Topic: Autobuzele Karsan e-ATA 10
5 posts, 531 views- TTony
-
Posted:
-
Autobuzele Karsan e-ATA 10
TTony
Primele autobuze Karsan e-ATA au ajuns în aceste zile. Momentan sunt parcate în autobaza Transmixt pentru că extinderea autobazei Simpozionului nu a fost realizată încă.
TTony wrote here:
Contractul pentru cele 20 de autobuze electrice a fost semnat astăzi (05.05.2025) cu KARSAN OTOMOTIV, care presupun că va livra Karsan e-ATA 10.
Vor fi garate în autobaza autobuzelor electrice (cea de pe Strada Simpozionului, acolo unde sunt ținute și cele 10 autobuze SOR), aceasta urmând să fie extinsă.
Cele 4 stații de încărcare rapide vor fi montate, conform avizelor eliberate de DEER, în următoarele locații:
- Strada Aerodromului (capăt de linie pentru traseul 16*)
- Strada Subcetate (capăt de linie pentru traseul 13)
- Strada Poligonului (capăt de linie pentru traseul 3)
- Strada Agronomului (capăt de linie pentru traseul 2A)
Primele autobuze Karsan e-ATA au ajuns în aceste zile. Momentan sunt parcate în autobaza Transmixt pentru că extinderea autobazei Simpozionului nu a fost realizată încă.
- TTony
-
Posted:
-
Re: Autobuzele Karsan e-ATA 10
TTony
Au început testele.
Sursă: Gabriel Lazany - Facebook
Au început testele.
Am început testările pentru noile autobuze electrice care vor circula în Municipiul Bistrița și pe ruta Bistrița – Livezile.
Este vorba despre 20 de autobuze electrice Karsan e-ATA, cu o autonomie de până la 280 km, achiziționate prin finanțare din PNRR în cadrul proiectului „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public în Municipiul Bistrița și comuna Livezile”. Vehiculele beneficiază de garanție extinsă de 10 ani și vor fi susținute de o infrastructură modernă: 20 de stații de încărcare lentă (60 kW) și 4 stații de încărcare rapidă (180 kW).
Testările sunt realizate împreună cu o echipă de profesioniști din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca și reprezintă un pas important înainte de introducerea în circulație.
Trafic mai redus, mai puțină poluare, mai puțin zgomot și condiții mai bune pentru toți bistrițenii care aleg transportul public.
5.jpg (217.4 KB; downloaded 435 times)
4.jpg (204.25 KB; downloaded 435 times)
2.jpg (253.42 KB; downloaded 435 times)
3.jpg (257.06 KB; downloaded 435 times)
Sursă: Gabriel Lazany - Facebook
- TTony
-
Posted:
-
TTony
6 autobuze sunt păstrate în curtea Liceului Forestier, cel mai probabil pentru că nu mai este spațiu în autobaza Transmixt.
6 autobuze sunt păstrate în curtea Liceului Forestier, cel mai probabil pentru că nu mai este spațiu în autobaza Transmixt.
1.jpg (1.66 MB; downloaded 237 times)
- Nenea_titi
-
Posted:
-
Nenea_titi
Cu astea vor face ca și cu SOR EBN 9.5 ? Adică le ține pe dreapta până ies din garanție?
Cu astea vor face ca și cu SOR EBN 9.5 ? Adică le ține pe dreapta până ies din garanție?
- TTony
-
Posted:
-
TTony
În principiu, nu. Autobuzele SOR făceau parte dintr-un proiect amplu de refacere a infrastructurii din oraș și nu puteau intra în circulație până nu erau finalizate toate lucrările.
Eu am trecut săptămâna trecuta pe la autobaza Simpozionului și nu am văzut vreun semn că ar fi început demersurile pentru extinderea acesteia. Mai au vreme, având în vedere că în caietul de sarcini se specifică faptul că punerea în funcțiune a autobuzelor trebuie realizată în cel mult 3 luni de la livrarea produselor.
În principiu, nu. Autobuzele SOR făceau parte dintr-un proiect amplu de refacere a infrastructurii din oraș și nu puteau intra în circulație până nu erau finalizate toate lucrările.
Eu am trecut săptămâna trecuta pe la autobaza Simpozionului și nu am văzut vreun semn că ar fi început demersurile pentru extinderea acesteia. Mai au vreme, având în vedere că în caietul de sarcini se specifică faptul că punerea în funcțiune a autobuzelor trebuie realizată în cel mult 3 luni de la livrarea produselor.
1.png (55.85 KB; downloaded 59 times)
Home page
•
Parent forum:
Transportul în comun din municipiul Bistrița (SC Transmixt SA)
•
Choose destination