De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Pe unde să fie acest bloc din Bucureşti?

6 posts, 469 views
Pe unde să fie acest bloc din Bucureşti? nokia2110

În revista "Arhitectura" din 1934 am găsit această poză cu un bloc proiectat de Arhitectul Alexandru (Alex) Petit. Dacă există încă acest bloc, pe unde se află în Bucureşti.
Revista "Arhitectura" din 1934
Bloc de Arh. Alexandru (Alex) Petit.jpg (154.22 KB; downloaded 494 times)

Re: Pe unde să fie acest bloc din Bucureşti? PaulIP

Ai poze cu alte pagini ale revistei, eventual cu textul la care e atașată poza? Arhitectul e foarte puțin consemnat pe net.

Blocul arată a ceva ce ai vedea prin Dorobanți, Aviatorilor sau Primăverii (văzusem unul oarecum asemănător acum ceva timp, nu mai știu exact strada).

Re: Pe unde să fie acest bloc din Bucureşti? nokia2110

E în format digital pe net, dar doar atâta spune despre această clădire. Sunt trecute succint mai multe lucrări ale diverşilor arhitecţi.

Re: Pe unde să fie acest bloc din Bucureşti? ByOnu

Str. Jean Louis Calderon 17.

L-am recunoscut in secunda zero. :lol:  Am vrut sa scriu cand ai postat initial, dar dupa ce a ramas citit mesajul, am uitat.

https://www.google.com/maps/@44.4379378, ... Aw%3D%3D

Re: Pe unde să fie acest bloc din Bucureşti? nokia2110

Danke schon! Pe mine m-au încurcat 2 lucuri:
1) Credeam că a rămas acea grădină;
2) Nu era pavată strada

Re: Pe unde să fie acest bloc din Bucureşti? ByOnu

Eu l-am recunoscut dupa cladirea cu calcanul iesit 2m in dreptul careia primariile (S2/PMB) se incapataneaza sa pastreze parcarea pe ambele laturi si un trotuar de nici macar 50cm + o cutie de gaze. La cat mi-am frecat hainele de fatada aia... In loc sa pastreze parcarea pe o singura latura si sa largeasca trotuarul, macar in punctul respectiv.

Unde mai pui ca aici trotuarul dispare complet: https://www.google.com/maps/@44.4379362, ... Aw%3D%3D

1 loc de parcare n-ar desfiinta.

Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463836 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”