Despre asociație și site-urile metrouusor.comAsociația "Metrou Ușor": Obiective, activități, proiecte, informații

Topic: 3,5% din impozit pentru Asociația Metrou Ușor

2 posts, 2331 views
3,5% din impozit pentru Asociația Metrou Ușor Asociația Metrou Ușor

Dragi prieteni, venim cu rugămintea de a ne susține și anul acesta prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul pe venit către Asociaţia "Metrou Ușor".

🔴 CE FACEM CU BANII?
În prezent, avem trei surse de venit: cotizațiile anuale ale membrilor, direcționarea a 3,5% din impozit și donațiile voluntare. Cheltuielile recurente suportate în anul 2025, respectiv găzduirea web a platformelor noastre, serviciile de contabilitate și comisioanele bancare, au depășit 10.000 lei, în timp ce cotizația anuală a membrilor Asociației a totalizat 1375 lei și a acoperit doar 13% din costuri. În rest, depindem de donații și de cei 3,5% din impozit. În anul 2025, prin generozitatea persoanelor fizice, am obținut donații în cuantum de 1950 lei și peste 8000 lei din redirecționarea impozitelor. Aceste valori ne arată că formularul pentru redirecționarea impozitului este vital pentru acoperirea cheltuielilor noastre de funcționare.

🟢 CE A REALIZAT "METROU UȘOR" ÎN ANUL 2025? Iată cele mai importante mențiuni:

1️⃣ Ne-am implicat în fiecare etapa de consultare pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD 2.0). Am analizat în detaliu documentul strategic, iar mai multe corectări și propuneri pe care le-am făcut au fost implementate.

2️⃣ Am lansat 2 hărți prin care poate fi vizualizat progresul șantierelor de pe rețelele de tramvai și metrou. Publicul poate vedea progresul la zi de pe șantierele capitalei.

3️⃣ Propunerile noastre pentru îmbunătățirea accesibilității și creșterea calității transportului public au fost adoptate de Primăria Sectorului 6 în proiectul de modernizare a Bd. Iuliu Maniu.

4️⃣ Ne-am luptat în continuare pentru realizarea tramvaiului prin Piața Unirii. Am trimis sesizări pentru îmbunătățirea proiectului, în special în ceea ce privește accesibilitatea și corespondențele facile tramvai-metrou, și vom continua să monitorizăm parcursul acestui proiect până la implementare.

5️⃣ Am continuat colaborarea cu ADIZMB în cadru proiectului pentru deciderea viitorului Depoului Victoria. Chestionarul oficial al autorităților arată susținerea publicului pentru a fi înființat Muzeul Transportului Bucureștean.

6️⃣ Continuăm să monitorizăm proiectele de infrastructură și să interpelăm autoritățile. Protejăm interesul public prin semnalarea problemelor de mobilitate apărute în Capitală. Venim cu soluții constructive pentru îmbunătățirea transportului public.

✅ Lista completă a demersurilor noastre poate fi văzută în Raportul de Activitate pe anul 2025, disponibil aici: https://metrouusor.com/documente/asociat ... 2025.pdf

🟢 Așadar, dacă doriți să ne sprijiniți eforturile pentru îmbunătățirea și promovarea mobilității sustenabile în București și în țară prin continuarea proiectelor noastre, precum și prin inițierea altor demersuri, vă rugăm să direcționați 3,5% din impozitul pe venit către Asociaţia "Metrou Ușor".

⚠️ Termenul limită pentru depunerea formularelor este 25 mai. Ghidul complet pentru direcționarea a 3,5% din impozit se găsește aici: https://metrouusor.com/Content/implica-t ... zit.html

⚠️ Există și opțiunea sponsorizărilor de către companii, deductibile din impozit. Astfel, dacă aveți sau reprezentați o companie sau o microîntreprindere, și doriți să ne sponsorizați, o puteți face direct, urmând să deduceți sponsorizarea din impozitul datorat pe trimestrul curent. Găsiți un ghid detaliat despre această posibilitate, aici: https://metrouusor.com/Content/implica-t ... nii.html

Vă mulțumim pentru că ne sprijiniți activitatea! 💙

redirectioneaza+pentru+asociatia+metrou+usor.png (1.06 MB; downloaded 938 times)

Redirectioneaza pentru Metrou Usor motivul 1.png (921.41 KB; downloaded 938 times)

Redirectioneaza pentru Metrou Usor motivul 2.png (938.24 KB; downloaded 938 times)

Redirectioneaza pentru Metrou Usor motivul 3.png (929.83 KB; downloaded 938 times)

Redirectioneaza pentru Metrou Usor motivul 4.png (939.33 KB; downloaded 938 times)

Redirectioneaza pentru Metrou Usor motivul 5.png (942.73 KB; downloaded 938 times)

Redirectioneaza pentru Metrou Usor motivul 6.png (939.42 KB; downloaded 938 times)

Redirectioneaza pentru Metrou Usor Cheltuieli 2025.png (797.85 KB; downloaded 938 times)

Redirectioneaza pentru Metrou Usor Venituri 2025.png (801.16 KB; downloaded 938 times)

Re: 3,5% din impozit pentru Asociația Metrou Ușor ByOnu

Dragilor,

Luni, 25 mai, data poștei, este ultima zi în care se pot depune / trimite formularele 230.

Home page  • 
Parent forum: Asociația "Metrou Ușor": Obiective, activități, proiecte, informații  • 
Choose destination

Since our 2722 forum members have written 466884 posts in 5826 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”