Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Trasee de acces și retragere

145 posts, 59153 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11

📖 Pagination options
Re: Trasee de acces și retragere BGP2597

Accesul e una, retragerea e alta. Pe acces afișează linia în care se duc, la retragere nu au indicativ, ci afișează doar mesajul "Se retrage la depoul (sau autobaza) X"

Și da, pe acces nu am văzut troleibuze sau tramvaie care să nu ia călători, în schimb pe retragere e o adevărată loterie.

Re: Trasee de acces și retragere Costin

Care sunt implicatiile pentru calatorii luati "pe retragere"? Sunt asigurati? Se considera serviciu comercial (si are voie pe banda dedicata)? Sau e o mlastina legislativa care doar asteapta sa se intample un accident cu un vehicul pe traseu de retragere cu calatori inauntru?

In "tarile cu apa calda" exista doar doua concepte - in serviciul comercial, semanlizat corespunzator cu indicativ si destinatie, sau in afara serviciului comercial, indicat corespunzator cu o fraza care inseamna fix asta "in afara serviciului comercial". Nu exista trasee de acces sau retragere cu calatori. Exista curse in serviciu comercial suficient de devreme si suficient de tarziu care sa acopere cererea, si atat. Ce se intampla in afara serviciului comercial, accesuri si retrageri, nu priveste calatorul (cu bune si cu rele).

Re: Trasee de acces și retragere BGP2597

Eu am întâlnit trasee de acces și retragere și în orașe din alte țări, preponderent în Cehia și Slovacia. Aceste curse dimineața devreme și seara târziu sunt chiar trecute și semnamizate ca atare în programul de circulație, iar organizarea lor diferă de la un oraș la altul, fie circulă cu călători doar pe porțiunile care se suprapun cu traseul comercial din care se retrag după care debarcă călătorii și continuă gol până la depou, fie circulă cu călători până la ultima stație prin care trec înainte de intrarea în depou, indiferent dacă acestea se suprapun sau nu cu traseul comercial.

În orar ele sunt marcate cu un simbol, iar la legendă este trecut simbolul cu mențiuni de genul "circulă doar până la stația X" sau "de la stația X circulă la depoul Y"

Avem câteva exemple și în țară. În Ploiești de exemplu majoritatea autobuzelor care se retrag din linia 30 circulă cu călători pe distanța Hipodrom - Hale, iar asta este trecut și în orar, prin urmare este un serviciu comercial, chiar dacă vehiculul se retrage la autobaza.

Nu știu care sunt reglementările și implicațiile privind călătorii în București.

Re: Trasee de acces și retragere shoppy

La tramvaie si troleibuze depoul este ori adiacent la linie ori dincolo de capat iar calatorii cam stiu asta, la autobuze poate fi orice, de exemplu pe Mihalache cam toata lumea stie de depoul Bucurestii Noi unde stau tramvaiele, dar daca le spui spui de Nordului sau alt garaj de autobuze o sa te intrebe in ce sector vine asta, cred ca defapt, in afara de cei care stau pe Ficusului si pe Elena Vacarescu, nu mai are nimeni habar unde este Nordului dapai care este traseul de la un capat pana acolo, deci orice acces/retragere acolo este absolut inutila pentru pasageri.

Re: Trasee de acces și retragere cosminduru

BGP2597 wrote here:
Eu am întâlnit trasee de acces și retragere și în orașe din alte țări, preponderent în Cehia și Slovacia. Aceste curse dimineața devreme și seara târziu sunt chiar trecute și semnamizate ca atare în programul de circulație, iar organizarea lor diferă de la un oraș la altul, fie circulă cu călători doar pe porțiunile care se suprapun cu traseul comercial din care se retrag după care debarcă călătorii și continuă gol până la depou, fie circulă cu călători până la ultima stație prin care trec înainte de intrarea în depou, indiferent dacă acestea se suprapun sau nu cu traseul comercial.

În orar ele sunt marcate cu un simbol, iar la legendă este trecut simbolul cu mențiuni de genul "circulă doar până la stația X" sau "de la stația X circulă la depoul Y"

Confirm, așa este și în Riga. Retragerile sunt marcate cu altă culoare pe programul de circulație afișat în stații, iar vehiculele în situația de retragere își modifică afișajul din cel obișnuit în "spre depoul X".

Re: Trasee de acces și retragere nokia2110

Vatmanii au început să devină nesimiţi. Înainte afişau depoul la care se retrăgeau şi de obicei luau călători. Acum afişează STB şi se spală pe mâini. Lor le-ar plăcea să fie trataţi aşa? Şi unii care afişează la ce depou se retrag, tot nu iau călători. Din câte ştiu, în vechile ghiduri R.A.T.B. se menţiona că sunt obligaţi să ia călători pe traseul de retragere.

BGP2597 wrote here:
Nici măcar tramvaiele sau troleibuzele nu iau întotdeauna călători pe retragere. Aș spune că troleibuzele (cel puțin cele de Bujoreni) iau cam 50/50, dar la tramvaie nu am mai văzut de mult să ia călători, majoritatea se merg cu avariile puse și luminile stinse.

Re: Trasee de acces și retragere Costin

Ai citit mesajele anterioare sau ai venit aici doar sa-ti versi nervii pe vatmani? E o discuție complexa despre oportunitatea retragerilor cu calatori care cred ca nuanteaza putin “nesimtirea” pe care o semnalezi. Ramane problematic faptul ca situația nu este clarificata, atat legal, cat si ca exercitiu de PR pentru calatori. Dar aruncatul vinei pe vatmani este o abordare simplista.

Re: Trasee de acces și retragere nokia2110

Am citit. Dar din moment ce până recent erau luaţi călători, ce a produs schimbarea?
Pe un vatman l-am întrebat pe unde o ia (posibil să mai fi avut de-aface cu el). Nu a spus nimic. Dacă ar fi zis că regulamentul nu mai permite, alta era.
Am ce am cu persoanele certate cu bunul simţ. Că am întâlnit şi vatmani o.k., dar destui nu vor să fie civilizaţi.

Re: Trasee de acces și retragere STB738

Știe cineva pe unde face accesul linia 66 din VL la Spitalul Fundeni?

Re: Trasee de acces și retragere Vlad242

Traseul de retragere al liniei 66 este următorul: Spitalul Fundeni, Șoseaua Sportului, Șoseaua Colentina, Bd. Carol I, întoarcere la Piața C.A. Rosetti, Bd. Carol I, Str. Matei Voievod, Str. Vatra Luminoasă, Str. Tony Bulandra, Depoul Vatra Luminoasă.

Re: Trasee de acces și retragere STB738

Aa, ok. Înseamnă că accesul se face pe traseul liniilor 85 și 90 până la Calea Moșilor apoi pe Șoseaua Colentina - Strada Sportului - Spitalul Fundeni.

Re: Trasee de acces și retragere cosmindaniel

Vlad242 wrote here:
Traseul de retragere al liniei 66 este următorul: Spitalul Fundeni, Șoseaua Sportului, Șoseaua Colentina, Bd. Carol I, întoarcere la Piața C.A. Rosetti, Bd. Carol I, Str. Matei Voievod, Str. Vatra Luminoasă, Str. Tony Bulandra, Depoul Vatra Luminoasă.

Întoarcerea în piața Rosetti dinspre est nu este posibilă cu rețeaua actuală. Retragerea din linia 66 se face din Vasile Pârvan.

Re: Trasee de acces și retragere Gabi23

STB738 wrote here:
Știe cineva pe unde face accesul linia 66 din VL la Spitalul Fundeni?

Sunt 3 ture care fac acces la Fundeni. Traseul este pe Tony Bulandra - Vatra Luminoasă - Matei Voievod - Iancu Cavaler de Flondor - Traian - Calea Mosilor - Soseaua Colentina - Sportului.

Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463920 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”