Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)

1660 posts, 375746 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 113 114 115 116 117 118 119

📖 Pagination options
Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) MIHAI_TB_10

Începând de azi 116 trebuia să revină înapoi la Gara Progresul, dar conform Info tb, 116 întoarce în continuare la CFR Progresul.

Re: Știri despre transportul local din București alexandru_gr

Vlad242 wrote here:
Primul pas a fost făcut. Consiliul Local al Sectorului 4 a adoptat, astăzi, hotărârea prin care începem procedurile de extindere și de optimizare a traseelor de autobuze care tranzitează zona de sud a Sectorului 4.

Ce vrem în concret și ce sprijin așteptăm, în continuare, de la Consiliul General al Municipiului București și de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov?

Să înțeleagă nevoia reală a zecilor de mii de oameni care locuiesc în sudul Bucureștiului, exprimată în nenumărate solicitări transmise în acest sens, și să adapteze traseele și programele de transport ale liniilor de autobuz 125, 220, 232, 312, 241, 102 – de zi – și N105, N106 – de noapte –, astfel încât și locuitorii noilor cartiere să aibă acces rapid și eficient către rețeaua de transport public.

În concret, este vorba atât despre înființarea de noi stații, cât și despre modificarea traseelor, după cum urmează: continuarea traseului drept la sensul giratoriu Metro Berceni (în loc să facă stânga pe Bd. Metalurgiei), existența unor stații în zona Piața de Gros, în zona cartierelor rezidențiale și în zona Vulcan, iar ulterior revenirea pe Bd. Metalurgiei și realizarea legăturii cu stațiile de metrou Berceni și Tudor Arghezi.

Modificarea traseelor și crearea noilor stații vor avea, în estimarea noastră, un impact pozitiv asupra traficului din zonă, prin reducerea aglomerărilor de autovehicule, reducerea timpilor de așteptare și diminuarea impactului asupra mediului.

Totodată, vor aduce economii semnificative și pentru oamenii care vor plăti mai puțin pentru abonamentele lunare la transportul public comun, comparativ cu costurile de combustibil, mentenanță și parcare ale unui autoturism personal.

#haicasepoate #sectorul4pentrubucuresti #danielbaluta

https://www.facebook.com/share/1BNCaZLHT ... d=wwXIfr

Dintre toate liniile alea enumerate doar pe 220 și 241 le vad modificate sa meargă prin noile cartiere eventual 241 sa întoarcă la Park & Ride Tudor Arghezi.

Re: Știri despre transportul local din București alexandru_gr

V2A wrote here:
De marți, tramvaiele liniei 27 revin pe Calea Dudești. Linia 116 – prelungită la Gara Progresul

Începând de marți, 26.05.2026, tramvaiele liniei 27 își vor relua circulația pe traseul de bază, de la intersecția Bd. Octavian Goga/ Calea Dudești, pe Calea Dudești, Bd. Camil Ressu (în ambele sensuri), apoi traseul actual.

Tot de marți, 26 mai, traseul liniei 116 va fi prelungit de la actualul capăt, CFR Progresul, la Gara Progresul.
27-site.png (125.38 KB; downloaded 1527 times)

116-site.png (103.18 KB; downloaded 1527 times)

https://tpbi.ro/de-marti-tramvaiele-lini ... ogresul/

Azi este în 29 și linia 116 tot la CFR Progresul întoarce.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) MIHAI_TB_10

Asta am observat și eu, exact și în ziua de 26 nici atuncea nu întorcea la Gara Progresul.

Re: Repartizarea troleibuzelor Serban Robert

Gabi23 wrote here:
Începând cu 1 iunie:
- linia 69 se reduc 2 ture în zi de lucru de la Vatra Luminoasă, urmând să înlocuie cele 2 autobuze de pe linia 79
- linia 73 se reduc 2 ture în zi de lucru de la Vatra Luminoasă,
- linia 74 se reînființeaza cu 11 ture (6 troleibuze și 5 autobuze). 4 Solaris de la Berceni, 2 Solaris de la Vatra Luminoasă și 5 autobuze de la Obregia. În zi de sărbătoare circulă doar cele 6 troleibuze.
Linia 74 va circula pe traseul Piața Unirii (Horoscop) - Piața Sudului - Emil Racoviță - Arcade Berceni.

O decizie un pic neinspirată să se taie 2 ture din 73... Linia asta este extrem de aglomerată și mai vin și unele după altele. Sper sa fie de moment și să urmeze o suplimentare ori a 73, ori a 72. Sau, având în vedere ambițiile lui Băluță cu liniile din Metalurgiei, aducerea unui nou traseu (dar de autobuz).

Re: Repartizarea troleibuzelor Victor C

73 și 74 vor avea cam 80% din traseu comun, acest 74 îl va ajuta de fapt foarte mult pe 73, dacă erau 16 ture în 73+11 în 74, ar fi venit în stil trenuleț foarte multe 73-74 și ajungeau să meargă goale, chiar mi se pare foarte ok așa cum s-au gândit.

Re: Repartizarea troleibuzelor vl273

Eu mai repede m-as fi gandit la desfiintarea lui 72 (care oricum este doar o dublura a lui 73 in clipa de fata) si prelungirea lui 76 la Horoscop cu turele eliberate de acolo. Si cu 74 dus tot la Unirii pe traseul mentionat de Gabi mai sus, dar prin Calea Vacaresti-Timpuri Noi-Splaiul Unirii si cu o intoarcere asemanatoare lui 312 din prezent.

Re: Repartizarea troleibuzelor Serban Robert

Problema liniilor de aici este ca orice le-ai face, tot se suprapun, pentru ca se întâlnesc la Fântâna Florilor și merg spre centru. Eu vorbeam strict de tronsonul Piața Sudului-Turnu Măgurele, un tronson care nu a beneficiat de oferta de transport corespunzătoare cererii de la pandemie (când 73 avea peste 10 ture și 313 cu 20). Partea aceasta a cartierului are nevoie de o linie feeder către metrou, nu de desființare de trasee și reducere. 72 reușește să îndeplinească acest rol, cu greu, așa cum se poate, de aceea zic că ar fi bine suplimentat.

Re: Repartizarea troleibuzelor Victor C

Eu zic că 72, poate chiar și 76 ar trebui să întoarcă la Piața Sudului, așa ar avea o frecvență mai bună și nu ar mai merge goale de la P. Sudului până la Pod la Mihai Bravu.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) CelVerde97

Dacă am înțeles bine, nu au asigurat spațiu de manevră la Sudului pentru troleibuze după ce au făcut pasajul Văcărești. De asta acuma întorc 72 și 76 la Mihai Bravu sub pod.
Nu prea merge altceva decât suplimentat 72 sau 73 pe relația Măgurele-Sudului.

Re: Septembrie 2016 Costin

O postare veche de aproape 10 ani clarifica ce s-a intamplat la Piata Sudului cu capatul troleibuzelor. Pe scurt, de prevazut, acesta a fost prevazut in proiect, insa executia unui lift in alt loc decat fusese initial proiectat a condus la imposibilitatea constructiei capatului pentru troleibuze.

TibiV wrote here:
Nu am rezistat si am trecut si eu duminica pe acolo, chiar daca misterr va aratase vineri cam tot... :)
Si nu m-am lasat pana nu am gasit ceva nou... ;)

Accesul pietonal PP2 dinspre fostul capat al troleibuzelor, venind dinspre Mega Image - adica capatul sudic al PP2...

In stanga accesului ceva interesant...

Greu de detaliat "2D", dar este liftul... Mutat radical fata de proiectul din planurile initiale...

In schema pasajelor pietonale din "Documentatia tehnica" avem asa:

Observati distanta dintre lift si accesul pietonal pe scari (fixe si rulante)
Am sesizat de mult ca ceva nu se leaga, ca nu prea cade bine acolo, si ca atunci cand traficul se va muta in configuratia actuala, masinile ar fi trebuit sa treaca peste lift.
Dar se pare ca au preferat o varianta mai simpla.
Practic, ideea initiala era ca liftul sa fie pe o mica "insula", dar au regandit lucrurile - zic eu mai bine...
In noua varianta  handicapatul sau mama care impinge caruciorul copilului vor avea o traversare mai putin pe "zebra"... (zebra care acum imi dau seama ca este fix sub varful sagetii albastre desenate de mine :( )
Iata cum se incadreaza schema intiala de mai sus si modificarea facuta in raport cu PUZ-ul:

Singura modificare notabila fata de pozele lui misterr de vineri se refera tot la PP2.
Daca vineri se sapa inca, duminica se vedea cum galeria dinspre Castani a dat in tunelul dinspre BIG.
Camera nu este asa desteapta ca ochiul, dar credeti-ma ca se vedea efectiv in galeria PP2 spre BIG...
Ah, si turnasera ceva beton de egalizare sau radier...

In rest am mai detaliat niste "chestii"
In primul rand structurile metalice ale lifturilor, care au fost instalate toate, cu doua exceptii: accesul despre care am facut vorbire mai sus si cel de la viitorul acces de la benzinarie in sensul spre Brancoveanu/Pieptanari/Eroii Revolutiei - explicabil, pentru ca acest acces inca nu este construit...

Este un reportaj cam redundant dupa pozele lui misterr, dar daca vreti sa puteti vedea si pozele mele...
Toate pozele full-size aici: http://imgur.com/a/4h5ei si http://imgur.com/a/QZqR6
Toate pozele low-size:http://imgur.com/a/aY1Bv si aici: http://imgur.com/a/O6Ooo

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Victor C

Nu se poate monta rețea în sensul giratoriu astfel încât să întoarcă precum 216?

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Costin

RATB wrote:
De asemenea în rondul de la Piața Sudului este aproape imposibilă montarea unei bucle de întoarcere pentru troleibuze având în vedere și existența firului de contact de la tramvaie.
https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?p ... ByPostId

Recomand rasfoirea subforumului dedicat lucrarilor (parintele subiectului din linkul de mai sus), foarte multe aspecte au fost discutate deja.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) nathalael

Eu cred ca s-ar putea realiza bucla și in condițiile actuale. Pt început, da știu ca acel “spațiu verde” este proprietate privată, dar asta se rezolvă.

Se mută semaforul pt înainte în zona liniei trasate în prima poză. Staționarea minimă se efectuează în zona actualei parcări și tot în acea zonă se montează macaz și rețea și pe partea opusă a stâlpilor fata de cum este montată în acest moment. Nu cred ca în acest loc încadrarea pentru a ajunge deasupra pasajului ar fi prea problematică, mai degrabă revenirea în față la mega să creeze probleme. Din acest motiv se poate muta calea pietonală către marginea pasajului, iar troleele să circule prin zona actualei zone pietonale, ceea ce le- ar oferi 1 unghi mai bun de revenire pe drumul principal. În acest scenariu ar apărea într-adevăr o problemă cu amplasarea trecerii de pietoni care ar fi blocată de ieșirea din parcarea Mega, dar s-ar putea amplasa o insulă în zona unde începe în prezent trecerea de pietoni, iar troleele și pietonii să se intersecteze înainte de a ajunge la drumul principal.
IMG_7168.jpeg (565.06 KB; downloaded 575 times)
IMG_7166.jpeg (1.93 MB; downloaded 575 times)
IMG_7167.jpeg (725.25 KB; downloaded 575 times)

Go to page:  1  ... 113 114 115 116 117 118 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”