Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii

Topic: Reamenajarea peisagistică și urbanistică a Bd. Iuliu Maniu

63 posts, 13754 views

Go to page:  1 2 3 4 5

📖 Pagination options
Re: Reamenajarea peisagistică și urbanistică a Bd. Iuliu Maniu Misiekwas

A fost publicata documentație tehnică pentru proiectul reamenajări trotuarului sudic pe Iuliu Maniu, se pare că au fost incluse sugestii Asociației privind alveole inversate:
http://www.primarie6.ro/primarie_sector6 ... ui-valea
39. PROIECT DE HOTARARE privind Memoriu tehnic Deviz si indicatori IULIU MANIU (1) (1).pdf
39. PROIECT DE HOTARARE privind Memoriu tehnic Deviz si indicatori IULIU MANIU (1) (1).pdf (593.91 KB; downloaded 46 times)
ANEXA nr 1 Memoriu tehnic general_Iuliu Maniu.pdf
ANEXA nr 1 Memoriu tehnic general_Iuliu Maniu.pdf (1.66 MB; downloaded 47 times)
Partea 1.zip
Partea 1.zip (16.04 MB; downloaded 33 times)
Partea 2.zip
Partea 2.zip (23.87 MB; downloaded 27 times)
Partea 3.zip
Partea 3.zip (23.68 MB; downloaded 24 times)
Partea 4.zip
Partea 4.zip (19.38 MB; downloaded 28 times)
Partea 5.zip
Partea 5.zip (10.29 MB; downloaded 27 times)
Partea 6.zip
Partea 6.zip (18.99 MB; downloaded 23 times)
ANEXA nr 2 INDICATORI cuplat.blurat.pdf
ANEXA nr 2 INDICATORI cuplat.blurat.pdf (1.75 MB; downloaded 36 times)
Anexa nr 3_Descrierea Investitiei_Iuliu Maniu.pdf
Anexa nr 3_Descrierea Investitiei_Iuliu Maniu.pdf (441.33 KB; downloaded 37 times)

Re: Reamenajarea peisagistică și urbanistică a Bd. Iuliu Maniu ByOnu

@Misiekwas, rugaminte. Incerc sa accesez documentatia, pentru ONG. Eu din strainatate nu pot accesa site-ul PS6, nu stiu ce securitate dubioasa au.

Ca principiu, incearca, te rugam, sa incarci mereu documentele din aceste linkuri. Sunt foarte importante si pentru posteritate, sa avem ce vedea in viitor, daca cumva PS6 le va sterge (unele autoritati neprietenoase practica musamalizarea - nu e cazul PS6, dar intelegi).

De asemenea, daca exista si text relevant pe pagina, cu atat mai mult da-i, te rog, si un copy-paste in functia "Citeaza" aici.

Linkul simplu nu prea ajuta uneori. Sunt constient ca presupune putin mai multa munca si alocarea unui timp pe care poate nu il avem mereu, dar e util sa postam cat mai detaliat posibil si sa atasam fisierele.

Multumesc anticipat!  :bere:

Re: Reamenajarea peisagistică și urbanistică a Bd. Iuliu Maniu Costin

Am reusit sa adaug eu fisierele in aceasta situatie, de pe un PC, dar este de inteles, totusi, ca exista anumite limitari (limita de upload, dimensiune maxima per fisier, performante scazute de pe telefon). De acord ca este de preferat ca toate fisierele sa fie gazduite intern de noi, dar in unele cazuri chiar nu se poate, si este nevoie de interventia noastra - si vom ajuta cand si cum putem. Doar cereti :)

@Costin mulțumesc!
@ByOnu sigur :) am scris postarea de pe telefon in tramvai, deci de aceasta n-am încărcat. O sa fac asta pe viitor. :)

Proiectul astăzi o să fie supus in vot, cel puțin unele grupuri in CL vor fi împotriva:
De ce proiectul de regenerare urbana pentru  bulevardul Iuliu Maniu nu bifeaza niciunul din obiectivele de mobilitate urbană promise de politicieni, de peste 20 de ani!

1. Proiectul nu include o analiza a posibilitati de avea benzi unice dedicate pentru trabsportul public, desi avem exemplul Bulevardului Uverturii unde banda unică este un succes.

2. Pista de biciclete nu raspunde nevoilor identificate în Masterplanul Velo. Sunt portiuni intregi în care pista este flancată de parcări. Conform MPV, bulevardul Iuliu Maniu este parte a sistemului de piste de biciclete dar tronsonul studiat de proiectul PS6 este doar unul din trei, care ar trebui sa ajunga pana la Splaiul Independentei

3.Iuliu Maniu face parte din coridorul de tranzit E-V al Bucurestiului. Mobilitatea durabila presupune existenta cu prioritate pe aceste coridoare mari a transportului alternativ, nemotorizat. Adica benzi dedicate pentru transport public (ideal troleibuze) si benzi de biciclete, totusi proiectul propus de PS6 nu atinge componenta functionala propusă în PMUD, ci doar cea estetica.

Cătălin Volintiru : " sa bugetăm o investiție de zeci de milioane fără să ne punem în acord cu planurile strategice actuale ale Bucurestiului nu este o solutie.
Soluția este sa refacă proiectul în acord cu PMUD și Masterplanul Velo și să se prioritizeze cu adevărat mobilitatea urbană."

Re: Reamenajarea peisagistică și urbanistică a Bd. Iuliu Maniu ByOnu

Totusi, banda bus se poate face ulterior, cat timp statiile sunt realizate corect. Elefantul din camera ramane parcarea la bordura care va presupune incalcarea viioarei benzi BUS. [Nu am idee cum s-ar putea reglementa clar].

Cert este, citind comentariile postarii noastre de pe https://fb.com/MetrouUsor/, toti tin cu dintii de parcarile alea - lucru la care s-a asteptat si PS6 atunci cand a decis pastrarea lor.

Altfel, daca ne asumam ca oras ca Maniu devine 3b+1b BUS in loc de 1b parcare, all good.

In intelegerea mea, banda BUS nu este deloc sub umbrela atributiilor PS6.

Nu este, aici avem politicianismul ieftin.
Privind locuri de parcare, de menționat că dispare majoritatea dintre ele, asa desființează breteaua de descărcare unde s-a parcat în două rânduri și care blocau acces civilizat la statii. Ținând cont de faptul că vorbim despre Maniu, as zice că este succes oricum.
Pentru mine solutia este buna, ținând cont limitării administrative și fizice.

@ByOnu  proiectul a fost respins de USR și PSD.

Re: Reamenajarea peisagistică și urbanistică a Bd. Iuliu Maniu punmeister

Politics makes for strange bedfellows..

Re: Reamenajarea peisagistică și urbanistică a Bd. Iuliu Maniu Aron

Pentru dilema banda bus vs parcare. am propus si aici daca nu ma insel si pe canale oficiale ca banda bus sa fie pe banda 3. Impactul pe parcari e minim, doar in dreptul presupuselor statii pentru a mentine trama stradal din prezent si astfel se mentin si benzile de circulatie

Re: Reamenajarea peisagistică și urbanistică a Bd. Iuliu Maniu Bogdan MD

Solutia pe banda a treia implica solutii mult mai complicate decat o dunga galbena si niste stalpisori. Cu statiile ce faci? Construiesti peroane dedicate noi si deviezi restul benzilor ca sa le faci loc, ca la tramvai? Muti toata reteaua de troleibuz, cu stalpi cu tot, pe mijloc? La Gorjului ce fac liniile 137 si 138 ca sa faca dreapta peste restul benzilor, fara a bloca restul benzii unice?

Nu zic ca e imposibila solutia, dupa cum s-a vazut la Arcul de Triumf, doar ca e foarte greu de crezut ca ar fi mai simplu. Si ca ar merita deranjul sub forma asta.

Re: Reamenajarea peisagistică și urbanistică a Bd. Iuliu Maniu cris_m

In plus, traversarea unei artere intens circulate cum este Iuliu Maniu, nu stiu cat de potrivita este, mai ales pentru persoanele cu mobilitate redusa.

Re: Reamenajarea peisagistică și urbanistică a Bd. Iuliu Maniu Aron

Cu statiile ce faci? Construiesti peroane dedicate noi si deviezi restul benzilor ca sa le faci loc, ca la tramvai?

Da! asta am zis si eu. pentru un oras in care nimeni nu are curajul sa se impuna calumea "impotriva" masinilor este ceea mai buna solutie. exemplu facut pe repede inainte mai jos. Hasurat cu rosu practic elimini doar cateva parcari per statie care se compenseaza aproape cu parcari create in locul statiilor vechi

Untitled.png (1.38 MB; downloaded 579 times)

La Gorjului ce fac liniile 137 si 138 ca sa faca dreapta peste restul benzilor, fara a bloca restul benzii unice?

semafor dedicat exact cum se regasesc pe culoarul comun tramvai+bus

Muti toata reteaua de troleibuz, cu stalpi cu tot, pe mijloc?

In functie de buget ar putea fi facuta intr-o etapa ulterioara. Solarisurile de pe 61 ar duce tot Iuliu Maniu doar pe acumulatori fara probleme.

n plus, traversarea unei artere intens circulate cum este Iuliu Maniu, nu stiu cat de potrivita este, mai ales pentru persoanele cu mobilitate redusa.

Din ce stiu toate statiile actuale au o trecere de pietoni "aferenta" pentru traversarea bulevardului.

PS: evident ca pentru solutia asta ma refer doar la bucata intre Valea Cascadelor si P-ta Leu unde bulevardul e format din 3 benzi constant

A fost repus la ordinea de zi proiectul pentru Iuliu Maniu și de data asta a trecut prin consiliu.

Go to page:  1 2 3 4 5

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463888 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”