Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi Ilfov

Topic: Fostele validatoare Prodata pentru cartele magnetice din autobuzele RATB

26 posts, 9455 views

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Re: Fostele validatoare Prodata pentru cartele magnetice din autobuzele RATB Gabi23

Și dinaintea montajului pentru SEM 2025. Printr-un noroc, extraordinar, au mai fost păstrate în magazia Autobazei Ferentari și s-a reușit montajul, chiar dacă nu mai este funcțional. Mai sunt destui oameni care le pasă de istorie! 💚
Validator 276 - sept. 2025.jpg (356.08 KB; downloaded 599 times)

Re: Fostele validatoare Prodata pentru cartele magnetice din autobuzele RATB punmeister

E foarte interesant cum Prodata persista si in ziua de astazi cel putin la STB si Metrorex, prin fostul Kapsch Carriercom si mai tarziu prin Emsyscon, subsidara a Prodata Mobility care a mostenit totul de la Kapsch.

Re: Fostele validatoare Prodata pentru cartele magnetice din autobuzele RATB gexge

Dar poza cu cartela magnetică STB (RATB) oare are cineva?

Re: Fostele validatoare Prodata pentru cartele magnetice din autobuzele RATB Gabi23

Da, eu am utilizat prin 2007, mâine o scanez, postez pe cea din colecția personală.

Re: Fostele validatoare Prodata pentru cartele magnetice din autobuzele RATB PaulIP

Se poate reface funcțional, cu know-how de la belgieni sau chiar de la Metrorex, care a utilizat același sistem până nu demult.

Re: Fostele validatoare Prodata pentru cartele magnetice din autobuzele RATB gexge

Metrorex probabil ca le are și funcționale.

Re: Fostele validatoare Prodata pentru cartele magnetice din autobuzele RATB punmeister

Pai ce au in continuare pe M4 Gara de Nord 2 - 1 Mai, plus prin diversele spatii tehnice (cum ar fi la Basarab) unde sunt usi conectate la validatoare Prodata unde se baga cartela de angajat.

Re: Fostele validatoare Prodata pentru cartele magnetice din autobuzele RATB nokia2110

Parte din butoane să fi fost pentru numărul de călători? Adică de exemplu dacă erau 2 oameni se apăsa 1+ sau 2+. Nu mai ţin minte, la R.A.T.B. au existat cartele de 10 călătorii?

Re: Fostele validatoare Prodata pentru cartele magnetice din autobuzele RATB Nenea_titi

Astea nu erau montate pe autobuzele SAVIEM și pe linia 783 ? Eu doar acolo le-am văzut. O perioadă bună de timp însă, tramvaiele FAUR, EPC, Unele V3A 93 URAC și IK415 au avut un validator digital galben în care băgai biletul și punea o ștampilă cu data și ora.

Re: Fostele validatoare Prodata pentru cartele magnetice din autobuzele RATB Costin

Au fost inițial pe Saviem, apoi mutate pe DAF. Nu tin minte daca au prins si Citaro.

Alea din tramvaie sunt altceva, nu sunt obiectul acestui topic.

Re: Fostele validatoare Prodata pentru cartele magnetice din autobuzele RATB Nenea_titi

Dar nu au fost decât pe 783 ( poate și 781, 782, 784 785 adică linii expres). Că pe alte linii nu am văzut acest validator. Da, le-am văzut pe DAF și SAVIEM. Pe 783 (ca pe toate liniile expres) accesul era cu cartele, nu cu bilet clasic. Intrarea se făcea pe la ușa 1.

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Istoria transportului în comun din București şi Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464055 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”