Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi Ilfov

Topic: Discuții despre istoria transportului public din Bucureşti

280 posts, 114094 views

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20

📖 Pagination options
Re: Discuții despre istoria transportului public din Bucureşti WT_fan06

Ai citit mesajele care s-au scris mai sus și care au oferit deja un posibil răspuns?

Re: Discuții despre istoria transportului public din Bucureşti petro burgener

sorin.niculescu_ wrote here:
Dar de ce a fost desființată?

După cutremurul din 1977, s-au schimbat multe, inclusiv în transportul în  comun.

Re: Discuții despre istoria transportului public din Bucureşti sorin.niculescu_

@WT_fan06 da, le-am citit, doar că mă gândeam că poate a existat un motiv mai oficial…

Re: Discuții despre istoria transportului public din Bucureşti orex

Dragule,  adjectivul ”oficial”, ca nu-i oficialitate (s.m.), n-are grad de comparație!   :yes:

Re: Discuții despre istoria transportului public din Bucureşti Pavlov195

Legat de discuția despre trasee din cadrul topicului dedicat tramvaielor V2A - Versiunea clasică: La începutul aniilor 2000, am călătorit cu linia 30, între stațiile Dristor și Fizicienilor.
Frecvența liniei 30, era destul de slabă. Țin minte că am așteptat destul de mult tramvaiul în stație la Dristor.
Tramvaiele de pe linia 30, erau V2A, și dacă nu mă înșeală memoria, cred că circulau și tramvaie V2A-2S pe această linie.
Linia 50 era deservită de tramvaie Rathgeber. Aici frecvența era mai bună. În acel timp, în care am așteptat linia 30, au trecut cel puțin două sau trei cupluri Rathgeber de pe linia 50.
Pe linia 15, mi-au atras atenția tramvaiele roz, V3A-93 Faur. Tind să cred că toate sau majoritate tramvaielor de pe această linie erau roz.

Re: Discuții despre istoria transportului public din Bucureşti Nenea_titi

30 a mers o perioadă între capătul Dristor - Mihai Bravu - Vitan - Pasaj Mărășești - Strada Mărășești - 11 Iunie - Bd Regina Maria - Rahovei și întorcea la piața Rahovei prin rebrusare. Nu pe buclă, nu se ducea la depou Alexandria.

15 era pe vremuri între Complex RATB TITAN - Dristor - Mihai Bravu - Calea Vitan - apoi ca 30 doar că spre deosebire de 30, 15 mergea la depoul Alexandria. Tramvaiele FAUR ROZ încă erau nava amiral a STB. Linia 15 era deservită aproape în totalitate de Alexandria, dar erau și V3A clasice și V3A 93 convenționale. 15 și 30 au fost mult timp la Vitan. 19, 23 și 27 erau pe Dudești. Mai mult, 19 a fost una din ultimele linii cu EP V3A în 2000, alături de 45.

Mai mult, liniile 15, 19, 23, 27 și 30 au fost sucite în anii 90 și prima parte a 2000 de n ori...15 a dispărut prin 2007 (între 2005 și 2007 15 și 27 erau aceeași linie dar cu parcurs diferit de la Dristor, una era inversul celeilalte), 19 mergea la Sura Mare via Văcărești Olteniței, 30 pe Vitan până la Unirii limitat. Traseul Dristor - Vitan - Șincai - Olteniței apoi cu 7 până la Unirii. Pasajul Mărășești s-a închis în 2005 ca și linia de tramvai.

Re: Discuții despre istoria transportului public din Bucureşti Pavlov195

În toamna anului 2005, liniile 30 și 50 nu mai existau. Traseul Dristor - Fizicienilor, l-am parcurs în aceea perioadă cu liniile 15 și 27, linii pe care circulau atât tramvaie V3A-93M cât și V3A clasice.

ByOnu wrote here:
Prima varianta a website-ului RATB.ro, 2001. Accesata cu https://web.archive.org/

Utilizatorii erau primiti cu o melodie techno de fundal.

website ratb ro 2001 flash player intro.png (457.34 KB; downloaded 2047 times)

website ratb ro 2001.png (248.7 KB; downloaded 2048 times)

Îmi amintesc de intro-ul pe care îl avea vechiul site al RATB. Totuși, a dispărut un mic detaliu. Înainte de apariția butoanelor de "intrare" pe site, în stânga sus, apărea textul "RATB vă invită la o călătorie web", în română cât și în engleză.
Meldoia era destul de "catchy"  :D Chiar sunt curios dacă a fost extrasă dintr-o melodie mai lungă sau a fost creată de cineva, special pentru site.

Re: Discuții despre istoria transportului public din Bucureşti Nenea_titi

30 a existat până în 2003 în Rahova, apoi a fost scurtat la Unirii. O perioadă foarte scurtă a mers în Ghencea. Ca și 15. Numeric, pe 30 l-am văzut ultima dată prin septembrie 2005.
Pe 15 și 27 la acel moment erau multe V2A. Cele de la Titan erau preponderent pe aceste linii. 19 era cu Rathgeber ca și 23.

Re: Discuții despre istoria transportului public din Bucureşti alchimistul

Nu-mi amintesc ca 30 sa fi intors vreodata la fosta bucla de la Parcul/Piata Rahova. Traseul de baza era Dep. Alexandria - Dristorului, dar mergea prin 11 Iunie, spre deosebire de 15 care o lua pe Trafic Greu - Dr. Istrati si se reintalneau la Parcul Carol. Doar fostele 4 si 18 au intors acolo ca trasee de baza. A mai fost si linia 8, prin 1999-2000, cand circula pe traseul Parcul Rahova - Ghencea via Trafic Greu, nu mai stiu motivul devierii.

Re: Discuții despre istoria transportului public din Bucureşti rosetti61

Circula asa din cauza ca intrase in modernizare capatul de la Zetarilor; era o naveta 58 Zetarilor (rebrusment) - Ghencea. De abia in 2000 s-a repus in functiune, ca si linia de pe Zetarilor si Anghel Alexandru, inchisa timp de 2 ani, cu lucrari trenate - prima firma contractata i-a lasat balta si a trebuit sa continue altii santierul. 220 a mers deviat prin Giurgiului si Toporasi pana in 2001.

Re: Discuții despre istoria transportului public din Bucureşti alchimistul

Mersi pentru completari. Mai permite-mi, te rog, cateva intrebari : linia inlocuita de pe Zetarilor la finele anilor '90 era cea "originala", de la infiintare? In ce an a inceput sa circule tramvaiul pe Zetarilor? Si...era de tip Otelu Rosu ? Desi am mers in anii '90 cu tramvaiul pe acolo (18, 39), nu eram atent la aspectele acestea. Pe 220 prin Toporasi mi-l amintesc, si speram pe atunci sa il lase asa definitiv, avand legatura directa intre Rahova si Giurgiului, de acasa la bunici.

Re: Discuții despre istoria transportului public din Bucureşti rosetti61

Pe Zetarilor linia a fost instalata in 1980 pe sistem clasic cu piatra cubica si asa a ramas pana la modernizarea din 1999-2000 - nu a vazut sistem Otelu Rosu. Pe Ferentari a fost clasic -> OR -> sina ITB cu dale.

Re: Discuții despre istoria transportului public din Bucureşti nokia2110

Dacă tot s-a discutat despre validatoarele de cartele magnetice, pe unele troleibuze apăruseră validatoarele de bilete care tipăreau ceva pe bilet. Prin 2000-2001. Ce producţie erau şi de ce tipăreau 1111?

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: V3A versiunea clasică (1971-2007) ADK

Nenea_titi wrote here:
Din ce am auzit, de fapt V3A-93 ar fi defapt...V3A-86. La noua variantă se lucra demult și trebuia scos mai demult, dar cum nu existau fonduri, s-a mers pe modelul clasic până prin 1990.

Deci o oarecare bănuială mi s-a adeverit, precum că anul 1993 era să zic, modern pentru un tramvai nou dar învechit ce trebuia în mod normal să fie "ultimul răcnet" (care și aici s-ar fi întârziat, primul vagon ieșind un an mai târziu) părând ca un upgrade de la Dacia 1300 la 1310 în timpuri să zic, când era nevoie de ceva chiar nou, poate chiar să fie și clienți din Europa interesați.

Totuși V3A-93 (care încă e în uz și va mai fi cine știe cât), are pe lângă inspirația generală de la tramvaiul LHB și câteva mărunțișuri preluate de la autobuzul IK4 și parțial DAC. În cazul primului sunt la o primă vedere ușile și bordul, cel puțin formele însă adaptate la tramvai iar de la DAC am zis într-o perioadă că-i cam tot interiorul (doar că la URAC se foloseau aceleași materiale la orice, că era autobuz, troleibuz sau tramvai, aș zice inclusiv vehicule istorice, un caz ar fi acele placaje albe cu fante de aerisire metalice ce erau montate în orice au ajuns la ei).

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Istoria transportului în comun din București şi Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463866 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”