Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor

3841 posts, 1248517 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 254 255 256 257 258 259 260  ... 275

📖 Pagination options

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor Gabyyyyyy9001

A revenit și 3831 de ieri, acesta devenind silențios, la fel și 3824

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor TudorSt

Si cateva Imperio din seria "60" am observat ca au boghiurile reparate. Problema este ca, din pacate, nu s-a schimbat nimic la capitolul patinaj si condus agresiv, deci in viitorul apropiat ne asteptam sa inceapa sa zornaie la fel ca inainte.

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor Nenea_titi

Ok. De ce patinează? Nu există antipatinaj ? Nu au o secvență a manșei? Nu pleacă treptat ? Eu cred că la aceste tramvaie, ceva este prost. Dar foarte prost. Ca să nu zic că tramvaiele sunt proaste, au ceva foarte prost gândit. Mă gândesc că o modificare prin firmware/software poate îmbunătăți multe

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor shoppy

Nu poti reduce forta de franare pentru ca franarea este functie de siguranta si daca frustratii vad ca le-ai redus curba de acceleratie atunci mai rau o sa tranteasca frana in ultimul moment ca sa castige ce s-a pierdut la accelerare. Daca se conduce agresiv solutia este sa se amendeze cei care conduc agresiv si daca se pleaca cu nisiparul gol sau cu nisip neconform solutia este sa nu se mai plece cu nisiparul gol sau cu nisip neconform.

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor FabiM

Gabyyyyyy9001 wrote here:
A revenit și 3831 de ieri, acesta devenind silențios, la fel și 3824

Înseamnă ca în sfârșit și-au dat seama ca nu pot sta așa. Good thing. Așteptăm și pe 41 unde cel puțin 3804, 3817 și 3818 sunt ceva rău.

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor Gabyyyyyy9001

Și 3808 și 3815 sunt la fel ca cele menționate de @FabiM

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor moonteanu

Acum vine si intrebarea: de ce nu exista la URAC o hala unde sa fie asigurata mentenanta acestor tramvaie. Auzisem acum cateva luni ca au de gand sa faca hala Astra-URAC, dar nu am mai auzit nimic de aceasta intentie.
Singurele imperio care mi se par silentioase sunt cele de 32 si cele de 7(inclusiv 3896 si 3900).

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor Nenea_titi

Le scoți din URAC reparate și le duci pe linie proastă la depou. Apropo, 3894 și 95 mai sunt pe 7 ? Sunt singurele care nu troncane deloc.

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor PaulIP

Mentenanța STB ca mentenanța STB, linia proastă ca linia proastă, dar și la Cluj zornăiau ca toți  :twisted:  :twisted:  pe linie 100% modernizată în 2011-2012, deci clar e ceva putred cu tramvaiele astea. Cum se face că pe tronsonul AFI-APACA Imperio zornăie asuzitor iar V3A/Bucur sună civilizat?

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor moonteanu

Mie mi se par foarte defectuoase si slabe Imperio/Autentic in cam toata tara. Peste tot huruie, mai putin in Arad(nu am fost cu ele insa) si in Oradea. In rest, peste tot sunt insuportabile. La Braila am citit pe aici ca le rebandajeaza mult prea des pentru niste tramvaie de 3-4 ani, la Cluj fac ca toate alea desi, vorba colegului @PaulIP circula pe linie ingrijita si modernizata recent si tot fac urat. La noi nu mai zic... Ma intreb acum, oare daca am fi avut alte modele de tramvaie(Stadler, Siemens, Pesa,etc), oare am fi avut aceleasi probleme cu ele?

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor punmeister

La Siemens cu Avenio ar fi fost FIX aceeasi problema, ca boghiurile (in special cele purtatoare), inafara de suspensii, sunt identice. Chiar si la Stadler cu TINA am fi avut poate chiar mai mari problemele, ca inteleg in Halle/Saale au fost scoase din circulatie o perioada buna tocmai datorita boghiurior cu roti individuale, inclusiv cele motor.

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor PaulIP

Chiar si la Stadler cu TINA am fi avut poate chiar mai mari problemele, ca inteleg in Halle/Saale au fost scoase din circulatie o perioada buna tocmai datorita boghiurior cu roti individuale, inclusiv cele motor.

Abia anul trecut în septembrie au fost inaugurate. Ești sigur că nu confunzi cu Darmstadt (același model, dar inaugurat în 2023)?

Pe de altă parte...
Why do some people find the TINA slightly noisier than the older trams?

The TINA trams (XL and M variants) weigh around 60 and 45 tonnes respectively, which is significantly more than their predecessors. This has led to higher vibrations during test runs and at a few locations in the HAVAG network. The reason for the higher weight is modern and additional vehicle components, such as larger windows and doors, air conditioning, longer carriage sections, more drive motors and reinforced safety components to reduce the risk of accidents. This leads to more vibrations – but don't worry: the manufacturer Stadler is already working with HAVAG on solutions that will help to reduce the vibrations. Regardless of this, compliance with the technical standards for rail vehicles in terms of audible noise (airborne noise) has already been verified by experts. The TINA trams are still in the type testing phase, during which they are being tested on the rail network and individually adapted to the requirements of the city and the infrastructure.

Și Viena a avut probleme de genul ăsta cu Bombardier Flexity. Pe de altă parte, merg des cu Alstom Citadis X05 în Caen (flota de 7 ani vechime, ca de altfel întreaga infrastructură) și nu au niciun fel de probleme la rulaj.

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale tramvaielor V2A

Gabi23 wrote here:
130 și 3847 vor lipsi o perioadă, fiind implicate intr-o tamponare în această dimineață pe Șoseaua Olteniței...

A revenit 130, pe linia 1, după ce i-a fost reparată partea din față. Momentan nu are scris numărul de parc.

Go to page:  1  ... 254 255 256 257 258 259 260  ... 275

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2718 forum members have written 466507 posts in 5825 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”