Topic: Rame electrice clasa 101 (Alstom Coradia Stream)
357 posts, 104549 views
📖 Pagination options
- Bogdan Ciorascu
-
Posted:
-
Re: Rame electrice clasa 101 (Alstom Coradia Stream)
Bogdan Ciorascu
Mai rau...Ryanair!
Pana la Brasov,Constanta sau Craiova sunt decente...pentru destinatii mai indepartate ar trebui regandita utilizarea acestor rame!
Sunt tare curios cat vor fi de comode PESA pana la Adjud spre exemplu.
Mai rau...Ryanair!
Pana la Brasov,Constanta sau Craiova sunt decente...pentru destinatii mai indepartate ar trebui regandita utilizarea acestor rame!
Sunt tare curios cat vor fi de comode PESA pana la Adjud spre exemplu.
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Tot mai multe trenuri electrice Coradia Stream conectează oameni și comunități din România!
Tot mai multe trenuri electrice Coradia Stream conectează oameni și comunități din România!
Proiectul Coradia Stream pentru ARF continuă să avanseze, cu un obiectiv clar: mobilitate modernă, fiabilă și sustenabilă pentru pasageri.
✅ Două trenuri Coradia Stream (nr. 16 și 17) au finalizat recepția preliminară în Depoul Alstom Grivița (București) și vor începe în curând testele de anduranță obligatorii înainte de intrarea în serviciul comercial.
⚙️ Alte două trenuri (nr. 18 și 19) au intrat în România.
🚉 12 trenuri Coradia sunt deja în circulație în flota operatorului național CFR Călători, asigurând zilnic transport pentru mii de pasageri.
👉 Trenurile 14–17 sunt primele unități care vor fi predate operatorului privat InterRegional Călători.
În spatele fiecărui tren se află echipele Alstom, care lucrează împreună pentru a oferi soluții de mobilitate ce susțin tranziția către un viitor cu emisii reduse de carbon.
- Velaro E320
-
Posted:
-
Velaro E320
Vă salut,
Am și eu o întrebare: au intrat deja în circulație rame IRC RE-IR101? Mai exact, pe ruta Brașov–București?
Am încercat să caut date de circulație pentru trenul 16572 pe Mersul Trenurilor, dar nu îmi apare nimic (de exemplu, pe ce linie a oprit etc.).
Vă salut,
Am și eu o întrebare: au intrat deja în circulație rame IRC RE-IR101? Mai exact, pe ruta Brașov–București?
Am încercat să caut date de circulație pentru trenul 16572 pe Mersul Trenurilor, dar nu îmi apare nimic (de exemplu, pe ce linie a oprit etc.).
- Andrei Andraș
-
Posted:
-
Rame electrice clasa 101 (Alstom Coradia Stream)
Andrei Andraș
De la IRC nu circulă momentan nimic.
Și-au amenajat casă de bilete în Gara Brașov (la etaj) care se va deschide pe 15 aprilie, probabil de atunci vor circula și trenurile.
De la IRC nu circulă momentan nimic.
Și-au amenajat casă de bilete în Gara Brașov (la etaj) care se va deschide pe 15 aprilie, probabil de atunci vor circula și trenurile.
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Peste 1 milion de kilometri parcurși, mii de experiențe de călătorie mai bune!
Peste 1 milion de kilometri parcurși, mii de experiențe de călătorie mai bune!
De la intrarea în circulație cu pasageri pe 20 noiembrie 2024, cele 12 trenuri Alstom Coradia Stream din flota CFR Călători au depășit cumulat, până la finalul lunii martie, 1 milion de kilometri parcurși.
În prezent, acestea acoperă împreună, în medie, peste 200.000 km lunar, adică aproape 5 călătorii complete în jurul Pământului în fiecare lună, oferind pasagerilor siguranță, fiabilitate și confort, zi de zi.
👉 Numărul de trenuri noi livrate de Alstom României prin ARF continuă să crească:
Unitățile 20 și 21 au trecut de recepția preliminară, sub supravegherea atentă a colegului nostru Nicu Dragu, Customer Director, mândru de fiecare tren care urmează să intre în circulație.
Trenul nr. 22 a plecat de la fabrica din Bautzen și este pe drum către România;
-
- Shinkasen
-
Posted:
-
Shinkasen

Se duce autocolatul, sau si restul vopselei, poza este facuta aseara si se vedea pana la ce parea a fi grundul sau adezivul colantului, iar suprafata nu mai era neteda, chiar si unde era supreafata ok parea ca si cum s-ar forma oxidarea metalului sub stratul protector, iar chestia asta era mai la toate marginile tuturor usilor, nu mai stiu exact daca era rama 001 sau 004, trenul era 16023 din data de 21.04 de la Timisoara via Brasov, la Bucuresti cu o intarziere de vreo 30-40 de minute cauze de circulatie pe Sighisoara Brasov, daca poate cineva poate sa prinda rama cu pricina si sa ii faca poze mai in detaliat si mai calitative decat amaratul meu de telefon, poate mai documenteaza si alte nereguli, si sa le posteze in mediul online poate putem vedea mai clar ce se intampla
Din postarea mea de pe FB, Andrei Ardelean imi spune ca a contactat Alstom si problema este de la crengile de pe trasee ce deterioreaza usiile ramelor

Se duce autocolatul, sau si restul vopselei, poza este facuta aseara si se vedea pana la ce parea a fi grundul sau adezivul colantului, iar suprafata nu mai era neteda, chiar si unde era supreafata ok parea ca si cum s-ar forma oxidarea metalului sub stratul protector, iar chestia asta era mai la toate marginile tuturor usilor, nu mai stiu exact daca era rama 001 sau 004, trenul era 16023 din data de 21.04 de la Timisoara via Brasov, la Bucuresti cu o intarziere de vreo 30-40 de minute cauze de circulatie pe Sighisoara Brasov, daca poate cineva poate sa prinda rama cu pricina si sa ii faca poze mai in detaliat si mai calitative decat amaratul meu de telefon, poate mai documenteaza si alte nereguli, si sa le posteze in mediul online poate putem vedea mai clar ce se intampla
Din postarea mea de pe FB, Andrei Ardelean imi spune ca a contactat Alstom si problema este de la crengile de pe trasee ce deterioreaza usiile ramelor
-
- Gabi23
-
Posted:
-
Gabi23
015 a celor de la IRC:
015 a celor de la IRC:
101-015 - București Nord - 16.04.2026 (1).jpg (603.46 KB; downloaded 2151 times)
101-015 - București Nord - 16.04.2026 (2).jpg (404.07 KB; downloaded 2151 times)
- idk_vlad
-
Posted:
-
idk_vlad
Câte rame sunt în circulație la IRC în acest moment?
Câte rame sunt în circulație la IRC în acest moment?
- andreiiul
-
Posted:
-
andreiiul
Saptamana trecuta am avut ocazia sa calatoresc pana la Brasov cu una din ramele Alstom. Calatoria a fost acceptabila dar nu wow.
La selectarea biletelor am crezut ca aleg locuri la geam si cu fata spre directia de mers. Surpiza mea a fost ca am nimerit fix pe dos (locuri fara geam, cele de langa usi si cu spatele la directia de mers). Aici nu e vina ramelor si a graficii de pe siteul CFR Calatori.
In schimb locurile respective sunt foarte inghesuite si trebuie sa stai cu picioarele stranse sau cototate pe treapta din zona boghiurilor. O persoana inalta sau mai corpolenta ar avea mari probleme in acele locuri (incercuire in poza).
Din punct de vedere confort rulare, se prezinta ok dar nu sunt stralucite mai ales pe lung parcurs (trenul oficial mergea pana la Timisoara).
Toaletele sunt acceptabile dar cele normale sunt destul de inghesuite si nu ai mult spatiu de miscare
Saptamana trecuta am avut ocazia sa calatoresc pana la Brasov cu una din ramele Alstom. Calatoria a fost acceptabila dar nu wow.
La selectarea biletelor am crezut ca aleg locuri la geam si cu fata spre directia de mers. Surpiza mea a fost ca am nimerit fix pe dos (locuri fara geam, cele de langa usi si cu spatele la directia de mers). Aici nu e vina ramelor si a graficii de pe siteul CFR Calatori.
In schimb locurile respective sunt foarte inghesuite si trebuie sa stai cu picioarele stranse sau cototate pe treapta din zona boghiurilor. O persoana inalta sau mai corpolenta ar avea mari probleme in acele locuri (incercuire in poza).
Din punct de vedere confort rulare, se prezinta ok dar nu sunt stralucite mai ales pe lung parcurs (trenul oficial mergea pana la Timisoara).
Toaletele sunt acceptabile dar cele normale sunt destul de inghesuite si nu ai mult spatiu de miscare
Screenshot 2026-05-27 104222.png (83.28 KB; downloaded 1362 times)
-
- orex
-
Posted:
-
- Bogdan Ciorascu
-
Posted:
-
Bogdan Ciorascu
La aceste rame cea mai mare teapa este clasificarea Clasa1/Clasa2...
Nu este nici o diferenta poate doar una minora ca la clasa 1 sunt 3 scaune pe rand in loc de 4.
La aceste rame cea mai mare teapa este clasificarea Clasa1/Clasa2...
Nu este nici o diferenta poate doar una minora ca la clasa 1 sunt 3 scaune pe rand in loc de 4.
-
- punmeister
-
Posted:
-
punmeister
Exact, ca pe sistemul de la avioane unde Business Class este doar Economy cu scaunul din mijloc blocat ca hard product.
Exact, ca pe sistemul de la avioane unde Business Class este doar Economy cu scaunul din mijloc blocat ca hard product.
-
- andreicfr
-
Posted:
-
andreicfr
Rama 19 a celor de la IRC și rama 21 in teste
Rama 19 a celor de la IRC și rama 21 in teste
IMG_1910.jpeg (1.66 MB; downloaded 1052 times)
IMG_1911.jpeg (1.66 MB; downloaded 1052 times)
-
- shoppy
-
Posted:
-
📖 Pagination options