Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)

1656 posts, 374687 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 113 114 115 116 117 118 119

📖 Pagination options
Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Daddy

Linia 74 avea inainte cam acelasi traseu si aduna 5 calatori intre Unirii si Piata Sudului, acum va strange 10 daca merge un pic mai spre sud. O solutie foarte proasta daca mai si scad ture din 73. Nici nu au destule troleibuze, 2024 a fost an electoral si s-au grabit sa extinda de doua ori 93, sa apara 63, 97. Au mancat cu pofta din lotul de 47 de bucati ce trebuia repartizat pentru 73, 74, 76.

Cel mai probabil e ca vor vedea rapid ca nu au calatori pe 74 si ca vor fi probleme pe 73 (daca raman mai putine ture) si in scurt timp vor scoate 1-2 autobuze din 74 si le vor muta pe 73.
Ar mai fi o varianta sa lase 74 asa si sa mute 312 pe Obregia. Pe Racovita nu este nici jumatate din cererea de pe Obregia dar acum vor fi 3 linii (74,243,312), clar oferta va depasi cererea. Asa au gandit si ei probabil, din birou, ca 73 si 74 au 80% din traseu comun si se ajuta dar cheia e in restul de 20% unde e cea mai mare cerere si face diferenta intre ele.

Parerea mea (nepopulara) e ca nu ar trebui sa sa se mai complice cu 72 si 76 daca nu pot intoarce la Sudului, se consuma resurse si curent inutil. Transformate in autobuze si sa intoarca comun cu 216, traseu mai scurt, ture mai putine. Nu le poti comasa cu 73 si 381, cine sta in zona stie ce aglomeratie se face la Sudului si apar acele goluri de un sfert de ora.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Just a User

legat de linia 312, unde va intoarce mai exact la Bd. Alexandru Obregia, la fostul capat a lui 74, sau comun cu linia 72 la Turnu Magurele?

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) cris_m

Va intoarce la fostul capat al liniei 74.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Daddy

Nu poate exista un capat decent, cu stationare, sub pod, in configuratia actuala. Acolo este si statie de autobuz, unde sa stationeze 2-3 autobuze la capat de linie printre cele care vin in statie (74,102,125)?! Nu are cum sa dureze mult solutia asta, uitati-va pe street view.

Cea mai buna solutie ar fi fost inlocuirea lui 312 cu 74, pe traseul de azi. Dar presupun ca nu tin bateriile Solaris de la Costache Stamate la Sfanta Vineri si inapoi. Yutong am inteles ca tin mai mult, de ce nu s-au gandit sau nu se gandesc sa aduca Yutong pe 74 si puna Solaris pe 86? Situatia cu 74 se stia de 4 ani. Ce nevoie e de doua linii cu 11+9 ture in loc de una veche si stabila pe traseul de azi al lui 312, cu maxim 12-13 ture? Greseala economica in timp ce nu mai sunt bani si 800 de angajati vor fi concediati.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Luca M.

Este 1 iunie si linia 74 nu exista pe info!

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) petro burgener

În schimb,  traseul lui 312 a fost actualizat la Obregia.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) MIHAI_TB_10

312 e full cu hibrid (plus un ZTE), în timp ce în 381 circulă în singur hibrid, și în 381 sunt repartizate epavele de E3 și E4.  :roll:

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) joker

A aparut si linia 74 pe InfoTB. Pe 381 sunt epave deoarece linia este si de la Giurgiului si nu au suficiente Otokare sa scoata in toate liniile Otokar. Euro 3 si 4 pe oras se mai pot regasi si pe linile de Ferentari si Titan,adica fix autobazele de nu au hybride.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Victor C

Dar de ce o autobază precum Obregia care are în total 60 de autobuze Euro 6, are așa puține ture? Ei au numai 52 de ture în timpul săptămânii și 28 în weekend, adică în timp ce în garajul celor de la Obregia în weekend zac 32 de autobuze E6 și chiar și în timpul săptămânii zac 8, Giurgiului bagă toate epavele, ar trebui făcut un schimb de ture, măcar pe 381 care este o rută centrală și care merge mult și prin nordul orașului să fie mai multe ture de Obregia și mai puține de Giurgiului, în special că din câte știu Giurgiului-Obregia-Dep. Berceni sunt precum “frații”.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) MIHAI_TB_10

Sunt de acord cu această idee, și până la urmă fac parte din aceeași secție, în loc de epave de la Giurgiului, mai bine băga E6 de la Obregia în 381.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) vl273

Pentru ca tot alea vechi au fost/sunt/vor fi mai bune :lol: :twisted: /s

Acum lasand gluma la o parte, pai alea 8  sunt fix rezervele ramase in caz ca se strica ceva pe timpul zilei si sa poata iesi ca sa inlocuiasca tura respectiva. Daca ti se strica 2-3 autobuze (exemplu ipotetic) intr-o zi si tu vrei sa le bagi pe toate 60 in acelasi timp, pe urma ce faci? O sa ramana goluri in linie, ceea ce implicit inseamna si timpi mai mari de asteptat in statii.

Legat de 381, in ultimii ani am tot vazut un trend descendent al numarului de ture. Prin 2021 dupa extindere erau 40 de ture din care  vreo 20 (deci jumatate) doar de la Obregia. In prezent sunt cred ca sub 30 (?) din care Obregia mai are vreo 5-6, care si alea am vazut ca sunt tot cu Hybride deservite in mare parte. Dar intre timp au inceput si santierele la tramvaie si au mai aparut si liniile naveta care trebuie si ele deservite cu ceva (numai vreo 10 ture pe putin de la Obregia au migrat in 640 si 642, si vor mai ramane ceva timp si liniile astea). Iar la Giurgiului s-a tot spus de-a lungul vremii ca sunt probleme cu Otokarele care multe din ele tot apar si dispar in mod constant, motiv pentru care fix de asta tot apar constant “epave”. Si cu toate astea, asa pe urma mai apare si dilema O fi mai bine sa murim de cald si vara asta in Citarourile vechi, dar sa avem toate turele pe traseu sau sa avem doar masinile noi cu mai putine ture si implicit sa asteptam mai mult in statii?.

(Si de altfel, nu inteleg ce legatura are nordul orasului cu Citaro vechi. Sunt alte linii care merg mult mai in spre zona aia “de fite” si tot “epave” sunt si acolo)

Acum legat de 74, am observat astazi ca venea orecum ok, doar ca de multe ori aterizeaza fix in spatele 73-ului, fapt ce il face bineinteles sa fie predominant cu 0 spre maxim 4-5 calatori. Cum am zis si in alt topic, o idee mai interesanta ar fi fost sa il duca pe acelasi traseu cu 312 de la Uniri la Timpuri Noi, iar de acolo pe Vacaresti spre Pod Mihai Bravu si mai departe traseul actual, iar potential sigur s ar fi gasit avand in vedere si numarul mare de studenti din zona, dar si faptul ca 97 are momente cand vine si foarte greu..

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Victor C

Oricum Obregia văd că și cu numai 52 de ture, tot ajunge să bage minim 5-6 E4 zilnic…
Chiar săptămâna trecută l-am văzut pe 6299 în 381.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) CelVerde97

vl273 wrote here:
Pentru ca tot alea vechi au fost/sunt/vor fi mai bune :lol: :twisted: /s

Acum lasand gluma la o parte, pai alea 8  sunt fix rezervele ramase in caz ca se strica ceva pe timpul zilei si sa poata iesi ca sa inlocuiasca tura respectiva. Daca ti se strica 2-3 autobuze (exemplu ipotetic) intr-o zi si tu vrei sa le bagi pe toate 60 in acelasi timp, pe urma ce faci? O sa ramana goluri in linie, ceea ce implicit inseamna si timpi mai mari de asteptat in statii.

Legat de 381, in ultimii ani am tot vazut un trend descendent al numarului de ture. Prin 2021 dupa extindere erau 40 de ture din care  vreo 20 (deci jumatate) doar de la Obregia. In prezent sunt cred ca sub 30 (?) din care Obregia mai are vreo 5-6, care si alea am vazut ca sunt tot cu Hybride deservite in mare parte. Dar intre timp au inceput si santierele la tramvaie si au mai aparut si liniile naveta care trebuie si ele deservite cu ceva (numai vreo 10 ture pe putin de la Obregia au migrat in 640 si 642, si vor mai ramane ceva timp si liniile astea). Iar la Giurgiului s-a tot spus de-a lungul vremii ca sunt probleme cu Otokarele care multe din ele tot apar si dispar in mod constant, motiv pentru care fix de asta tot apar constant “epave”. Si cu toate astea, asa pe urma mai apare si dilema O fi mai bine sa murim de cald si vara asta in Citarourile vechi, dar sa avem toate turele pe traseu sau sa avem doar masinile noi cu mai putine ture si implicit sa asteptam mai mult in statii?.

(Si de altfel, nu inteleg ce legatura are nordul orasului cu Citaro vechi. Sunt alte linii care merg mult mai in spre zona aia “de fite” si tot “epave” sunt si acolo)

Acum legat de 74, am observat astazi ca venea orecum ok, doar ca de multe ori aterizeaza fix in spatele 73-ului, fapt ce il face bineinteles sa fie predominant cu 0 spre maxim 4-5 calatori. Cum am zis si in alt topic, o idee mai interesanta ar fi fost sa il duca pe acelasi traseu cu 312 de la Uniri la Timpuri Noi, iar de acolo pe Vacaresti spre Pod Mihai Bravu si mai departe traseul actual, iar potential sigur s ar fi gasit avand in vedere si numarul mare de studenti din zona, dar si faptul ca 97 are momente cand vine si foarte greu..

Dacă ar avea sânge in instalație și interes, ar putea pune rețea de troleibuz pe Văcărești până la Timpuri Noi. Acuma nu prea merge dus 74 pe acolo sau fix în locul lui 312 că ar merge prea puțin sub rețea. Cu rețea se mai schimba povestea și poți schimba traseul actual al lui 74.

Go to page:  1  ... 113 114 115 116 117 118 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463854 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”