Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: V3A-93-PPC

480 posts, 215417 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 29 30 31 32 33 34 35

📖 Pagination options
Re: V3A-93 Rathgeber2523

327 in 21
327.jpg (403.4 KB; downloaded 4583 times)

Re: V3A-93-PPC Gabi23

Nu prea am văzut fotografii în acest topic cu 303 și al său afișaj multicolor, așa că vin cu el din zona Foișorul de Foc, rulând pe linia 14:
303 - 14 - 08.02.2026.jpg (511.42 KB; downloaded 4067 times)

Re: V3A-93-PPC Nenea_titi

Afișajul ăla nu a fost pe 310 cândva?

A fost, dar a stat montat inutil vreo 10 ani la vagonul școală 108. Acum este folosit cum trebuie.

Recent lui 303 i-au „setat” afișajul eronat la actualizarea traseelor  :headbash: . Indicativul colorat ar fi trebuit să afișeze doar cifrele. Se va rezolva în perioada următoare.
303 - 23 - 20.03.2026.jpg (623.69 KB; downloaded 3465 times)

Afișajul lui 303 funcționează din nou corect. A fost remediată eroarea la depou. Astăzi este pe linia 23.

150 circulă fără probleme după ieșirea de la URAC. Nu îmi amintesc să fi avut perioade de imobilizare. A fost utilizat mai mult pe linia 1, dar în funcție de necesitate a ajuns și pe liniile 7, 23 sau 25.
150 - 25 - 24.03.2026.jpg (604.82 KB; downloaded 2316 times)

327 a circulat ieri pentru o cursă pe linia 10, din cazuza accidentului de la Pridvorului. Nu are memorată și linia 10 în memoria afișajului. Ar trebui ca vagoanele să aibă toate liniile active...
327 - 10 - 03.04.2026.jpg (397.38 KB; downloaded 1754 times)

Re: V3A-93-PPC cris_m

Dupa mine, toate vehiculele ar trebui sa aiba memorate macar indicativele tuturor liniilor, daca nu si traseele...

După mine, e o rușine că la "modernizarea" cu podea joasă, nu au pus o tabelă cu  LED, și merg pe sistemul matusalemic flip-dot, care era în anii 90 culmea tehnologiei, când se trecea de la tabla de pfl vopsită la șablon sau mai rău la un carton rupt dintr-o cutie și scrisă cu marker sau cu pix și întărită apoi ca să se vadă. Acum e alternativa hârtiei la imprimantă sau chiar...un led băgat în țipla cu foaia...dar repet, e așa de scumpă o tabelă LED stand-alone ? E drept că există unele flip-dot cu iluminare din spate, dar nu e cazul aici. Sau altele fosforescente, și luminate din față dau senzația de afișaj cu LED. E trist că în anii 2020 la modernizări nu se fac și alte actualizări. Nu am pretenții de aer condiționat sau prize usb pe V3A-93 PPC. Dar măcar un afișaj LED și un sistem interior de informare "urmează stația X " și ora curentă sunt chestii de bun simț...

Re: V3A-93-PPC PaulIP

Din partea mea n-au decât să lase Opeledurile, pe principiul „if it ain't broken, don't fix it". Cehii și acum sunt fideli flipdot-urilor BUSE; s-au montat pe vehicule noi inclusiv la începutul deceniului actual. Marea problemă la Opeled (pe lângă lipsa unor trasee memorate) e că „pixelii” sunt atât de decolorați încât cu greu distingi ce scrie. La fel și la 415T. Măcar să le dea o nouă vopsea fosforescentă și tot ar fi ceva, dacă n-au bani de LED-uri noi. În felul ăsta mai dau de muncă la URAC și e și sindicatul fericit.  :mrgreen:

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: V3A-93-PPC GPS

Și cehii au început să le înlocuiască. La Praga tramvaiele 14T primesc afișaje Led odată cu reparația. Legat de vopsea, se vede foarte bine diferența în pozele cu 5104 de la săptămâna mobilității, unde sunt două tonuri de culoare.

@PaulIP

1) Cehii sunt naționaliști și mândrii. Rar vei vedea că renunță la Skoda sau SOR în transportul public, cu toate că SOR sunt și în viziunea lor niște petarde.
2) BUSE e firmă cehă, cu tradiție, mai mult au o tehnologie de iluminare din spate a afișajului, astfel că poți să juri că e LED.
3) OPELEDurile la noi sunt vechi, este că pe lângă decolorare mai au și defecte de mecanică, practic nu arată cum trebuie, ce trebuie. Nu mai zic că noaptea dar și  ziua mai nou sunt ilizibile. Mie personal îmi plăceau cele cu bandă de pe primele FAUR, aveau un contrast excelent. Parcă și azi se mai folosesc prin Norvegia, Oslo sau ceva asemănător.

@GPS

BUSE fac multe display-uri, practic în Cehia au monopol. Mi se pare că este și furnizor al THOREB.

Personal, îmi plăcea FOK GYEM de pe IKARUS 415T. Foarte ordonat, foarte ușor lizibil și foarte frumoase fonturile.

Re: V3A-93-PPC Costin

Mie personal îmi plăceau cele cu bandă de pe primele FAUR, aveau un contrast excelent. Parcă și azi se mai folosesc prin Norvegia, Oslo sau ceva asemănător.

Cu siguranta nu. Totul e pe LED aici, mai putin metrourile care au OPELLED (cu LED langa fiecare pixel, deci foarte lizibile si ele)

Go to page:  1  ... 29 30 31 32 33 34 35

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463878 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”