.

Re: Achiziții de tramvaie noi în perioada 2022-2026 bgd70

PMB nu cere sa fie toate boghiurile motorizate ci sa fie identice cele care sunt motorizate. In prima propozitie sunt mentionate atat cele motoare cat si cele purtatoare.

Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 464470 posts in 5796 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”